Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Da gi primam tie vitamni sega se trudime za bebenceee☺️☺️Daj boze na site da pomogne pa na menee...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Sega go poglednav kalendarceto na koe od mart sum si zapisuvala menstruacija..izracunav,mi doagjalo od 26 den do 34 den I ednas na 44 den vo mart,togas ginekologot mi rece deka sum nemala ovulacija zatoa tolku mi Docnelo...sega mi e 37 den I go nema..ke pocekam nemozam test da pravam nemam hrabrost

3. HOPE1

HOPE1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo ,
    dali nekoj znae ako sedimentacijata ti e 30, dali e loso ili dobro ?

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Лoшo. Имaш жaриште нa инфекцијa вo oргaнизмoт.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ve molam za sovet ne znam dali sum bremena bidejki uste e rano za test, ako sum ostanata, kolku bi bilo stetno sto pijam Amoksiklav i koristam Angal sprej, krajnicite mi se oteceni i vcera kaciv temp.38,8. Go prasav doktorot deka e mozno da sum bremena i mi kaza kao ne se mnogu stetni amoksiklavot. Pisiteee ve molam

6. HOPE1

HOPE1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Moze da mi dades sovet sto treba da napravam , kakvi ispituvanje, pred nekoj mesec mene ginekologot mi kaza deka za da ostanam bremena treba sedimentacijata da mi bide 20.
    I dali treba 12 casa , da nemas nisto jadeno pred da ti zemat krv, dali i toa znaci nesto ?

7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Душо може да е во прашање бременост кај мене два дена после позитивен тест со бледа црта на ехо се виде само задебелен ендометриум 12,5 мм, тек по две недели од тој преглед на ехо се виде сакус, ти посакувам среќа и дај боже да си бремена :* Оваа тема ми е при срце сеуште редовно си ја читам и се радувам на секои нови две црти, ајде сите од тука во труднички :inlove::hug::hug:

На zajka1, Girl-Rabbit, gabimama2 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Ako mislis vo slucaj deka si bremena naj dobro e da ne pijes nikakvi tableti posle na bremenos sekoi tableti sa stetniii...taka da pi caevi i takvi slicni babini lekovi sto se vika ama nemoi tableti

9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Јас кога имав расипан заб ми покажуваше така висока седиментација...Така да од се е можно...Проверка комплетна направи си...

10. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    И јас чекам да не добијам на 26ти...а бев пред 3 дена на гинеколог и е неизводливо да се види...тек недела дена откако ке доцни може нешто да се забележи...така мојов ми кажа...

11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ако тие висока седиментацијата тогаш има жариште во телото, тогаш иди на доктор и ќе си испиташ се за да откриеш што е причината..

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Ако мислиш дека си бремена немој да пиеш антибиотици ниту други апчиња/...јас нон стоп имам проблем со карјаници и ако те болат проби изрендај компир и стави малку црн пипер на едно крпце и врзи го грлото нека отстои 3-4 саати...компирот ја влечи температурата...или на подлактиците и на стапалата стави си лимон или компир ке ти ја намали темпеартурата....

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Black girl mislam deka ne moze tolku rano da se vidi , no self clear bi pokazal sega ako si bremena , pa mozes da napravis test
    Sedimentacija moze da bide visoka od bilo kakov vospalitelen proces od zab,krajnici i se drugo so podrazbira vospalenie

I da vi kazam dobiv a bolkite od prethodnata nedela bea rezultat na kasno pukanje na folikul definitivno
    Duri i eden den porano od sto trebase

Ne se sekiraj .... zdrav zivot dovolno vitamini redovni kontroli i mnoguu vodenje ljubov ;) i ke bide site cekame

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ух, на моменти се уморувам кога ќе ја отворам темава и ќе земам да читам; колку сме преоптоварени сите. Мењам game plan месецов. Кој е за со мене, ајде!

Не се замарам, не се оптоварувам, не читам негативни ствари. Ќе уживам, ќе се посветам на работата, ќе вежбам, ќе трчам, ќе внимавам на храна, ќе одам во шопинг, ќе читам книги, ќе си лакирам нокти (после којзнае колку време), ќе се лицкам и шминкам, ќе излегувам на вечери со мажето, ќе се смеам, ќе јадам чоколади (без претерување), ќе водам љубов наместо да „правам дете“... Еве ви една мотивирачка шема, на кого му треба мала пауза од оптоварување месецов, повелеле :)

На zajka1, Girl-Rabbit, Momichka и 14 други им се допаѓа ова.
  15. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Здраво на сите, денес бев на гинеколог, вагинално ехо и сѐ си е супер, баш се погоди и плодни денови, плодна сум супер било сѐ... Само на крајот ме збуни, откако и кажав дека два месеца се обидуваме веднаш ми препиша таблетки Мака, за мене и сопругот (околу 700 ден.,), плус домашна рецепта од семиња со мака корен (околу 1200 ден.) и демек ми вели за зголемување на плодноста се и ти давам 4 месеци, ако ништо не бидне почнуваме со испитувања, нема губење време... Ме збуни малку, сега под голем притисок сме со сопругот имате некои искуства со Мака коренот, има некој ефект?

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Јас чекам уште два дена до недобивање...Абе кога чекаш вака ден проаѓа ко година :) Ајде ги има овде доста што чекаат да не добијат.. :)

На Bebulleee и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас ти предлагам штом се само два месеци да не пиете ништо, не поради парите, туку затоа што маката е јака и чепка во хормони, а како што викаат, don't fix it if it ain't broke. Знам девојка што си направи проблем со маката, пиејќи ја така без да провери дали има хормонски потреба. Во однос на другото, се согласувам со неа што ти рекла да почнете со испитувања ако нема ништо уште четири месеци зашто од сопствено искуство, не сум за губење време, иако скоро сите викаат чекајте година дена. Ти посакувам да биде што поскоро, да не мора да испитуваш ништо.

На crazygirlfromfrance, stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Zenicki vcera pred da si legnam bev vo wc. Koga Na hartijata nesto bledo kako pred dobivanje tenko..i gotovo vikam dobiv see iznervirav.sega stanuvam i pravo vo wc..na gakjickite samo tri damki kafeavi i nisto drugo,deneska mi e 38 den???????

19. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @thebabylover , а зашто не направиш тест?

На kukla21, stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Teeestt srcka :)