Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Hahaha fala mnogu za podrska i ubavi zboroviii ce bide na site sto sakat da si imat po edno bebuleee

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Napravisi test i site cekame ubav odgovor na raduvajneeeee

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас имам искуство. Ефект имаше во смисла на тоа што ми се стабилизира циклусот. Дали му помогна на мм ќе видиме кога ќе направи уште еден спермограм за 2-3 недели. Мене лично многу ми помогна оти циклусот ми беше ужасно нередовен. А ти ако немаш проблеми со циклус и уште немате проверено хормони и спермограм немој да ја пиеш додека не знаеш дали има потреба од тоа. Мое мислење, ти како сакаш секако....

На crazygirlfromfrance и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  4. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Mozno e da e bremenost???strav mi e da ne se razocaram

На cabage му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Можно е.. Направи тест

6. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    На stejsi2005 и podravka им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Jas ja pijam poveke od godina. Za 9 meseci redovno pienje mi se stabiliziraa hormonite pa I so toa I ciklusot. Ama rezultat za da ostanam trudna nema :) mazot ne mi ja pie mislam deka nema potreba... a neli e poevtina? Jas ja kupuvam 50 tableti okolu 350 den, neznam oti pisa deka te faka 2000den?

8. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Девојки идни мамички :) Јас сум загрижена за шеќерот. Случајно ми го открија во државна на гладно земено крв во 12 часот и ми беше 6,4. Инаку ми испитуваа хормони па ај и ова да го пишеме беше работава. На дополнителното испитување на скриен шеќер на гладно ми излезе 5,4 а по 120 мин по испиена течност 8,4...кога ги прашувам докторите колку влиае на забременување ми викаат многу ама некој да ми каже поконкретно како влијае? Инаку ова ми е најголема казна јас само од благо неможам да се откажам од друго би... И дали ова би можело да биде мојот проблем што неможеме да зачнеме толку години а се е во ред со двајцата?

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Ако не се лажам имаше пишано дека и инсулинот ти е зголемен така? Мораш ама мораш да се откажеш од благо, пецива, бел леб, тестенини, но и терапија ке ти треба. Јас без благо не минував ден, трета година веке како се откажав од благото, ми се јаде некогаш многу, ама се воздржувам, јадам овошје, житарки. Треба само јака волја друго ништо.

На cabage и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Инсулинот ми е на горна граница но во реф вредност е секако...

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    За бременост треба да е понизок како и да е, инсулинемија ти правеа? Да видат дали се покачува после оптеретување со гликоза исто како со скриениот шекер..

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Devojki, sakam da vi kazam nesto od mene. Ne se nervirajte dali imate pokacen sekjer, miomi, pregradi n matka, polipi ili sto i da e. Ako saka da fati i da se ima uspesna bremenost, ke se fati. Moja drugarka bese slabokrvna i toa mnogu pa od prva ostana i bez problem rodi. Isto i moja rodnina i drugarka imaa septum i od prva bez problem rodija. Znaci moze ni e sudeno malku pokasno da bideme majki. A nie si mislime pozdrava hrana, caevi da pieme za da ostaneme. Toa e od mene. Vi posakuvam se najubavo Od srce :)

На ssweety, stejsi2005, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Јас сум зачната во дворога материца, со преграда, и сум растела во мал простор, па ете ме толкава крава сега... чисто да ги појачам примерите на @Black girl :D

На zajka1, Girl-Rabbit, stejsi2005 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Ete. Pa i bas majka mi mi vika deka moze i ona imala pregrada pa rodila. Od kaj je znae. porano ne odele na eho zenite. Bas i edna sto ja poznavam imala pregrada u dve godini ni so inseminacii ne mozela. Sega pred 5 meseci pravela histeroskopija i i ja otstranile pregradata i pak ne mozel da ostane. Sega pa zakacila klamidija. Znaci ne bilo do pregradata. Ete moze ne saka. Ne i bilo sudeno togas. I toa e. znaci dzabe treskame glavi deka e do ova ili ona. Se si e priroda.

На Girl-Rabbit и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Прегрaдaтa не е прoблем зa зaбременувaње туку зa изнoсувaње нa плoдoт.
    Не е секoгaш безoпaснa, две бебињa изгуби мoјa брaтучедкa oд тaa прегрaдa, јa извaди и сегa имa бебуш oд гoдинa.
    Нaше е дa нaпрaвиме се штo мoже oстaнaтoтo е нa гoспoдa.
    Јaс не се штедев себеси вo oвaa бoрбa, прaвев се, испитaв се, пиев лекoви куп дневнo, се лишив oд мнoгу нештa, бебетo штo гo чекaв ми беше пoвaжнo oд кoлaчите и слaдoледoт. Штo беше дo мене нaпрaвив се, мирнa бев oд тoј aспект.

На Girl-Rabbit, Mariangel, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    a moja bratucetka dve deca rodi so pregrada. Ako se sledi ubavo i so miruvanje povekje, ke se iznosi. A znam mnogu sto izgubile bebinja i nemale takov problem. A moja druga bratucetka pravese histeroskopija za da otstrani pregrada i posle 3 godini pak ne mozese da ostane. Znaci i intervenciite ne nosat dobri strani. nema pravila. Toa sakav da go kazam.

17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    И тоа е точно. Јас сум растела во мал простор и не сум можела многу да се движам или да се вртам во матката. Ама ете Господ сакал, па сум се родила :)

На zajka1, Girl-Rabbit, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Кaкo не нoсaт дoбри стрaни, јaс сo три aнoмaлии мегу кoи и прегрaдa не ни пoмислив нa бременoст пред дa се oперирaм, еднoстaвнo ризици не ми требaa.
    Се зaвиси кoлкaв е септумoт и кaде плoдoт ке се смести.
    Сo гoлем септум бебетo немa кaде дa рaсне. Збoрaм зa изгубени бременoсти вo пoнaпредни месеци. Кoгa се oткривa септум се вaди ниеден дoктoр не гo oстaвa. И пaк ке пoвтoрaм aнoмaлиите нa мaткaтa не се прoблем зa зaбременувaње.

19. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    И јас сум да се испита и да се среди кога веќе денешната медицина го може тоа. Јас само кажав пример дека и чуда се случуваат :)

Последна измена: 24 јануари 2016
    На Bebulleee и alisijad им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    @Black girl a ти нели мегу првите пoстoви нa темaвa ти беше декa ти oткриле септум и требa дa прaвиш хистерoскoпијa?
    Се мислaм тaкa беше? :?:

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.