Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    мислам дека се добива од домашни животни...мачки...

2. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    :(

3. nena153

nena153 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    da znam megutoa terapijata za lecenje jas na primer piev spiramicine samo edna nedela i tolku a kontrola po 5 meseci sumnjam deka samo so taa doza ke se izleci a treba da cekam 5 meseci :( da ne bide zaludno cekanjevo ako ne se izleci bakterijava

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Vi blagodaram na site za ohrabruvanjata....

5. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Ми дојде ;(
    Се надевам на другите не,ви држам срека,а јас наредниот пат,уште не очајувам.

Поздрав

6. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а каде е тоаа???

7. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    пишете лп ке во објаснам пошироко ај се најдобро!!!

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Znaci Slimy, Skorpi, Olivia-Popaj ,jas i uste koja, sme tuka sto posakuvaat bebinja! Zaedno sme posilni, i dobrata volja i ohrabruvanjata i sovetite, se nekakov plus za pozitivno raspolozenie sto e sepak tabletka za opustenost koja ni e potrebna za da uspeeme:) pozdrav do site :inlove:

На senjorita.lombardi и slimy им се допаѓа ова.
  9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452

Sve na svoe vreme kje dojde, barem jas na toa veruvam seuste, taka kje bide za site.Samo treba trpenie i nikogas pred se da ne se gubi nadez, toa e najvazno od site.

Pozdrav do site vas ;) :inlove:

10. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Јас да споделам информација, која можеби некому ќе помогне.
    Матичен гинеколог ми е др. Радица Бојчова од ординација Ложанковски, и жената е супер во секој поглед, и како стручњак и како човек.
    Е сега, пред неколку дена разговараа со една пациентка, и и рече вака - Кај мене, не останала бремена единствено некоја што нема матка, другите сите успешна приказна имаат.
    Ако на некој нешто му значи ова, може да си исконтактира, да иди што и како.
    Контакт имате на lozankovski.com.mk.

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. olivia-popaj

olivia-popaj Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Lori, skorpy zhal mi e mnogu :( ama posle 4-5 dena vo nova akcija ;)) i mene denes mi proteche nesho kafeavko roze nekolku kapki imav.. ama ne dobiv ubavo neznam sho e :((( ushe pojke se zaplashiv

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Nemoj da se nerviras premnogu, ne e zdravo za idna majka, znam deka e lesno da se kaze, no ne i da se pocuvstvuva...ete ne si edinstvena, i Olivija dobila, i jas, i ti...mozebi sledniot mesec site tri ke uspeeme:)) i bas bi sakala, imene taka denes popladne vidov nesto i eve sega celo vreme nema nisto! nitu pak me boli stomak kako i sekogas, cudno e se ! ama zdravje, kiss do site :inlove:

13. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    i kaj mene sega nema nishto. znachi ovoj mesec neshto epten chudno se deshava :( malku neprijatno no mene deneska koga bev vo wc na toaletnata hartija bledo roze imav i na gacickite nekoja kapa kafeavko roze i vikam ete dobiv. ama eve cel den nishto ni na toaletnata ni na gacickite ni me boli stomak . strashna rab Lori sho li se sluchuva so nas? a dr pAT koga dobivam taka po malce pocnuva i posle nekolku chasa odma poobilno saglam sega nishto. ja mislam da ne se rastazhuvame vednash mozhe i ova da e nekoj znak ;) ke bideme vo kontakt so i kako ni se deshava pa i da dobieme zdravje :) vo maj ke se sraduvame sigurno ;) kissseeeesss

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Имплантациско крварење

Тоа е обично послабо крварење кое се случува додека ембрионот се всадува во матката, доколку дојде до пукање на некој помал крвен сад. Ова крварење обично се јавува помеѓу 6 и 12 ден од зачнувањето, кога жената всушност и не знае дека е трудна. Може да трае од неколку саати до неколку дена. Бидејки најчесто се јавува пред очекуваната менструација, многу жени го помешуваат со неа, иако е со послаб интензитет.

Незнам дали е тоа тоа, ве следам и непознати сте ми, ама искрено би се радувала ако ви се исполни желбата. На темата симптоми од бременост има пишувано дека во првите денови од бременоста се случува мало крварење. Незнам дали е истото и кај вас, но...можеби ете :)

15. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    леле не е можно ова значи ве читам и се чудам, и кај мене овие денови се појави нешто бледо розево кафено и траеше така 2 дена но со толку слаб интензитет што ни гаќите не ми се измацаа туку само на тоалетна го видов и тоа по 2 3 капки во денот, можно ли е од што нагло се менува климата и на женскиот организам му е тешко да ги поднесе промените или е нешто мало и симпатично во прашање?? инаку јас сум голема плачка и кога и да а отворам оваа тема и кога ве читам обавезно плачам ;( ;( многу сакам да имам бебе, дури тешко ми е од преголема желба, и се замарам со глупости само да не мислам на тоа, па сите игри на фб ги превртев уффф, ви посакувам се најдобро и на лори и на слими и на олива и на сите други што поскоро да прочитам дека ви се појавиле тие убавите 2 цртки. поззз :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво,

Оди на гинеколоски преглед на ехо ќе ти потврди дали има нешто, подобро така.и јас се надевам дека за сите нас сонот ќе се оствари.

Поздрав, ;)

17. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    senjorita lombardi mozhebi da e od klimata od ovie promeni shto znam. a deneska si zemav test pa utre nautro ke go pravam. ako ne pokazhe nishto moram na ginekolog vo ponedelnik, mozhebi se4 rab za nekoja ccista ili infekcija :((( mene pa se tamu mi odi pametov. sve mislam deka imam nekoja cista nekoja bakterija samo negativno mislam sve mislam ke se razbolem i gotovo ke mi kazhat nema da mozhes da imas deca :( nesum normalna znam ...

18. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    иииии ке те тепам :devil: како може така да мислиш, и да е циста ке пукне и готово не е ништо страшно, и инфекции се лечат, да не мислиш глупости. Инаку јас денес зборев со таа што ми е гинеколог и ме виде на ехо, резултати од пап стигнале и излезе дека немам ништо туку тој бледо розевиот исцедок бил знак на многу јака овулација, така да не паничите одите на лекар и ке видите дека е сепак нешто што и не претпоставуваме. позз

19. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    lele fala ti mnogu senjorita malku mi olesni . vo ponedelnik obavezno ke idam pa so saka neka bide. a i deneska nikakov znak na dobivanje pak koga se zabrsiva sabajle na toaletnata iscedok sega pak nekao zholtenikav so malu krvche :( i toa beshe se a gakite chisti. ooo porano koga bev sredno imav i ja poveke pati cisti mi pukaa sami so vikas, samo mi davaja terapija primolut nor nekogas flagyl zavisi. ali od primolutot se napraviv ko meche :( mnogu pati imam pieno i sega na 27 god dosta sum zdbelena . fala ti mnogu na ubavive zborovi veke ne mislam na gluposti ;) pozdravche golemo

[mod-kirilica:2rovzwz9][/mod-kirilica:2rovzwz9]

20. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Душо , слободно можеш да направиш еден тест, ако си бремена треба да ти покаже две цртки. ,мене ова ми го кажа Др. Симонида од Ремедика, стварно спремна докторка и мн добар човек, затоа што тоа би значело имплантација а со тоа се лачи и хормонот на бременост.. ти посакувам две цртки кои се надевам дека и јас ќе ги добијам мн наскоро...ти држам среќа тебе и сите останати кои ги очекуваат!!! бакнежички

Ајде душо, со нови сили за следен месец, само не се нервирај,нервозата и стресот се нешто невидено. И мене некако како да почнува да ме боли стомак, како за идање., 24 -ти ден ми е денес а обично до 25 -ти ден ми доаѓало.. :* ;)