Истoтo е и oвa пaрaлелнo пoкрaј шекерoт и инсулинoт гo испитувaaт кaкoв е пoсле oптеретувaње сo гликoзa. Декa велиш нa грaницa ти е, и зaтoa мoжнo е дa се пoкaчувa и тoј.
Понекогаш помислувам дека не ни е судено сега да имаме дете. Тамам се средија сите работи и да продолжиме со испитувања јас останав без работа, закажавме за спермограм апстиниравме 4 дена и на денот се успавме офф не ми се верува како е можно ова ама ете се успавме. Можеби знам дека не е време и се некој пречки се појавуваат ама желбата за природно да фати е посилна. Но времето покажува дека таа желба е невозможна. Последниот негативен тест ме трогна многу и на мм му забранив да збори за тема бебе и очекувањата околу тоа. Се надевам дека утре ќе биде мој ден и ќе стигнам на закажаното кај матичниот, а во Вторник за спермограм.
Kolku vreme se obidyvate duso? I nikogas ne se razocaruvaj,bidejki togas koga najmalku ke ocekuvas e bas togas ke bidne momentot koga ke si reces veke seedno mi e digam race ako Bog e rekol da imame deca ke imame bas togas ke bide
Epten mal supseptum sto Sisi za tebe ne se sekjavam dali si vekje trudna ili se obiduvate i kolku vreme?
Wish u luck!!! Исто и јас сум тука некаде незнам дали да одам утре по тест а задутре сабајле да го правам... да не е рано. Градите една недела пред добивање ми букнуваа како на дара бубамара сега никаде ги нема... Стомакот ми е подуен како да не сум била во wc две недели... Главоболка имам од петокот, не престанува... А денес и некое чудно пецкање во долниот дел од стомакот, во пределот на матката... Гладна и нервозна сум како и пред секое добивање, а за спиење страдна, три дена по 12 саати, како никогаш до сега. Ќе биде или ќе биде, трето нема И да, ладно ми е, смрзнувам, а мм по маица шета, температура дома е сигурно над 25 степени.
Нема избор, ќе биде! овој месец е наш! Башка во хороскоп на фемина ми пишува да очекувам две цртки месецов, тешко нив ако лажат! Сите денес на работа ме прашаа што сум толку бледа па се подзамислив, почнав да спојувам што ми се случува во последниве три дена и незнам дали да чекам уште за тест П.с. за главоболкава, трпам да не се напијам кафетин, мислам дека нема да биде паметно, што мислиш? Немам послабо апче, а не ни можам да купам, тука без рецепта ни б комплекс неможам да добијам...
Доколу можеш да истрпиш не пии . за тест причекај може рано е па да не се разочараш .. Ти посакувам ||
Se uste ne mila inaku se obiduvame 6 meseci, a ne se ni nadevam bidejki momentalno sum nastinata i primam Amoxiclav.
јас денес требаше да добијам, ама еве сеуште ништо нема. се надевам дека овој месец вештерката нема да дојде
Ја скролнав цела тема да видам дали @thebabylover правела тест. По толку пишани страни, си реков има честитки, вие за матки муабет сте правеле Само едно ќе ви кажам, што и мене скоро ми го кажаа - само здравјето не се враќа, бебе ќе си дојде. Некои работи во животот ги земаме здраво за готово. Опуштете се и што е наше ќе си дојде.
Zenicki pomos od upotreba na utrogestanot pominaa 6 dena gradi osetlivi okolu aerolite kako topcinja sitni i denes osekaf mn jaka bolka kako da me cecat so noz na jajnici i matka duri placev od bolka mozna li e bremenost ili da ne se nadevam
iskreno, mnogu mi e milo sto go slusam ova od nekoj sto pominuva niz istite raboti kako i jas t.e. i kako site sto se obiduvaat zasto mi se temni koga ke mi go kaze ova nekoj sto mu e super, si ima dete, dve ili tri. znam parovi sto cekale za dete povekje od mene a koga ostanale se drugi lugje, t.e. se menuvaat. Fala ti za sovetot kukla