Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Vo mojot grad pocesto nema otkolku sto ima reagensi za hormoni za mikrobioloski brisevi.Isto sega ispituvam d-dimeri na privatno posto u drzavna nemaat reagansi.

2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    да бев во скопје оддамна може се ке беше завршено ама за жал во струмица е така малку ке се изнамачиш

Последна измена: 25 јануари 2016
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Нема одговор :)

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    bratucedka mi iima 3 deca so policisticni jajnici, od koe tretoto nenamerno :)

На QueenP му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Веќе измина рокот за не(добивање) ...Нервозата сакаш-не сакаш е голема....Треба веќе денес да не добијам....Се молам да не видам никаква боја доле при секое одење у WC... :) :sweat:

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ајде @stejsi2005 навиваме за || црткииииии :)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ајде @Mari-Ja и јас навивам за твоите II цртки :clap:

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Screenshot_2016-01-26-01-17-41.png Женски, да споделам едно рецептче со вас од мојата ovia fertility апликација :)

На Momichka и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Баш е добро и здраво се,него овој ѓумбиров ми е нешто најодвратно у свет...А моиве дома па у све го ставаат,и у солено и у благо им е зачин бр 1 :)

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    женски знаете дека бев со вас во оваа тема, но сега не знам како да се поставам малку помош. Трудна сум другата недела влегувам во 4ти месец . Но имам другарка која исто како мене се бори за бебе. Од што ми е страв да не ја повредам ја избегнувам веќе два месеци не сакам да и кажам дека сум трудна како да чуствувам грижа на совест иако не е до мене. Нон стоп се слушаме на телефон но никако да се видиме само барам изговор да не излезам оти ќе морам да и кажам не сакам да свати кога стомакот ќе ми биди до вратот . Знам дека ќе ми помогнете поздрав до сите и ве чекам во Труднички !

11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Женички ај ваше милење кажете ми .
    Минатиот месец добив на 23 Декември. Овој месец немам никакви симптоми за добивање, денес (со каснење од 2 дена) направив тест и излезе негативен .Од саботата па до денес осекам како боцкање доле , како грчеви, како да ми жеже и тоа се од време на време. Така понекогаш ми се случува кога ми се плодни денови. Градите кои пред добивање неможам да ги допрам сега не ни ме болат, јадам нормално, малку повеке ми се спие ама немора да значи дека е тој некој симптом. Ништо не ми наговестува дека треба да добијам.Незнам што да мислам веке ама мнг сум под притисок последниве неколку дена , во исчекување сум . Ве молам ваш совет....Дали рано направив тест ?

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    мислам дека не треба да ја одбегнуваш туку напротив штом и двете сте биле во иста ситуација, борба за бебенце, можеби тоаа што кај тебе има позитивен резултат ке и ја зголеми надежта и оптимизмот дека ете ке биде и кај неа во најскоро време....мислма дека треба да ја споделиш веста но понатаму ке видиш во разговорите не мора да си топ тема со бременоста...ако таа самата те распраува одговарај и ако не разговарајте си на други теми и понатаму и биди подршка во нејзината борба..

На zajka1, stejsi2005, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    86m
    115
    doo kaj si shooo si napraelaa...ajde dobrii inenaduvajaa..☺️☺️

14. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Hmmm pa da ti kazam pravooo istotoo i ja sum go imala vo dekemvri ovoj slucaj istioot kako kaj tebe i ja napraviv test ne bese pozitiven psle 3 dena pa mi stigna tetkava sto se vikaa...moe mislejne cekaj neka projde nedelava pa prai si test...

15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    да требаше да почекам јас некако избрзав со тестот и сега ми е безвезе...

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    I jas mislam da ne ja odvegnuvas skroz ama i ke vnimavas da ne i zboruvas mnogu za toa i da ne ja tesis mnogu od tipot mlada si ke bide. Zasto jas se najdov vo takva situacija. Moja rodnina ostana se zemaat edna godina posle nas i e trudna. Mi kazuva i mi vika aj mlada si ke bide, ne se nerviraj. Znaci mesto da e red jas da ja tesam, taa mene me tesi i mi padna tesko zasto koga nie pravevme svadba, tie nemaa plan ni da se verat a ne pak za dete.

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    A za shto ti da ja teshish? Deka ostanala trudna? :?: Nikoj ne e za teshenje vo situacijava, nitu ti nitu ona. I dvete ke bidete majki, nekoja porano nekoja podocna :) So srekja

На fairy88, ivi1987, bebaa и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Haha devojce prvo sfati sto sakam da kazam pa posle zbori. Mesto jas da ja tesam znaci deka stom se zemala posle mene edna godina, redot e prvo jas da ostanam. Toa znaci. A ne da ja tesam deka ona ostanala trudna.

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :headbang: :drunk: Red li ima za zabremenuvanje? :^) Bezobrazna si, ti posakav srekja i najdobronamerno ti pishav :) Pozdrav

На zajka1, slobodka, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    L
    Jas ne rekov deka ima red.boze mili. A gledam. Ti sigurno si imas dete pa vaka se odnesuvas. Moze si zaboravila kako e da minuvas niz teskotii. taka mi dojde da kazam a ne zboruvam za red. Deka mojata rodnina mene me tesese deka sum mlada a taa deka posle mene zabremeni. A ti sto tesko sfakjas, ne e moj problem. aj prijatno do tebe stom sum bezobrazna.