Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Se prijavuvam I jas za nedobivanje na 1fev. Ako I ovoj pat nema nisto togas ke napravam pauza od nekolku meseci. Aj so sreka na site.
    Tuku nekoj lek za grip zatnena sum cela :(

На Mina Mouse и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Пии чајче многу лимон .. Супа исто така прависи инхалација со камилица и ќе ти пројде .

На stejsi2005 и perlaa им се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Јас пишав во инсеминација групата, ама не навратува никој таму :) Во однос на инсеминацијата. Ми се вртат некои прашања во главата.
    Кога примаме прегнил, за 36 часа ќе имаме оваулација.
    Претпоставувам дека во истиот момент кога ќе биде оваулацијата е најдобро да биде инсеминацијата.
    Дали менува доколку инсеминацијата е саат два пред или послеоваулацијата која е регулирана со Прегнил инекции или некои други лекарства? Извинете за дупликат постот.

4. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Zenski a plodnodta genestsko li e?
    Imam tetka, sestra na majka mi I taa e neplodna zivee vo ch I tamu ima napraveno ispituvanja I dokazeno e deka nemoze da ima deca duri I vestacki ima probano 2 pati duri I toa nemoze. Sega veke I majka I se I e izvadeno

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @ANGIE1 @stejsi2005 @Veda @perlaa жени бре ме расплакавте со поракиве, пе отепавте со позитива! фала ви!!!
    Примете мр во клубот на овомесечни НЕДОБИВАЧИ, се држам и јас се уштеееее :D
    задутре треба да не добијам!
    Ајде сите да се радуваме, кој месецов кој следниот! Радости бебешки битно да има! :D

На tanja manja, stejsi2005, i-v-a-n-4-e и 3 други им се допаѓа ова.
  6. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302

Тетка од стрина ми немаа деца,во тогашно време оделе по доктори ама ништо нема родено,сега женава има 70 ина години,сестра и на стрина ми и таа немаше 20 -ина години беа во брак и немаа деца имаа проблем и кај неа и кај сопругот.Ама оставаа на господ природно кога ќе биде тогаш ама поминаа 20 години без деца чекајќи.Конечно се одлучија за инвитро прво-неуспешно,второ-неуспешно,третото -УСПЕШНО.Пред 2 години на 42 годишна возраст си роди здраво,право момченце.Кое сега им го исполнува домот и срцата.Да напоменам сопругот стана татко на 50 години.Иначе го правеа инвитрото во Ремедика.

На bebaa, *Cloudy Girl*, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Јас мислам дека денешната медицина може скоро се :)

На *Cloudy Girl*, pandelka, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    I jas se soglasuvam so ova.Plus pozitivna misla i na sekoja ke dojde redot t.e. da stane majka. Da ne zapocnuvam za redovi koj e prv a koj posleden;).

На Bebulleee, jacqueline.s и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  9. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не менува, не се секирај. И јајце клетките и сперматозоидите живеат по минимум неколку саати, во идеален случај и до 24 часа и повеќе, па затоа саат-два не прави разлика. Ти пак правеше инсеминација или? Извини ако имаш пишано некаде, па те препрашувам ама многу сме и не можам да памтам за сите :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    @Mari-Ja Izvini zenska :*
    Aj za taj slucaj ti drzam sreka utre da ne dobies ustvari 9meseci da ne dobies :D

11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    Mila dali imas redovna menstruacija? I mozno e da si bremenkaaa :) samo podocna da pokaze pozitivno <3

На stejsi2005 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Хормониве ми дивеат си плачам за се хахах
    Стискаме палци уште малку да издржиме! :D

На tanja manja и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Кај добив месецов туку никако да ми заврши :/ денес 9 ти ден од кои последниве два дена не обилно ама исцедок некој згрутчен, ова ми се нема десено толку да ми трае, незнам само дали од настинка може да е или хормонски...? |(

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    подобро е сперматозоидите да ја чекаат јајце клетката отколку таа нив, значи подобро е да се вбризга спермата пред да настапи овулацијата. Имам пишувано дека онаа инсеминација што ми беше успешна се се случи пред овулацијата.

На kukla21 и Momichka им се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Ти благодарам @Dear_Thing на одговорот. Инаку да, правев и втора инсеминација овој месец.
    +овој пат со кломифен, и по инсеминацијата пијам лекови за ендометиумот да се здебели.

Ах @alisijad, баш од ова се плашев.
    Два-три саата по оваулацијата имавме инсеминација.
    И претпоставував дека сите викат еј нема врска точноста на времето во инсеминацијата, за да ме утешат.
    Ти Благодарам на инфото, нареден пат ќе примам прегнил во 1 и пол вечерта (таман 36часа пред оваулација) кога ќе одам, барем спокојно ќе си чекам.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Да, сега ми текна, минатиот пат ти немаа кажано што да пиеш/примаш... Е па океј, штом си знаеш сега. Јас исто пиев кломифен, естрофем, па инекција и на крај утрогестан за ендометриумот. Сега треба месец дена пауза, па ќе видиме за втора инсеминација дали и кога ќе се прави.

17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @Dear_Thing, баш така. И овој пат ме заборавија со естрофем, и од кога биде инсеминацијата почнав да пијам.
    Колку и да читам на форумот, понекогаш препуштам нешто. За нареден пат сум спремна пушка 8) Ама за бебе уште повеќе :hug:

Знам дека оваа месец за месец има шанси да не ми биде признаена од фондот, ама мораше да пробам. Имам желба за породување на есен, да видам дали ќе се исполни :D

18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ох, душа :) И јас имам желба, не мора на есен, кога сака нека биде, само да не чекам предолго. Ајде се надевам дека Господ ќе ни ги чуе молитвите, ќе си се помолиме вака групно, знаеш како пишува во Библијата: „Зашто, каде што двајца или тројца ќе се здружат под Моето име, и Јас сум таму, меѓу нив.“ - Матеј 18:20

И гајле ти е за фондот, кој го врти, кешки нека се фати. Работата е само да се прават паузи од терапија за да не се прима секој месец оти има одложено дејство, па да не се направи беља. Ама ти секако не примаше терапија минатиот месец.

Последна измена: 26 јануари 2016
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336

По овулација ј. клетката живее околу 48 часа во матката, а сперматозоидите и до 5 дена. Така да ич не му се секирај кога била инсеминацијата. Ако треба да се фати ќе се фати и 2 дена по овулација

20. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    минатиот месец добив на 28 декември. а овој месец требаше да добијам на 25 односно вчера, ама сеуште немам. веќе цела недела осеќам мали, ама чести вртоглавици, нагони за повраќање немам. чат пат ме заболуваат јајниците, ама повеќе левиот и тоа болките минуваат за неколку секунди и тие ми се чести. а обично пред добивање имам постојани болки во стомакот една недела порано, а сега ништо. а исто така и ми се спие многу. нз дали е до психа или навистина има нешто? не сакам да правам тест да не се разочарам повторно? вие што мислите ?

На *Cloudy Girl* и stejsi2005 им се допаѓа ова.