Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    мили девојки само главите исправено и сто е насе ке си дојде....мноу добро знам како е да ти касни недела дена ден повеке или помалку и на крајот пак да ти дојде а секој ден со нетрпение си се надевала на несто да има...ке биде се кога ке муе време .
    Многу се нервирам од мојот предобар гинеколог бидејики несака да ми селди овулација и се друго како сто написа Миора до година ипол ако не бидело природно тогас ке поцнал со испитуванја.Сто пати му имаме казано дека мм мие теренец и дека е само викендите дома и многу е теско да се потрефи овулација за викенд и никако несака да ни помогне :( :( :( ...Затоа си заказавме во мај термин за една клиника киаде сто ке не испитаат и мене и мм целосно па со господ напред здравје да се надеваме не некои позитивни работи веке...последниот пат ми се поремети и менс а пред тоа ми бесе редовна и усте ми остана да го испробам лекот од рен и вино...Од утре ке поцнам да го пијам па ке видиме сто ке биде....Ве поздравувам и ве гускам и сите сто оцекувате а си ги видите двете цртки.... :* :* :*

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Здраво женски,
    Ми доцни веќе 5 дена, но ги имам истите симптоми како за добивање менструација, а никако да добијам.
    Знам дека треба да си направам тест за бременост, но се плашам од резултатот, бидејќи доколку биде негативен ќе се растревожам, зошто многу сакам да сум бремена. Веќе 6 месеци пробуваме со вереникот , но никако да фати. За еден месец ќе правиме свадба и ако тестот излезе позитивен,ќе бидам најсреќна.
    Поздрав

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    olence86, најпрво честити веридба и среќен брак да имате

olence86 велиш ќе се разочараш ако видиш |
    но и ако добиеш тоа е ист резултат.
    Размислувај позитивно, ако чекаш ќе бидеш во неизвесност,стрес,напнатост, а ако направиш може и ќе видиш ||

4. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Ќе чекам уште денес, па приквечер ќе си купам тест и утре сабајле ќе го направам . Неможам да издржам. Оваа неизвесност ме убива.
    Поздрав

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас добив :( ми доцнеше 4 дена, и ништо ;( ајде со повеќе среќа следниот месец

6. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Не губи надеж, ако не овој, можеби наредниот месец ќе биде успешно!!!

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    volsebna, сигурно некое ангелче што треба да биде твое само го чека моментот, значи со причина не било овој месец

8. M.I.K.I

M.I.K.I Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Неџла ти благодарам на одговорот, овој месец пак ми каснеше 5 дена, пак направив тест-бесе негативен и таман да закажам на гинеколог добив па ќе одам да видам што се случува зошто чудно ми е обично менструацијата ми доаѓа 2 до 3 дена порани евентуално покасно.
    p.s. Ти честитам за бебенцето што го чекаш

9. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Поздрав до сите ви стискам палци :* :* :*

10. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Здраво имам едно прашање до вас ... се надевам кеми помогнете...значи многу сакам деца и јас и мојот партнер се обидуваме веќе три месеци ама ништо... многу сме растревожени...али сепак сакам да знам дали е вистина дека машките со еден тестис се стерилни ??? имам читано на интернет и сегде го кажува тоа дали некоја знае нешто повеќе во врска со тоа и можи да ми каже?? фала однапред :*

11. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    немај гајле што се може ке се помогне,а инаку немој да мислеш лесно е да си останеш бремен и ја паничев си плакав си викав не сум плодна ме маваа лоши филмови отиди си на гиниколог ко ке ти заврси месечното и види што како е и не се нервирај ке биде ее што не е бидело па и тоа :) позз и надевам се дека се ке е во ред

12. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91

Здраво девојки....
    Многу ми се плачеееееееее ;( ;( ;(
    Вчера си купив тест и сабајлево пред да го направам кога влегов во вц и кога видов - сум добила!!!!
    Се изнервирав многу........НЕ е ферррррррррррррр :@ :@

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Oленце, па само 6 месеци се обидувате за бебенце... Не мисли толку на зачнување, мисли на убави работи. Си ја мачиш психата, дали знаеш колку многу тоа влијае на целиот процес на зачнување? И јас како тебе, два месеци се секирав, третиот си викам нема шанси ни овој да сум бремена, и оп две црти.
    Не се разочарувај ;)

14. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Во право си.....
    Сигрно и преокупирана со тоа да останам бремена, бидејќи скоро сите мои другарки имаат бебиња, па еве јас се нервирам зошто неможам да останам бремена.
    Ќе се потрудам нареден пат да не мисалм на тоа и повеќе да уживам......
    Поздрав

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.154

Нема врска дека мажите со еден тестис се стерилни, едниот може да врши работа за двата тестиси. Инаку, три месеци е кратко време... продолжете и понатаму, без притисок! :)

16. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    го сонував бебето нокеска...чуден и помалку језив сон...не знам што да мислам,што значи ова добро или лошо,малку сум загрижена деновиве.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    мислам дека се тоа е психа, не е сон со знаци...не се заморувај. :)
    твоето ангелче ти е пишано само е прашањето кога ќе дојде :hug:

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Драги мои виртуелни пријателки еве да си се истазам и јас бидејки и така тука само мозам....Пред два дена писав дека ке поцнам со ренот и виното да го пијам поцнав вцера и денеска но само сто ке се напијам после 5 до 10 мин јас го повракам испиеното па дури денеска како сто се вика си ја повратив и киселината од зелудникот... ;(
    Ресив од денеска веке ни малку да не мислам на тоа дали ке останам бремена или не оцигледно е дека некои работи на сила немозат да се слуцат или тогас кога ние сакаме... :worried:
    Нема да си го оптеретувам главцето повеке со непотребни мисли и нервози ке си оставам се како сто треба да си биди да си биди па мозеби и ке се усрекам некогас... :?:
    Колку повеке мислам на тоа се повеке и повеке теско ми станува и се повеке и повеке се разоцарувам :(
    И така и така крајот на Мај имаме со мм заказано термин во една клиника за прегледи на двајцата па да видиме сто и како ке излезе мозеби ке треба со несто да се помогне дали на мене или на мм :?:
    Дотогас ке се оптоварувам со убави работи ке си узивам во времето ке си сетам и нема да размислувам негативно веке бидејки гледам дека тоа само води до длабоко разоцаруванје и негативни реплики од страна на мм како ја снемала среката во моите оци и сменјето....
    Од денеска нов лист и само позитивно напред низ зивотот.....Мили мои Ви посакувам на сите се најдобро и најбрзо резултати да си имате.... ;)
    Ве гускам :* :* :*

На MacenceEna и maca22 им се допаѓа ова.
  19. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    ДОБИВ ;( .....

20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Главата горе мила знам дека е теско но ке биде....за сите нас има по некое ангелце кое сто не цека....Ке си доцекаме и ние само немој да се нервирас и оптеретувас и да мислес негативно.....Те гускам и бакнувам :*

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.