ajdeee milicka i ti da ne izraduvas ovoj mesec e nas.Napravi so Sure Check ili onoj Self Clear tie se najverodostojni vo bilo koe vreme od denot ke ti pokaze ☺☺inaku kolku dena ti kasne?
Девојки дали мислите дека болен циклус е поврзан со непроодност на канали?Тоа ми е следно за испитување. Па ме интересира дали има некоја индикација дека каналите се непроодни без предходно испитување
Da,so surecheck samo toj go postuvam da recam ...Mi kasni nepolni 3dena sto toa mi se ima samo ednas sluceno i toa u sredno znaci mnogu odamna..,obicno 1 den max kasnelo..ali bev i u druga drzava pred dve nedeli pa edino toa ako e klima poremetuvanje ili od letot..I jas vikam da naprae bebinja site,kako macki u fevruari.
Сега ми текна планирав да ве прашам ама @Mina Mouse побрза беше .. Имам болен циклус ,ако не се напиам аналгин не ми прекинува стомакот ,кафетин и другите апчиња не ми делуваат , што мислите вие ?
Кај мене немаше поврзаност. Кој ме знае, знае дека имав екстремно болни циклуси... некогаш и се губев, а сметај јас сум личност со многу висок праг на толеранција на болка. Немам запушени канали.
Jas imam sekogas bolen ciklus od koga znam za sebe,aginekologot mi kazal deka imam proodni kanali...znaci ne e do toa...negde sum citala onie so policisticni jajnici osekjaat pogolema bolka pri dobivanje,a jas sum so takvi pa si stojam na toa....
Cestitki @i-v-a-n-4-e! Mesecov kaj mene nisto nema da ima. Loso se cuvstvuvam, ama ne sakam da ja polnam temava so neubavi raboti. Se odjavuvam na nekoe vreme. Malku da se smiram i da razmislam sto ponatamu. Ne e nisto na tema bremenost, da ne me mislite. No e na tema razocaranost od mm, od site drugi...ne ocekuvav. No, ne e za tuka. Vas vi posakuvam vo najbrzo vreme dve crtki! I dobro zdravje!
Сум пробала и со кетонал.. Ама ништо од тоа.. Некогаш дури од како ќе исповраќам ќе ми биде подобро ..
@i-v-a-n-4-e честики и со лесно, најдобро е на бледа линија да не брзаш на гинеколог рано би било да се види нешто повеќе од задебелен ендометриум потврди си преку крв и уживај си па за недела дена закажи си за преглед
Благодарам на одговорите, полицистични јајници немам со првичните испитувања се е во ред.Па ќе видиме што ќе испадне. 8 months and counting....не се откажуваме
И јас имам болно добивање.Со тек на време научив да издрзувам но секогаш накрај завршувам со кетонал. може понекогаш и 2 кетонала бидејки мнг ме боли.Имав еден спонтан минатат година така да мислам дека нема врска тоа со каналите .... не сум испитувала сеуште.
@ANGIE1 Sega samo ljubov cel mesec @Kristula Odmori , zemi zi vreme za sebe i ne e**j ziva sila ... opustise do max Ako ti treba razgovor lp koga sakas
@i-v-a-n-4-e mila cestitkiii...so lesno da mi ti e, uzivaj maksimalno vo periodov sto ti sleduva I gali mesko
I mene mi dojde vesterkata,kolku e zlobna znaci....dobro bar ne napraiv test,uste bledo e ali si dojde...ke cekam i jas za nareden mesec a navivam za site ostanati