Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Ти благодарам за информациите @Abeja. Да, голем буквалист сум, лоша мaана :$
    Правам од претпазливост, ако нешто зависи од мене, да можам да го сменам. (за нареден пат , т.е. за второ :wasntme:)

Можеби страв ми е да се надевам, и некако решив да сменам стратегија, па после да велам, еј не очекував. Баш кога се откажав :lol:

@Mina Mouse и јас имам болни менструации. Кетонал на 8 часа пијам. Многу болки во стомакот, проблем со столица(пред да ми дојде секогаш имам запек а кога ќе ми дојде 2-3 дена пролив {извинете на бруталноста}Понекогаш повракам, ама главата постојано ме боли. И градите ми отежнуваат и многу ме болат.
    Каналите чисти. Проверени лапоскопски :sun:

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Се повторуваме ама ајде да го утешиме девојчево :) Братучетка ми цел живот има страшно болен циклус, не може да стане од кревет по 5-6 дена, со по не знам колку апчиња дневно, а за бременост плукни-залепи едно 4-5 пати, така да, не верувам дека има запушени канали.

На stejsi2005, Momichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не знам за што точно се работи, да не тресам глупости ама знам како е кога на човек ќе му пукне филм. Земи си малку време за себе и прави си што ти е убаво тебе, заборави малку на све друго. Ако ти треба некој за муабет, слободно пиши ми порака, ќе си помуабетиме :f::f:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ајде да споделам и јас нешто во врска со болните циклуси... до пред неколку години, ден пред да добијам ќе ме здоболеше само едниот јајник и тоа беше се. Потоа почнаа драмите, болки неиздржливи, неколку пати ноќе во клиника имам завршувано, до тој степен доаѓало. Повраќање, дијареа, онесвестувања, ужас! Кетонал форте сум пиела на три саати. Дента кога требаше да добијам не излегував од дома, се додека една девојка не ми кажа лек.
    Два дена пред да добијам, да изедам една банана и чоколадо, не битно какво чоколадо, нека е и најмалецко, битно чоколадо да е. И истото ден пред да добијам. Луѓе искрено, не дека поминував без болка, ама тоа веќе беше болка која може да се истрпи и дури без никакво апче да поминеш.
    Ми кажа дека така ги подготвуваш цревата за менструација. Калиум од бананата и чоколадо за смирување. Каква е точно поврзаноста нека каже кој повеќе се разбира, битно мене мн ми помогна. Сега после година дена откако тоа јадам пред добивање, првите денови ги поминувам со таблетка кафетин менструал или па со чај од нане.
    Искрено ептен ми помогна!
    Инаку немав ниакков проблем, гинекологот во врска со тоа ми рече, не се секирај кога ќе родиш нема веќе да те боли, и толку беше.

На Victorian, stejsi2005, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    4.601
    Неможе да се знае без проверка.Јас имам некогаш болни циклуси а проодни ми се каналите.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Да ви кажам мене како почна да ме боли.. Еднаш бев излезена во град со другарками таа имаше добиено и е болеше многу стомакот,да напоменам мене стомак до тогаш не ме имаше болено ич, се сретнавме со една познаничка и таа прашува што и е на другарками јас викам има добиено многу ја боли стомак. .. И викам мене никогаш не ми боли (таа ми вика немој да кажуваш дека не те боли демек нечини да кажуваш) од тој ден јас имам ужасни болки . дали таа нешто ми направи со тоа што ми го рече или така требало да биде незнам стварно ..

8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @ANGIE1 ме насмеа со муабетот. :D
    пред 10тина години другарка ми ми велеше, не пиј повеќе кетонал, можно е подоцна да имаш проблем со имање на деца. И реков дека немам друг избор, и докторот ми рече нема други лекарства кои би ми помогнале. Сигурно сум и кажала абе кога не знаеш, не збори :@
    Наредниот циклус, таа беше на инфузија од болки. Потоа и она користеше апчиња.
    не и направив ништо, рака на срце:wasntme:. Чудни околности. така да и ти.

пс. другарка ми има веке едно дете. Инаку ќе помислев сме се нашле на форумот :D

9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Хаххајахах ама ете стварно од кога ми го рече тоа стомак ме боли ненормалн . А што е најјако на другарками не и боли више .. :D

На stejsi2005 и Momichka им се допаѓа ова.
  10. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Haha da bidam iskrenaa prosliov mesec cekav da ne dobijam isto mi kasnea 4 dena napraviv test negativen...i realno da Kazam deka veke se mi e ednostavnooo..

11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    prv pat li taka ti kasni ili imas neredoven ciklus.

12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женчиња ,како сте ? Јас уште си чекам :)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    I jaaaas cekammm :P (fingers)

На stejsi2005 и VedaG10 им се допаѓа ова.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    ti @Bebulleee neli pravese test.

15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    лајкчееее ич да не добиеме .... 8)

На stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Praev da ama ushte nemam dobieno. Duri ne ja vidam vesterkata ima NADEZ vo mene.. ;)

На Momichka, stejsi2005, *sisi* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    и јас се тешам така :) а како ти испадна тестот ?

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Negativen vcera :(

19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    И кај мене исто ама јас правев во вторникот со 2 дена каснење т.е вторникот беше 3. Јас се тешам дека касно е зачнато МОЖЕБИ(пуста надеж):sweat: . ШТО ВИКАШ ТИ -СЕ ДОДЕКА НЕ ДОБИЕМЕ ИМА НАДЕЖ- :*

На stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    epa i jas isto na 2 dena kasnenje napraviv test. negativen i vcera...
    NADEZ NADEZ... na 18 naprajv test za ovulacija beshe pozitiven so znaci 19-20 mi bila ovlacijata.. Mozhebi e ranoo.. (fingers) polonjata me boli mesto ne me fakja.. :envy: