Ти благодарам за информациите @Abeja. Да, голем буквалист сум, лоша мaана Правам од претпазливост, ако нешто зависи од мене, да можам да го сменам. (за нареден пат , т.е. за второ ) Можеби страв ми е да се надевам, и некако решив да сменам стратегија, па после да велам, еј не очекував. Баш кога се откажав @Mina Mouse и јас имам болни менструации. Кетонал на 8 часа пијам. Многу болки во стомакот, проблем со столица(пред да ми дојде секогаш имам запек а кога ќе ми дојде 2-3 дена пролив {извинете на бруталноста}Понекогаш повракам, ама главата постојано ме боли. И градите ми отежнуваат и многу ме болат. Каналите чисти. Проверени лапоскопски
Се повторуваме ама ајде да го утешиме девојчево Братучетка ми цел живот има страшно болен циклус, не може да стане од кревет по 5-6 дена, со по не знам колку апчиња дневно, а за бременост плукни-залепи едно 4-5 пати, така да, не верувам дека има запушени канали.
Не знам за што точно се работи, да не тресам глупости ама знам како е кога на човек ќе му пукне филм. Земи си малку време за себе и прави си што ти е убаво тебе, заборави малку на све друго. Ако ти треба некој за муабет, слободно пиши ми порака, ќе си помуабетиме
Ајде да споделам и јас нешто во врска со болните циклуси... до пред неколку години, ден пред да добијам ќе ме здоболеше само едниот јајник и тоа беше се. Потоа почнаа драмите, болки неиздржливи, неколку пати ноќе во клиника имам завршувано, до тој степен доаѓало. Повраќање, дијареа, онесвестувања, ужас! Кетонал форте сум пиела на три саати. Дента кога требаше да добијам не излегував од дома, се додека една девојка не ми кажа лек. Два дена пред да добијам, да изедам една банана и чоколадо, не битно какво чоколадо, нека е и најмалецко, битно чоколадо да е. И истото ден пред да добијам. Луѓе искрено, не дека поминував без болка, ама тоа веќе беше болка која може да се истрпи и дури без никакво апче да поминеш. Ми кажа дека така ги подготвуваш цревата за менструација. Калиум од бананата и чоколадо за смирување. Каква е точно поврзаноста нека каже кој повеќе се разбира, битно мене мн ми помогна. Сега после година дена откако тоа јадам пред добивање, првите денови ги поминувам со таблетка кафетин менструал или па со чај од нане. Искрено ептен ми помогна! Инаку немав ниакков проблем, гинекологот во врска со тоа ми рече, не се секирај кога ќе родиш нема веќе да те боли, и толку беше.
Да ви кажам мене како почна да ме боли.. Еднаш бев излезена во град со другарками таа имаше добиено и е болеше многу стомакот,да напоменам мене стомак до тогаш не ме имаше болено ич, се сретнавме со една познаничка и таа прашува што и е на другарками јас викам има добиено многу ја боли стомак. .. И викам мене никогаш не ми боли (таа ми вика немој да кажуваш дека не те боли демек нечини да кажуваш) од тој ден јас имам ужасни болки . дали таа нешто ми направи со тоа што ми го рече или така требало да биде незнам стварно ..
@ANGIE1 ме насмеа со муабетот. пред 10тина години другарка ми ми велеше, не пиј повеќе кетонал, можно е подоцна да имаш проблем со имање на деца. И реков дека немам друг избор, и докторот ми рече нема други лекарства кои би ми помогнале. Сигурно сум и кажала абе кога не знаеш, не збори Наредниот циклус, таа беше на инфузија од болки. Потоа и она користеше апчиња. не и направив ништо, рака на срце. Чудни околности. така да и ти. пс. другарка ми има веке едно дете. Инаку ќе помислев сме се нашле на форумот
Хаххајахах ама ете стварно од кога ми го рече тоа стомак ме боли ненормалн . А што е најјако на другарками не и боли више ..
Haha da bidam iskrenaa prosliov mesec cekav da ne dobijam isto mi kasnea 4 dena napraviv test negativen...i realno da Kazam deka veke se mi e ednostavnooo..
И кај мене исто ама јас правев во вторникот со 2 дена каснење т.е вторникот беше 3. Јас се тешам дека касно е зачнато МОЖЕБИ(пуста надеж) . ШТО ВИКАШ ТИ -СЕ ДОДЕКА НЕ ДОБИЕМЕ ИМА НАДЕЖ-
epa i jas isto na 2 dena kasnenje napraviv test. negativen i vcera... NADEZ NADEZ... na 18 naprajv test za ovulacija beshe pozitiven so znaci 19-20 mi bila ovlacijata.. Mozhebi e ranoo.. polonjata me boli mesto ne me fakja..