Vo vrska so bolniot ciklus sakam jas da go spodelam moeto iskustvo, znaci bolki neizdrzlivi, nosena sum vo brza pomos ,inekcii, infuzii pa duri i onesvestuvanje. Iskreno mnogu mi bese strav za toa dali ke nemam problemi pri obid za zabremenuvanje. Obrazlozenie na site lekari bese rodi edno dete ke pomine. I navistina ispadna taka od denot koga se rodi sin mi bolkite da ne recam isceznaa no drasticno se namalija...... Sto znaci toa so proodnosta na kanalite nema vrska. Neka Bog ve daruva na site so po edno angelce i bolkite da vi izceznat
Женски здраво, си чекам и јас. Денес е денот за недобивање и уште не сум добила, ниту пак абер некаков има
Malku nadvor od temata . Cel den okoto mi treperi. Ke prestane nekoe vreme I pak ke pocne. Od so moze da e?
Не е ништо страшно, и мене ми се дешава понекогаш. Од стари останало демек не се кажува ко ќе ти праело така окото, прашав зошто е демек се шо видело окото не те кажало тебе затоа и ти да не си кажувала хаха глупости.
Вчера се прелажав и направив ама само една цртка покажа, па не сакам да се разочарам само. Ќе почекам до утре задутре ако не се појави гостинката до тогаш. Се надеваме дека нема!!! Инаку немам болки никакви, од време на време матката ке ме припецка и секрет си имам по малце... што мислите? Ќе ја биде ли работава моја?
Do ponedelnik I jas vleguvam vo ovie so ne treba da dobijat. Si go isprativ mm vo it I sega ke si cekam sama || crtki. Tuku cudno nesto se si mislam ko da sum pomocena, gradive od strana me bolat peckanje na stomak aj bejki na arno ke e rabotata
Денес чекам ред во аптека, и дечко пред мене бара тест за бременост. Му дава аптерката и ја прашува он кога да го направи, како изгледа негативен тест, како изгледа позитивен. Девојчето љубезно му објаснува и вика, дури и бледа втора црта значи позитивен тест, а он одговара- значи втора црта значи проблем.... Девојчето му наплати и тивко прозборе, некој се би дал за таков проблем..... Така ми дојде да си ја гушнам
Девојки,а колку сте запознаени во врска со таканаречената цветна бременост? Од време на време ќе прочитам и гледам дека има доста случаеви каде жената си добивала редовно првите два месеци а била бремена...Мене вчера ми дојде со два дена каснење,а денес цел ден ми се гади,а немав болки јаки,скоро никакви кога ми дојде вчера...Значи друг пат без кетонал не сум проаѓала...
Заедно на тестот да мочкате па да се чудите која е трудна (или сите) Јас сум со @perlaa понеделник е ден Д!
и јас помислив така пред неколку месеци иако добив мислев дека има нешто почекав кога ми помина и тест и пак ништо потоа ја прашав докторката ми рече дека не е можно а сум читала и јас дека кај многу се има случено така