Тие 5 и 8 дена те бунат ради тоа што тестот покажува 5 дена од зачеток, кој пак може да се случи и 3 дена после незаштитениот однос.... Навиваме за 2 цртиииички
Јас не сум трудна џабе се залажувам само. И лупам пари за тестој, сабалјево напрајв НЕГАТИВЕН итоа Self Clear , чим тој не покажа сигурно е циста. Ако не ми дојди до понеделник ќе одам на гениколог. Толку од мене, ајде кај вас нека е успешно поздрав.
Bebule uste ne znaes za sigurno taka da ne krevaj race odma i bez sekirancii Mene nokjeska stomakot me fati, bolki vo matkata kako so noz da me sece nekoj. Pola h na kratki intervali bea bolkite i srekja nekako izdrzav. Sto ke da bese nemam poima. Gradive ne me bolat, samo mi se golemi i ne se tvrdi koga ke gi pipnam kako koga treba da dobijam. Pred ponedelnik ne pipkam test...
Zdravo Jas bev na gine. na 23 mesecov i toj mi rece ovulacijata zavrshila imam zadebelen endometrium, imalo shanshi za bremenost ama ushte e rano i deka neshto se deshava za matkata i mi rece od 1-3 feb. na kontrola i da vidime dali ke ima neshto novo
Извини вака што ќе те прашам директно, ама кој е тој коментар на докторката плодна си уживај. За таков коментар треба многу повеќе од едно ехо. Дајбоже да си трудна како што мислиш, и да во право си, здебелен ендометриум е знак за рана бременост ако не може на ехо да се види нешто. Сакав да ти посочам да не се ослонуваш на коментарот на докторката плодна си и да не одиш понатака на испитувања. Не знам колку време се обидуваш ама после неколку месеци ако сеуште нема позитивен исход продолжи и со хормони, хсг и така натаму, немој да останеш а тоа дека си плодна што видела докторката од ехото.
Не, не, таа ми кажа плодна си во смисла имаше вчера овулација, таа немаше воопшто поим дека веќе се обидуваме за бебенце (два месеци), бев на обичен преглед, онака да видам дали се е во ред...
Ститскам палци и дај Боже двете да се израдуваме на две цртички. Јас чекам уште 6 дена да не добијам. Само позитивно!
Јас колку што знам здебелен ендометриум и овулација немаат врска, еве нека ме поправи некој ако знае повеќе, ендометриумот секој месец се понаша исто, без оглед на тоа дали ќе има или ќе нема овулација. Она видела јајце клетка? Вие секако фрлете се на работа, ама немој на нејзиниот коментар да се ослонуваш.
Во овулација се задебелува ендометриумот т.е матката се подготвува за прифакање и вгнездување на плодот.Како што го разбрав Лазаревски треба да има соодност колку мм е ендометриумот,со големината на фоликулот.
здраво феминки Еве и јас да ви се приклучам во муабетот и јас сум од оние што копнеат по бебе. Проблемот кај мене е мало стеснувајне паравев инсеминација која заврши неуспешно голем поздрав до сите вас