Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Да не ме мислите и понатака сум во игра :) абер уште никаков...

На i-v-a-n-4-e, stejsi2005, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Хахаха и јас сум во игра :)

На i-v-a-n-4-e, stejsi2005, Mari-Ja и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    13.557
    Кукла ист ден за добивање имаме :P Само што кај мене очекувам да касни ради кломифенот :)

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не би требало од кломифен да касни. Може ако примаш прогестерон само..
    Јас немам никаков симптом, малкуцка осетливи гради. Само да не забега како минатиот пат

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Sigurno ke mi dojde go osekam ko na pat da e :( nemam nikakvi simptomi poveke. Aj so sreka na site drugi sto cekat. Odjava :*

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Дур не дојде, нема одјава :)

На stejsi2005, Mari-Ja, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Dajjjj bozeeeeee da si imass || ....i edno bebe vo stomacevoo

На Mari-Ja и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Toes i site sto si cekate po 2 cirtickii...xuxux

На Mari-Ja и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @kukla21, ти ако си трудна, ќе те напнам додека не ми дадеш име и адреса и ќе ти испратам една кошница поголема од тебе: со чоколади и цвеќе и бебешки ситнурајки и книги и се што ќе ми текне! Дај Боже Господи, ќе се помолам и за тебе вечерва :D Не следев во другата тема дали стигна да направиш ин-витро или за природно збориме ама нема да ме изненади и природно да бидне сега. Пред некој ден слушнав за пар што само што требало да прават инвитро (кредит земале!) и останала трудна :lol:

На kjukli, VedaG10, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Природно чекам. ИВФ е секогаш опција :)
    Дај Боже на никој да не му треба лекар за ова!

На kjukli, Mari-Ja, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не знам зошто деновиве некако само тоа приридно ми се врти во глава. Не верував од старт во инсеминација, на ивф не сакав уште ни да мислам ама по првата неуспешна инсеминација, ма дури и додека ја правевме, цело време ми се врти во глава дека ќе биде природно, не знам зошто. Дали е пуста надеж или некое чувство, поим немам. Јас па дека ептен си верувам во Господ, знам дека ако е Негова волја, ќе биде најприродно што може, без никакво медицинско потпомагање.

И деновиве се чувствувам добро, ги тргнав сите лоши мисли, си терам по планот што си го направив. Си работам турбо, си вежбам, си се галам со маж ми, си шеткам, си читам - убаво се осеќам. По толку драми и психички малтретажи, добро е да се чувствуваш вака. Тестови не купувам веќе, додека не видам да касни едно 4-5 дена барем, ќе кулирам :emo:

На kateto123, H.VAGA, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    :clap: :clap: :clap: Se raduvam za tebe... da ti kazam pravo i jas deneska bev istata.. :$
    Cel den si go pominav so najmilite bev kaj mojte prilep, se vrativ kaj 4 saatot nemashe sto da pravam i ajdee generalka doma, muzika do daske i so dzogero igrav falcer :rofl::rofl::rofl: MM si dojde od rabota, si se izguskame, sega si pijame edno teesko kafeee. :beer:
    Bash ubavo mi dojde... (poolparty)

На H.VAGA, kjukli, VedaG10 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Така треба! Оти како бевме тргнати, се чувствував како гомно со недели. Не е работата да го ставиме целиот живот на пауза додека чекаме бебче, треба и понатаму да живееме, без разлика колку боли на моменти :* А другото ќе си дојде.

На kikin, kateto123, stejsi2005 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Imame bebcinja ili ne :) nekoj za falenje ?

На Mari-Ja, pandelka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ајде жени дo кaде сте?:*Дaј не ме зaеб...јте ...чим ви кaсни ич некa не дoaѓa.Дaјте сликички сo цртки...Јaс се дружaм сo нaјлoшaтa вештеркa:):D

16. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Благодарам Мари-ја, што побргу сите да си одат од темава.
    btw преголема потреба за спиење може да се рачуна као симптом? постојано ми се спие, и заспивам буквално само шо ке потпрам глава некаде ... ма да притисокот ми е низок ама ај ке си се пофилмам малце ;)

На stejsi2005, Mari-Ja и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Си имам симптоми, ама ај си велам од мисла ми се, чувствителни гради, болки во долен дел од стомакот, поспаност... И баш сношти нов проблем, сосема мало крварење, само на хартија, свежа крв... А уште 5 дена до добивање.... Денес немам ништо, се молам да било само имплантациско крварење...

На stejsi2005, wings и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ajde daj Boze da e toa @crazygirlfromfrance !!!
    Jas pocnav da stanuvam nokje za vo wc :D ednas se budam vo 5h stomak me boli, vikam eve ja vesterkata, koga vo wc 20 min shushtev :D Nakaj 8h ete me pak :D
    Stomakot mi e interesno poduen :) gradive isto se pogolemi... ke si cekamee...

На stejsi2005, Bebulleee и crazygirlfromfrance им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    13.557
    Јас не сум сигурна дали сакам трудна да останам месецов :/ Ми открија скриен шеќер и читајќи и пребарувајќи наидов на страшни податоци како тој влијаел на плодот,аномалии и разни глупости. Јас кој знае од кога сум го имала сличајно ми го открија бидејќи обичниот ми беше на горна граница.
    Страв ме фака искрено....
    Туку друго да прашам. Ми препишаа апчиња за шекерот-матичната ми предложи помала доза додека специјалист ми ја качи поголема и тоа по две апчиња на ден. Кога го прашав дали може да одам на здрава исхрана без да примам лекови ми рекоа категорично не- да ја корегирам храната, но и да ги примам лековите. Кога ги прашав дали апчињата делуваат негатвно на нешто и дали штетат ми рекоа не, дури и ќе ти помогнат да забремениш. Ова е мислење од двајца доктори.
    НО! Сите од околината од мајки до комшии, свекрви ме убадуваат да не ги пијам туку да пијам еден испробан лек кој што го пиел наш пријател и што му го преполовил шеќерот. И на него му препишале апчиња но не ги пиел туку го пиел лекот на природна база и по 3 месеци бил како нов. Кога го признал ова на докторов го подржил и му рекол добро си направил бидеќи овие апчиња за едно се корисни ама за друго штетат.
    И друго ме мачи-кај мене е скриен шеќер кај човекот бил обичен шеќер, дали кај мене исто тој лек ке реагира да не си направам полошо само...
    Стварно сум во дилема што да правам. Доктор сие доктор нели треба да го слушаш ама кој доктор ќе рече апчињава не чинат не пиј апчиња туку оди по некој лек од баба Рада :(

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Едно е покачен шеќер, друго скриен т.е. по оптоварување. Јас не би губела време на бабини деветини.

На wannaBeMomma и ocicka2014 им се допаѓа ова.