Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    idi na sv.petka vo plackovica mnogu pomaga

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    КАКО БЕ ТАКА ТИ КАЖАЛ ???????? ДАЛИ Е НОРМАЛЕН ?????? ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Не одам веќе, од таа случка во ништо не верувам.

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    верувај во господ ,во тие гадовите не !

На Victorian и bokace им се допаѓа ова.
  5. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Е од такви преку глава, ниту им се планирани децата ниту ке бидат одговорни родители коа ке се роди а зборат се и сешто за другите. И мене јатрва ми ми се појави со 2 позитивни теста и ми рече на чисто да видиш како изгледаат позитивни тестови и се изнасмеа. Ама и сама не знам како можев толку ладнокрвно да изреагирам, дури и злобно, па и реков еден куп луѓе имале позитивни тестови па не родиле не крај. У нормални услови никогаш не би го рекла тоа ама си го бараше.

На cat-woman, ocicka2014, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    @bokace , да ти кажам, тоа со повојниците е простотилук, и се борам со такви глупости уште од сега. Ми викаат, немој да примаш жени првите 40 дена, или ќе ги прашуваш дали имаат менструација, или имале однос, оти не знам што ќе му се случело на бебето. Ама кога ги подбрав... и реков, таков простотилук веќе да не слушам. Се доиспустија луѓево со ова турскиве серии, Бог да чува. Така да... не е до тоа дали ти имаш бебе или не... до простотилук е. И да не одиш ако не сака, искрено, подобро отколку на косо да те гледа.

Инаку, месецот кога забременив бевме во манастирот во Слепче. Не направив ништо посебно, во смисла ритуали... само си се молев. Не губи верба... можеби нема врска манастирот со моево, ама може и да има... од каде да знам? Јас сакам да верувам дека помогнало ;)

На Abeja, pepapa, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @jacqueline.s
    Секогаш почитувам правила, сум внимала да бидам чиста неколку дена пред да одам на повојница. Се случи кога ја правев хистероскопијата да се породи роднина на мм, поминаа и 40 дена јас крварев па имав добиено од циклопрогиновата па тек после некое време отидов.
    Ама ова беше нагласено дека бебе немала, а уствари и таа трудна па јас се најдов во незгодно.
    Кога одев во манастирот имав надеж голема, се миев со вода и јас добив без апчиња. Може се сеќавате пишав тука дека бев среќна дека се ме боли но добив без апчиња и тоа убаво, си реков има лек за ова ќе помогне и за бебе. Ама не било судено, јас од тие ритуали само со вода од три цркви собрани во шишиња се бањав , ќе посипев од горе надоле и така мокра ке легнев и ќе се сакавме со мм повеќе и така цел месец носев дарови дека ми се сони на сон да однесам бебешки работи, купував бебешка облека ја чував таа облека како бебе на креветот и на крај ја носев во манастирот. Но без успех со многу болка.

8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Прв пат сум во темава и прв пат те читам,така да незнам колку долго се обидувате... Најважно е да не ја губиш надежта и да се опуштиш... Колку си постегната полошо е... Незнам дали си била во Манастирот Св. Богородица во Калишта, Струшко,но знам дека има икона на Св. Богородица на која е со црно лице, и има помогнато на многу жени од разни религии... Така да посети го,освен тоа ќе се изнауживаш во убавината од местото...Ти посакувам се најубаво,од се срце,иако не те познавам...поздрав :)

На kristince51, pandelka, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Јaс бев летoвo вo Кaлиштa и oстaвив бебешкo бенкиче нa икoнaтa :)

На pandelka, kukla21 и simonka93 им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Јас се венчав таму,и не оставив ништо,само ја бакнав иконата и во себе си посакав да имам бебе (не се обидувавме ,немав ни проблеми, но ми беше страв,бидејќи сум склона кон чудни алергии и сл. и не верував дека ќе е толку лесно во мојот случај)па еден месец по свадбата останав бремена. Јас искрено,ете не сум некој преголем верник, но верувам дека постојат чуда...

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Epa ke si pojdish posle 40 dena na povojnica ako si KUMA.. I ako ti reci neshto fino lepo ke i go plesnish vlice, reci jas ne sum bremena i strav mi e da ne ti go urocam deteto ;)
    Bezobrazna :@

На bokace, jacqueline.s и MADO им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А што им придавате важност?! Тури пепелот на такви луѓе

На bokace, jacqueline.s, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @bokace од вакви shitovi не ни сакам да одам кај мали бебиња. Им посакувам се најубаво, нека се живи и здрави малите, ама не фала. Несакам никој да не има немири навечер заради мене.
    Кога почина дедо ми не сакаа да ме пуштат во капелата, бидејќи не сум била мажена и не сум имала деца.
    Не сфакам, како на времето луѓето живееле во војни.
    Ама некои луѓе се многу многу прости. А памет на пазар не можат да си купат. :x

Времето се стоплува. Има ли нова енергија за водење љубов? :D

Вечер планирам да одам да трчам, побрзо да ми дојде. Кога е веке негативен, барем побрзо да ми дојде и помине :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @bokace ,gi zalam takvite,glava gore i teraj :*,se se vrti se se menuva :*

На bokace, kukla21 и pandelka им се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @bokace ostavi go toj prostotiluk od narod, niti im odi niti se javuvaj. Ako se zasekiraat i ti se javat reci postuvam adeti ne mi e krivo deteto za da go urocam i nikogas da ne im pojdes! Gadni umovi bolni...
    Inaku gresis zatoa tesko ide so bremenosta... cekas bebus a u stvari treba bliznaci! Kje dade Gospod dve odednas da si rodis, ke vidis! :* :* :*

Inaku denes jas imav bolka vo stomakot kako za dobivanje okolu 2h. Si rekov nisto djabe kasni. Sega gledam ni kapka ne kapna nitu pak stomakot me boli... sto kje e?

На bokace и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Беееееблак :angel:

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Mislis? Zbrkana sum cela veke neznam so da mislam...

На stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Не мислам. Знам :P

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Stom e taka, Dajte vina hocu lom! :rofl::rofl::rofl::rofl::music::sun::l:(poolparty):party:

На *sisi*, stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    јас сум убедена дека ти си трудна, а зашто се тестовите негативни стварно не ми е јасно :)

На Mari-Ja и Bebulleee им се допаѓа ова.