Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Идни мамички ми треба мислење, ми пројде менс (барем јас така мислам) затоа што не ми течеше веќе,се туширав и имавме односи со маж ми но овој пат осеќав болка ,(незнам зашто) и денес на паломата имав како кафеаво ..што мислите ?

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Mari-Ja што се случи со тебе ? доби ?? мене ми стигна и резултатот од крв ништо од бебе овој месец.Така да чекам да ми пробие добиеново денес и нова надеж :)Вечер ке се јавам на гинеко да видиме што ке ми каже и кога да одам на преглед конечно да почнам со некои испитувања ако се потребни.Веке не се наслонувам на симптоми бидејки овој пат сите ги имав освен повракањето ..... На сите други што сте во исчекување ви држам срека и ви посакувам бејби .... :):f:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nekade procitav deka e preporaclivo na 35h, za najsigurno i da ne se propusti ovulacujata.

4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Jas si dobiv definitivno, od nigde nikade :)

5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    ајде со срека :) на толку симптоми... и јас сеа коа ке идам дома ке биде дефинитивно .... :) смешки ...

6. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Ти благодарам @Mari-Ja

7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да се пријавам со добиено☺

8. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Знам како ти е,исто и мене кога ми дојде онака баш безвезе,колку и да пишуваме дека ни е сеедно не е сеедно кога ја добиваш таа доза на разочарување,ама не победува ниту убавиот ниту богатиот туку упорниот..кога ќе треба да биде ќе биде...

На Mari-Ja, VedaG10, *sisi* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Јас си се сексав ден после завршување на добиеното и вчера си го испратив либето у Германија,и сега ќе чекам дали ќе потрефам да се израдувам на неплодни денови :)

На pandelka, majavel1 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Kaj mene se placki...smeskite pominaa po 4godini aktivni odnosi...barem ednas da fatese...neznam sto da pisam veke...denes bev na ginekolog nekoi problemi...site pred mene mladi devojcinja vo pocetna bremenost,so sreka na site,ama mene nearno i na faca se gleda duri mi vika sestrata nasmej se moze trudna si...ah si velam da znaes mene sto me maci...so ovoj soprug tesko trudna da ostanam...edvaj na edna inseminacija se nakani i taa neuspesna i tolku nisto veke nesaka...veke nesakal da se macime,demek ne gleda deca so mene na vestacki nacin dobieni,UZAS,po site ispistuvanja sto gi pravev samo da mu ugodam da ne mi dosaga a bea bezpotrebni.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Те имам читано и по други теми. Се гледаш ли ти со таков маж покрај себе?!

На rose60, irenna и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  12. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Se gledav dodeka ne sfativ so kakov si imam rabota. Znaes tesko e od 2 strani koga zivotot te mava so samari. So takov maz i moja nesposobnost za prirodna bremenost koga okolu mene skoro sekoja 2ra. zatrudnuva spontano ko kivanje da e. Da ne bidam pogresno sfatena nezaviduvam samo zaprimetuvam nesto sto e sosem voobicaeno za onie parovi koi ne se macat tuka kako site nas. I na cela maka namesto podrska sto bukvalno se sto ke razberam/procitam volna sum da go primenam kaj nas da vrodi so plod on mesto da mi e najgolema podrska mi e najgolema precka. Demek me stitel deka ako sme pocnele poseriozno so vestackite obidi znaci terapii itn.toa bilo stetno po moeto zdravje,sum mozela d a umaram bala bla pa podobro ic da ne terame ponatamu ako bide bide ako ne imalo mnogu bezdetni bracni parovi.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Јас овој месец добив 2пати(имав 2пати овулација)..овој пат 2 фолекули убави...едниот прсна сам другиот со прегнил..(со никаква стимулација)..ендометр.9.5.. има 1 недела од прегнилот,а јас имам чудна болка не во јајниците туку некаде на средина..(просто кажано..)шо сака да кажи ова незз..иначе од прегнилот веке е пукнаат фолекулот...се надевам дека овај пат ке ја биде...поздрав јунаци

На frog, kristince51, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Овој маж ти извини ама забеган е начисто. Ке умреш? Сите умреа гледам, боже, мојата матична осум инвитра има правено и има веке 60 години здрава е потполно, мајка ми што дека од прва забременила, и помлада кај кај, куп болести има. Ти го пишувам ова како поткрепа дека врска си немаат глупостите на маж ти.

На Mariangel, VedaG10, Libra88 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Јас од вчера се тегавам со теткава моја. И се иде ама и не и се иде изгледа. Де кафенко, де некоја чудна жолтеникава слуз. Ова досега не ми се случило си доаѓало нормално. Може нешто ми е пореметено од кломифенот? Инаку неделата по правило требаше да ми дојде. Ахх оти ме мачи животов ваакааа....

16. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Mozno da e od klomifenot. Jas otkako pominav 3ciklusi so klomifen+estrofem pred 2god.se mi se poremeti so ciklusot. Vo zivot ne me bolele jajnici e posle ovie lekovi doznav deka i jas imam jajnici na najlos mozen nacin postojano me bolat a pred dobivanje uzasss cela nedela. Eh site ne maci ... Taka mora da bide. Ako imas sloga i podrska doma ne se grizi sekoe loso za dobro da e.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Азооспермија пак :headbang::headbang:
    Сите вредности се 0%
    Тоа е што е. Треба да се закаже нова биопсија, почнавме со собирање на документи за инвитро. Тешко ми е не многу премногу, си се испакав убаво и желудникот сега ме боли. Што ќе биде на крај времето ќе каже. Ви посакувам среќа на тие што уште не добиле :*

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Подршка имам и тоа премногу.
    Мажето мое ама ме подзамисли, ме гледа скоро 4 години се мачам се нервирам и ми вика знаеш што ми е криво. Што знам дека ќе имаме деца, не дете...деца. Само што ќе гги изгубиме живците за кога ќе го имаме... И стварно така и јас знам дека некој ден ќе имаме дете и од тој ден поинаку гледам на работите. Ме подзамислија неговите зборови многу. Се нервирам а од нервози 500 болести закачив. Па и да немам, што? Ќе шетам ќе уживам, битно си го имам мажето имам на кој љубов да дарувам и да ми возраќа со истаа мера, со таа разлика што ако некогааш згасне неговиот живот пред мојот и мојот ќе згасне,па макар и насилно да биде тоа,бидејќи ќе немам за кој да живеам...

На frog, rose60, vichy и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Istiot muabet go praevme so mm... Samo 300 bolesti, i zivci ke izgubime a na kraj pak ke imame deca.. Kaj nekoj porano kaj nekoj podocna..

На majavel1, kukla21 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Убаво го кажа ова.

@vichy прашањето е дали ти сакаш да учествуваш во тој план на мт? Едно е ти што сакаш, друго он што сака, ама вие двајца сте сега фамилија - што сакате вие и како/каде се гледате за 10 години.