Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Со добра мисла се се постигнува... Извини,не те познавам ни тебе,а и никој друг од тука,па несакам никого да навредам,ама ако ете планот на судбината за вас бил да немате свои деца(да не ме сфатиш погрешно,со цело срце ти посакувам да си имаш свои) ,сепак можеш да размислиш да посвоиш...ем ќе се чуствуваш исполнето,ем ќе пружиш љубов на некое невино... Ти посакувам секое добро и ПОЗИТИВНА МИСЛА! :*

2. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    I jas sum razmisluvala za posvojuvanje. Sum mu rekla i na mm. Ne smeelo i negovite ne sakale tugo dete. I majka mu mi prerekuvala dmek vleguvalo dete tugo a za imot se delelo ko na svoe. Sebicna e zosto polni se so imot od nivna strana nivi.kuka na selo itn. i kako tugo da gi jadelo nivnite pari. Uzasni luge/ Zarem ima poblagorodno nesto da posvois i go izgledas i sakas.? Zarem za da si majak mora da rodis? I svekrva mi vika ama snao toa dete ke si gi bara roditelite biloski kepravi problemi koga ke doznae deka e posvoeno..bla bla muabeti. I sto toa treba da me spreci da posvojam i go sakam koga nekoj nemozel/nemal uslovi da mu pruzi???
    Uh mnogu bilo tesko da imas maka za dete, a uste potesko e da ti se mesaat roditelite na mm koga smees da imas i na kakov nacin dete tvoe ili posvoeno. Po se vo ovoj brak veruvajte zivotot mi e odmilen veke i odenjeto po bolnici. Na najgolem dusman ne mu go posakuvam moevo.

3. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ne sakam da sum vo tvoja koza,mozam samo da pretpostavam kako ti e,no vidi si,nikoj so sila ne te drzi,bolje spreci nego leci...ti posakuvam ovoj problem da e samo periodicna kriza...pozz

4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Драга,те имам читано и во други теми,и еве незнам што да ти речам,многу ми е нејасна твојава ситуација... Ти не ги запозна какви се родителите,па и сопругот пред да стапиш во брак? Што ќе беше ако проблемот за бебе беше во сопругот? Извини вака, ама или си многу наивна, или мт се оженил со тебе колку да е женет,од тоа што имам прочитано досега,немам добиено впечаток дека те сака и почитува... И најлошото е што можеби тоа што постојано се нервираш поради него и неговите е најголема причина зошто неможеш да забремениш... Мој добронамерен совет ти е да го оставиш,колку и да е тешко тоа... Заслужуваш некој кој ќе биде покрај тебе без оглед на се...

На rose60, kjukli и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Може звучи злобно, но баремќе бидам искрена-не знам дали ќе го сакам како мое...не сум размислувала на таа тема сеуште.

6. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    а што стана со наша @guldzana ?

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas cesto pomisluvam na nea ama si vikam mozebi go ima pusteno mozokot na pasenje I nekoj period nema da se opteretuva so nas... se nadevam deka e dobra.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Koga imavme vrska negovite samo 3pati gi imav videno(ziveeja kaj drugiot brat vo stranstvo so nadez deka ke docekaat vnuce tamu ama tesko da im se posreki). Inaku vo vrska bese povnimatelen dodeka da ne go ostavri planot da me namami da me ozeni. Inaku koga i da se skarame najprijatelski go prasuvam zosto voopsto me ozeni??? Kuti a majka mu na muabet mi ima receno deka mnogu me sakal. Iako na sala mi ima priznaeno demek ti bese taa sto mi davase odnosi bev prigovor?! Zarem koga sakas nekogo i mu se davas bezrezervno treba da go ucenuvas...neznam mnogu e iskompleksiran. Sum pravela muabet so negovi kolegi bez on da znae i site nezavisno eden od drug samo mirno mi imaat kazano on e covek so tezok karakter neznaeme sto se macis stom nemate deca nisto ne ve vrzuva poozbilno odi si. Eden od doktorive sto me imase sledeno porano nesakajki mu raskazav nesto od brakov i po se mi rece deka se someneva deka ne zabremenuvam ili od sto mm e sterilen a me laze so potkupen spermatogram dobar i od nervozite vo brakov. Uh znam deka ne go zasluziv ova a sto zasluzuvam Bog ke resi. Sepak se e Bozje delo.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не е злобно, ама зарем љубовта се раѓа со породувањето?
    Читав многу одамна еден текст за тоа кога им кажале родителите на децата дека се посвоени и како им кажале. Едно ептен ми остана во сеќавање. Едно дете го прашале, и ова им одговара - јас не пораснав во мешето на мајка ми - јас пораснав во нејзиното срце!

На frog, tincemajmunce, rose60 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @ocicka2014 колку ти касни со овој кломифенот?
    Јас пиев и за поддршка за ендометриумот, нема абер да иде. Некни читав имаше Кукла пишено дека не касни од кломифен, ами од тие за поддршка.

Сите симптоми ми престанаа веднаш од кога го правев тестот преку крв.
    Имам само некоја си проѕирна лига овие два дена. :(

11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    ова твоево шпанска серија, господ да ти е напомош

На rose60, Bebulleee и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    со колеги на мт зборуваш за интимни работи?!?!

На rose60 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Во никој случај не звучиш злобно и тоа е нормално,но ете може да е крајна опција...те разбирам потполно,секој има право на свое мислење и чуства...поздрав :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    истото и јас го имав и конечно пред еден саат ми проби. Ми каснеше 3дена само не многу. Знам дека кукла пиша дека не касни од кломифен ама матичната така ми кажа затоа викам така.
    Инаку да ве прашам колку кошта инсеминација на приватно а колку на државно имате ли инфо?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мене ми идеше и до 10 дена по прекинување на прогестеронот.

16. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ne za intimni. Konkretno imav zakazano vonredno na pregled i mu se najviv deka ke go zemam od rabota da izleze i dodeka go cekav nekoj od pobliski sto mu se na rabota gi pratil vo holceto na firmava da mi objasnat ko demek mu izleglo nesto nema da me pridruzuva na doktor, iako maz e neli spomnavte deka si pravat i oni megu sebe muabet i kolegive so najmiren ton mi objasnija deka e takov covek so tezok karakter sto ke naumi mora po negovo da e i deka se premislil nesaka da me pridruzuva. Inaku nevazno e toa. A i sto ke krijam 4god.sum vo brak i sigurno sum bez dete ne od sto neskam tuku od sto imame problem.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не се работи за криење, туку што има да расправаш таму на кој стигнеш?!

На rose60 и MilaP им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Најубавото нешто што сум го прочитала во последно време :inlove:

На frog, rose60, monik55 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ако ти се верува, ова го имам читано во српско списание на мои 18/20 години. Толку силен впечаток ми има останато, што до ден денес не сум го заборавила.

На frog, monik55, jacqueline.s и 4 други им се допаѓа ова.
  20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ne e toa so koj stignes. Tuku so kolegi sto mu se pobliski zosto znaeja zosto terbase da izleze vonredno od rabota. Inaku takvi im se uslovite rabotni si imaat nekoja bliskost sam im kazal i zaneja deka pravime obid. Nema vrska toa sega da ne odime nadvor od tema.