Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Taka e Etimce, samo rezultatite da se vo red pa kaj kako ke ni kazat! lekarite najubavo znaat zosto i kako! sega ke odam da mi proverat, mada ja sega go znam svojot problem i znam deka treba da pocekam za bebe uste nekoi meseci! ne cekajte bez da napravite kompletni kontroli i na vas i na mazite, stom ne bidnalo 7-8 meseci sigurno ima nekoja precka! zatoa otkrijte ja namesto da cekate i se razocaruvate sekoj mesec!!! ova najdobronamerno vi go kazuvam! zasto ja dobiv udar kaj sto najmalku ocekuvav deka postoi problem(maz) razocaruvanjeto bese golemo, placev i denje i noke, ne zasto dobiv, tuku zasto doznav za problemot! znaci 8meseci sum cekala zaludno! zatoa i me snema mozebi ne primetivte, no stvarno boli, i ne posakuvam na nikogo da ima takov problem! no se nadevam ke go resime brzo i ke bidam i ja so golemo stomace:))pozdrav do site vas i mnogu uspeh na site sto sakaat da se zdebelat:) :inlove:

2. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    баш ми е жал што постоел проблем.но,сега кога ја знаеш вистината,колку и да е сурова,сепак со тек на времето ќе ја прифатиш...штом не си во мкд,може имаат и некои посовремени лекови и начини на решавање на такви проблеми..ќе се среди,ќе видиш..
    приметив дека те нема,но те разбирам...
    сите овде си имаме некој проблем,мака..ако немаме,нема ни да бидеме баш на оваа тема.да си даваме подршка..ајде,со Господ напред за сите нас..
    поздрав:)

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Blagodaram za porakava, ne e surova tolku vistinata, ke bide se vo red no ke mora da pocekame nekolku meseci da se podobrat nekoi raboti!!! Tebe i na site drugi vi posakuvam se najubavo, jas sum pak tuka, i sledam se:))) :inlove:

На efimija.t му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    драга лори знам како ти е и немој да се разочаруваш и јас бев истата како тебе кога ни го сопштија резултатот за мажот ми и јас плачев и сите ме гледа како плачам но се исплачав и ми олекна знам дека е тешко но тоа е денес е напредна медицината верувам дека ти ,јас и сите што на некој начин имаме проблем дека ќе успееме заедно со својот сопруг ќе успеете ви посакувам на сите во најскоро време да имаме најубави радосни вести да споделиме овде :* :* :hug: :hug:

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ludje ja go otkriv problemot, no ne velam deka e neresliv, za dva tri meseci ke se resi samo ke moram da pocekam, se izvinuvam sto vaka pisuvam, no mojata vistina ne taka surova kako sto ste razbrale! se nadevam ke ve izraduvam za dva meseci, vi posakuvam na site da se izraduvate, so DVE crtki:)) :inlove:

На slimy, rak11, sabatini и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Mnogu mi e milo za tebe se nadevam deka vo najskoro vreme site takva radost kje pocustvuvame.Jas pred 3 dena dobiv,i site nadezi mi propadna.Se mislam dali da odam da napravam ginekoloski pregled se mislam dali vo sistina ili vo sveti lazar?

Pozdrav,

7. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Емифија видов само мислев ако си зела и други хормони ке се добиеше подетална слика на циклусот. Но како и да е имаш овулација :) ... а иначе испитувањата за хормони се исти и во странство и во мк (на двете места ги имам правено) но разликата е во тоа што е цел на испитувањето. Ако е цел да се испита циклусот тогаш се земаат хормони на 3, 14,21 ден. Ако е цел општо испитување тогаш се зема било кој ден. На пример Лори, јас претпоставувам дека докторот ке ти рече дека ти се во ред хормоните бидејки на било кој ден се гледа дали се во референтни вредности ( а во повекето случаи се), мегутоа многу е поважно да се види нивниот однос, а тоа се мери 3,14,21 ден. Јас Ефимија ги земав моите резултати и на мое големо задоволство беа ОК :) Сега останува да работиме на случајот нели ;)
    Ве поздравувам и посакувам да се читаме со поубави вести и на друга тема ;)
    Поздрав :inlove:

На efimija.t му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Blagodaram za objasnuvanjevo,dobro e da se procitta nekoe vakvo iskustvo, jas deneska treba da vidam so doktorot za rezultatite, pa ke vidam dali ima drug problem! :inlove:

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Девојки без нервози и напнатост, кога ќе бидете опуштени и кога најмалку ќе очекувате, ангелчето ќе дојде...поздравче,што побрзо ви посакувам = цртички

http://www.youtube.com/watch?v=A_tTB4S89QY

На nena153, semiha и nana2112 им се допаѓа ова.
  10. semiha

semiha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    ми се допага снимката дај бозе и кај нас сто сакаме бебенце дани дојде со свеке поздрав на сите.

zdarvo devojki premnogu sum tazna bev na ginekolog,kaj mene se okej ama kaj maz mi izleze 90 posto smrtni spermotoidi i mnogu mnoguuu mnoguuuu sum napnata ne znam sto da pravan,doktorot na mazmi i dade nekoi tableti daj boze dai pomagat i dami dojde angelce i mene vo race ina site vas ,ve molam pomognete mi dali ste slusnale vakov slucaj pozdrav:((((((

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите би сакала да прашам дали знае некој како да го намалам нивото на седиментацијата ги поправив сите заби,сега примам терапија пијам апчиња ОСПЕН од 1 500 000 ги пијам 4 апчиња на 6 часа ,5 дена да ги пијам по 4 апчиња на ден па во понеделник или вторник ќе проверам седиментацијата дај боже да биде намалена ако не ќе примам 10 дена пеницилин инекции па да ја намалам до добивање на мензис се надевам се ќе си дојде на свое место време и мене да ми се насмевне среќата држете ми среќа па да завршам со ХСГ и да ги поднесам документите во фондот и после да одам малку на одмор и да се опуштам во друштво и да се осипам со љубов со мојот сопруг кој е во Прага и да ги наплниме батериите и да дојдеме да одиме во РЕМЕДИКА да започнее процесот за инвитро поздрав до сите :wink: :wink: :hug: :hug: :hug: :hug:

12. atrenka

atrenka Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Дали имас некаков воспалителен процес( дали си настината) или некоја болка или артритис?
    Јас мислам дека зголемена седиментација не е некоја сериозна кондиција каде сто треба толку антибиотици. Инаку работам во лабараторија па имам некое знаење за лабараториски тестови.

13. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    еј здраво воопшто не сум настината или да имам некоја болка правев корекција на забите извадив еден и три ги правев и стварно незнам во што е веќе проблемот за да се намали пиев до пред една недела вебримицин капсули до пред 1 недела 2 на ден ама ништо не покажа ефект пиев и Б6 и Б комплекс ама е се намали ти што мислиш во што е проблемот само ми рекоа дека нешто 2 разултати дека малку биле покачени со + и можно да е од тоа како некое внатрешно воспаление па ќе видам ќе ги пијам апчињата и ќе нанправам проверка во вторник пак дали се е намалила ако не ќе морам да одам за скопје

14. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Hallo there! :hai:

Се надевам ќе има некоја доволно добра и информирана феминка да ми разјасни една мистерија :)
    Имено, јас и момчето мое пред неколку дена одлучивме да правиме дете. :inlove:
    Е сега проблемот е во тоа што јас од мои 15 години знам дека имам проблем со полицистични јајници од што ми се јавуваат акни на лицето. Од тогаш пијам контрацептивни пилули периодично во пократки интервали периодично. Откако ги паузирав две години, таблетките почнав да ги конзумирам повторно пред еден месец. Но, по првото апче (диане35) од второто пакување ги прекинав таблетките и имавме незаштитен однос... Денес (по неколку дена од односот) направив тест, негативен е ;( но незнам дали е сеуште рано, и дали е можно да е неисправен?!?

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    па, најдобро ќе биде да почекаш до кога треба да добиеш мензис, ако добиеш нема сомнение, не си бремена, ако ти касни повеќе од 5 дена има можности, но сепак нажалост не е така лесно, поготово со полицистични јајници, и со дијане 35, јас ги пиев пред 2 години поради акни на грбот, и стварно помагаат, ми сеисчисти скроз, но морав да ги прекинам, бидејќи не смеат да се пијат подолго од 6 месеци, и мора да си под надзор на лекар... е сега пак имам акни, поготово пред да добијам, но не се во таа мера како порано, а за дијане 35 контрацептивни се, и додека ги пиеш и да имаш незаштитен однос шансите да забременеш се мали, мислам дека за бебе треба да почекаш барем 2-3 месеца од нивното прекинување, сега незнам дали си правела други хормонски испитувања... во секој случај ако сакаш бебе не пиј дијане

16. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Седиментацијата претставува брзина на таложење на црвени крвни зрнца или еритроцити , колку е поголема брзината на таложење толку е поголема седиментацијата. Јас незнам клику ти е но еве една табела

20 godina 30 godina 40 godina 50 godina 60 godina 70 godina 80 godina
    Muškarci 10 15 20 25 30 35 40
    Žene 15 20 25 30 35 40 45

Оваа табела ти ги покажува нормалните вредности на седиментација кај мажи и жени од која возраст и колку. Е сега седимнтацијата се покачува ако постои некој процес во организмот, а може да биде од се, нека не те загрижува и ако што ти дале антибиотици да пиеш бидејќи не го знаат жариштето пробуваат на тој начин да ти ја спуштат седиментацијата. Седиментацијата најчесто се покашува од ове причини:авто имуни болести ,туморти, реуматска грозница, ифекција како што е запаление на плуќа, бременост, вирусна инфекција, туберколоза, остеомиелитис. Ако ти помогнав во одговорот барем малку ќе бидам среќна.

17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    да мила но јас по првиот месец со диане 35, ги прекинав таблетките и продолжив со незаштитен сек. однос. по завршувањето на менст. :wasntme:
    е сега знам дека е рано, и дека шансите не се големи затоа што имав односи во неплодни денови плус имам пцс. јајници, но пак од друга страна никогаш до сега не сум сакала да зачнам, не сум се ни обидела, а плус и знам дека шансите за забременување по прекинувањето на контрацепција се поголеми...
    Мнооогу сум нестрплива и си велам...можеби сум зачнала. :sun:

18. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Ти благодарам на информацијата ми помогна многу па да се надеваме овој месец дека конечно ќе има добар резултат поздрав :hai: :) :)

19. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки!
    Би сакал да прашам за бременост,мојата последна менструација беше на 20ти април,со маж ми одлучивме да си направиме едно бепче,го знам и точниот датум кога се случи тоа и мислам дека сум зачната,поминаа од тога накај две недели(тоа бесе накај 1ви мај)телово некеко мие друго,ме болат градиве,као отечени ми се,стомакот ми се дуеше некако,и многу имам нервоза во мене,вчера направив тест,значи не дочекав да ми касни него по некоја математика што сум читала тука дека може и по две недели од зачнување,и вчера тестот ми покажа една црта одма а по минутка и другата се појави ама бледа онака не како првата.И јас незнаев дали е точен си закажав на гинеколог денеска и тој кога отидов ми рече да почекам додека ми касни пошто неможел сега да види а не ме ни прегледа,дали е можно тоа дека неможе да се види на 4д сега,а и тестов шур чек беше наводно е добар,ве молам за мала помош дали да барам друг некој гинеколог за преглед или што да правам???

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Истата ситуација ја имав Скорпи, и сега си имам прекрасна ќеркичка дома :lol:

Со среќа да ти е бременоста, да си ја износиш прекрасно и да се породиш најлесно! Не се стресирај за ехото, да, рано е да се види било што, во моментов само 1 црна точка ти е бебушката во матката :) Опушти се и уживај....

На Skorpi му/ѝ се допаѓа ова.