Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Pisav prethodno eden d-r sto nesakajki go zapoznav so del od problemite mi kaza bukvalno vaka...nemoj da mislis deka sum neprofesionalen ama se somnevam deka mm ti e sterilen i spermatogramot sto ti go pokazal e nastiman...Ponekogas sakam da mislam deka Bog mi cuva nesto kako za mene ama zosto da me maci vaka. Jas od ljubov vlegov vo brak so nego. Od se srce sum mu ugoduvala i po smetka na svoja neskreka. Ama neobjasnivi se patistata Bozji za nas. Se nadevam za nekoe vreme ke se smeam na ovie komentari i ke ve izraduvam so 2te site i na site dobri dusicki sto maka macime ke ni dojde posakuvanoto i najzasluzenoto.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    @vichy огромна грешка сте направиле што од почеток споделувате се со нив. Оваа борба е меѓу вас, како тоа свекорот кажал нема инсеминација? Се нервирам што читам и многу ми е жал. Размисли со ладна глава, животот не чека. И не се битни тие што сакале внуче и на каков начин сакале да го добијат. И ко ќе успеете што ќе му си ти на детето? Цело време туѓи желби исполнуваш, мислам дека е време да се ставиш на прво место, макар да трпи и бракот.

На rose60, mareane, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Odbegnuvam da ja citam temata i da komentiram zaradi toa sto zelbata za bebe nema da mi se ispolni uste minimum 2 godini,srekna sum za site novi crtki i im posakuvam na site sto ne gi videle da si gi vidat za brzo no nemozev da ostanam ramnodusna na pisuvanjata na @vichy i resiv da pisam.Iskreno zal mi e za tebe,te citav vo snai i svekrvi i znam odprilika sto problemi imas i kakov maz imas i nemozam da se iznacudam sto uste baras so nego i zosto za sekoj vas problem imate potreba da kazuvate na negovite roditeli koga znaete kakvi se?

На rose60, mareane, simonka93 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти посакувам господ да ти даде сила и трпение , со таков маж ќе ти треба.. :*

5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    да не звучам грубо.... ама бааги затуцани на мт фамилијата, а?

На rose60, VedaG10, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas nemam potreba se da im kazuvam. Od 4god.brak so nas se oni 2 znaci se slusaat vo se se maesaat majka mu glavno pa mu dosaga posle na svekor mi i taka nataka. Inaku mm stanuva vo 6h nautro i prvo pusta mailovi nanegovite i objasniva se sto mu se lsucilo doma/rabota/pari sto kupil/platil smetki itn. Imaat zaednicka smetka so mama i tato. Jas imam moja smetka fala Bogu ne me maltretirale finansiski nikogas. Znaci u sustina jas sum vo brak so mm,majka mu i tatko mu. I nesakam da ispadne se zalam ama da go videv ova vo vrska 1000pati ke razmislev dali ke se omazam za vakov nezrem mm. @ANGIE1 gi poskauvam 2te crtki so toj sto Bog mi go namenil mene. Koga ke bide ke se pofalam koj i da bide,veke ne se zamaram veke. So godini znam sto sakam i so Bozja sila ke bide i kaj mene i kaj site sto si sakaat od se srce .

7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Po se ova sto go procitav, ke ti recam bidi srekjna sto nemate deca i odi si sto pobrzo od taa kukja!
    Zamisli dete da imate? Mislis ke se promeni nesto? Mene ako me prasas uste pogolemo zlo te ceka. Okolu deteto rastenje, vospituvanje, skoluvanje ke si imas non stop raspravii i so mt i so svekrva i so svekot, posto site ke se mesaat. Reci fala ti Boze i pocni da se pakuvas. Te gushkam silno! :*

На mareane, MilaP, tanja manja и 4 други им се допаѓа ова.
  8. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    Ako moze nekoj da mi preporaca dobar ginekolog od sisitina ili nekoj druga privatna bolnica.

9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Нели заедно живеевте ? Те сака тој тебе, покажува љубов ? И да ќе ни ги местат мислењава во свекрвите, многу оф-топик сме. :D

Последна измена: 4 февруари 2016
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    jas odam kaj dr kornelija trajkova vo sistina i sum prezadovolna i od pristam odnos i strucnosta

11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Месецов ми е хаос, прво ми траеше 10 дена што у живот ми се нема десено, а сега и овулација немам :^) Незнам дали да чекам да добијам пак, па да испитам хормони или сега да закажам преглед? Не сум имала слично искуство и незнам дали да почекам.. Некој со сличен проблем? Некогаш...?

12. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женички Јас еве да пишам ...цело време ве читам и сум во иста ситуација како повеќето од вас ... се обидуваме за бебе скоро 2 години но сеуште се нема фатено а испитувањата се добри . Утре ми е ден за (НЕ) добивање па се надевам дека нема да дојди и дека конечно ке ги видам II.
    Ви посакувам од срце сите да си видите II :*

На Lisa_Maja, Victorian, stejsi2005 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @vichy само две кратки прашања, почнав веќе со работа, а долго ве читав сабајлево, па немам повеќе време, иако би сакала да кажам многу. Прво, дали ти воопшто имаш некаква дијагноза, за тебе, што би можело да биде проблем? И дали некогаш воопшто му имаш покажано заби на маж ти?

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Каде постои заедничха сметка?!

На rose60 и MilaP им се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Си има големи маки девојчево. Жал ми е само што не ги видела сите овие работи пред да стапи во брак, мада толку се забегани (извинете) што чудно да не се приметат претходно. Мене вака и има сите, цела фамилија, во вис да ги дигнам. Имаш ли родители, мила? Знаат ли низ што поминуваш и како живееш? Татко ми да е, да му кажам вакво нешто, не знам што би им направил. Како што вика, сум го чувал на дланка цел живот како пиле, сум се тресел над него све да има и да ми биде среќно и некоја будала да го малтретира или па цело семејство... Мораш да бараш излез, решение.

На VladeMila, mareane, Mari-Ja и 5 други им се допаѓа ова.
  16. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Imaaaaa jas sum :)

На manako, coco mademoisele и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.824
    Виши сто пати си советуванаво Свекрви и снаи и овде сега, и јас искрено не знам кој на твојата дијагноза ти прави инсеминација, тоа прво, а потоа кој е докторот кој ти ја кажал таа глупост со спермограмот да си ја искине дипломата, тоа второ. Мене нешто ми е ужасно матно во целава ситуација ваша, извини вака.Те бркаше од дома, ти менуваше брави, со полиции се расправавте, имаш дома озбилни злотвори, мти не те сака од авион се гледа и ти се подлегнуваш на хормони, се трудиш, се оптоваруваш... Мила мти не те лаже со спермограмот, ти се лажеш со мозокот, јас немам правено инсеминација, ама мислам другите правеле нека кажат, кој е тој што ќе ти стаи лоша сперма на партал јајници, да видам да не верувам. Не шпанска серија, вие сте озбилен случај. Имаш кај да одиш, имаш куќа своја, трпиш омаловажување. Извини ама сама си крива, им се ставаш под нозе на домашните, на колегите им се ставаш во уста кои наводно му се блиски ама го оговараат позади грб, им плачеш несакајќи на доктори за твојата состојба а на крајот од денот пак си легнуваш до мти. Ако ете речеме се е ко што кажуваш ти, јас имам едно мислење, мти е геј а ти си му маска само и тоа вела фамилија го знае освен ти, извини на суровоста ама мене ова на тоа ми личи, оти човек кој сака дете не се понаша вака. Да не бидам лошо сватена, ваква слична ситуација имав во околинатаи затоа пишав пример.

Сега би сакала да ви дадам еден совет, иско бев во вашите кондури две години, волку симптоми не е на арно да се бараат. Запомнете, симптомите на рана бременост и добивање се исти, буквално, а гадење, повраќање, тоа си иде потоа,така да не се оптоварувајте да барате чудни симптоми, нема такви. Барав и јас на почетокот, првите 2-3 месеци ама сфатив дека е тоа тоа. Кога останав бремена сфатив дека тест не направив порано бидејќи бев убедена дека ќе добијам, сите симптоми на доаѓање беа тука, дури чудно ми беше. Кога преќинуваат симптомите за добивање идат оние за бременоста. И намерно не ви пишав порано бидејќи сите очекувавте, да не ве разочарам. Мое мислење беше дека ако не бива одам на инсеминација, инвитро, па и тоа ако не биде ќе посвојам, само бев убедена дека за две години од Септември кога и останавбремена ќе имам дете, на овој или оној начин. И не е погрешно и да не мислите ттака, и да не сте сигурни во идеата за посвојување, не е секој за тој чин, мене желбата ми беше преголема што не ми беше битен начинот.

Ве гушкам сите и ви праќам позитивна енергија :*

На rose60, Abeja, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  18. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @vichy
    Posle se sto kaza dusicke jas edno svativ i ne sakam da te navredam ili povredam dopolnitelno no tvojot soprug ne zasluzuva zena nego izgleda dovolni mu se mama i tato pa ostavigi neka bidat srekni i zamini
    Daj boze uste utre cudo da se sluci i da se smenat ama toa e tesko
    Takva svekrva imam i jas fala bogu zivee daleku od mene no na sekoj razgovor prasuva da ne ima nesto kaj nevestata i koga ke ja prasa mm sto da ima pa onaka kako e da ne e nastinata i red drugi primeri ....
    Ili zamini sama ili kazi mu da zamine so tebe nekade nastrana ako go sakas dovolno i ako si spremna da trpis
    Te guskam

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Убаво си пишала, само да се дополнам - спермограмот може да се лажира, ама квалитетот на „материјалот“ пред самата постапка не може да се лажира. Јасно си пишува на мислењето колку имало, а за тоа да биде лажно треба соработка од лабораторија, биолог, сестра, доктор..

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Imaat sorabotka. Prvicniot spermatogarm go pravese na isto mesto kade po negova zelba bese i inseminacijata. Imam pisuvano negovite se penzionirani profesori po biologija i dobro se uhodani vo tie fintici. Zatoa niv im bese panicniot strav demek ako se zamesaa materijalot na karj da sum trudna od drug maz i drugo sveki u nesves pagase da ne ja iskoristet demek prekvalitetnata sperma na sin i pa vnuci da imala niz drzavava ili sosednive zemji od kaj sto ima nalet na pacienti.Ona ne se grizi od snaata da ima vnuci.Uzas.
    INAKU JAJNICITE NE KI SE PARTALI.
    Eve mi ja dijagnozata prasa @Dear_Thing
    Sterilnost poradi narusena hormonalna sostojba na stres hormoni:testosteron i androstendion poradi zgolemeno nivno lacenje od nadbubrezna zlezda-stresovo usloveno i me vodat kako pacientka so pcov-sindrom bidejki na eho se gledaat malku mikrocisti ama 4 ginekolozi mi imaat kazano da ne gi vidime cistite i sama da ne kazes deka taka te vodat ne bi rekle deka si tipicen pacient so takov sindrom matkata i jajnici i endometrium ti se idelani za iznosuvanje na bremenost bez problem. No ne zacnuvam zaradi losi vrednosti na hormoni t.e. radi niv ne izleguva jajce kletkata od obvuvkata i spermata da e kvalitetna(iako milion prasalnici stavam) nemoze da oplodi nesto sto ne e izlezeno i ugiuva i se isfrla so menstrualen ciklus.
    Inaku @kukla21 smetkata na maz mi e povrzana e zaednicka so negovite roditeli bidejki oni mu prefrlaat cesto pari i toa zamasno pogolemki sumi ama ne im se mesam nivna rabota toa(dodusa oni si zborat za se jas poima nemam sto kako).Deka koga se kaj drugiov brat maz mi im vodi evidencija na smetki,trebalo ova ona za kukata od kaj sto se i imotite na selo.

Последна измена: 4 февруари 2016