Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ај не врти во шифри - која е таа болница што лажира резултати за вакви работи!??!

ПС. па и да биле биолози, по болнициве ако прочиташ се млади некои работат - гарант немаат појма кои се твоиве!

На referentka, AngelOfArh, darcy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.825
    Виши мила ти живееш во некој посебен свет очигледно, ама овде сме се освен глупи, мти бог да е никој не прави такви завери против тебе па и кралицата Елизабета да си. Порасни веќе, не си дете, отвори очите и сфати, тебе животот ти проаѓа во себезалажување, нас мање битно.

На rose60, Bebulleee, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И мојот свекор и свекрва се професори во пензија, и само едно можам да кажам - после заминување од работа остануваат познанства и респект за можеби некаде да те пуштат преку ред, некаде чак ни толку. Дека ради некои си пензионери голема болница (а таквите прават инсеминации) ќе лажира и спермограм при проверка и спермограм при инсеминација, и ќе рескира тужби, казни или затворање во случај тоа да се докаже, нема теорија. Да не збориме дека треба и буквално истиот состав на луѓе да биде на смена. Нити Виши и сопругот, ниту родителите негови не се толку битни за да се влезе во таква теорија на заговор.

За остатокот на ситуацијата не коментирам, доволно е дискутирано во темата за свекрви.

На bebaa, Mariangel, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znaat se moite. Negovite po nagovor na maz mi koga ke se skarame kolku pati gi imaat vikano so muabet zemete si ja kerkavi na den-dva da se smiri sin ni i ako resi da ja pusti ke ja pustime vo stanov. Moite mi imaat praveno mnogu muabeti od tipot neide kerko nemoj so glava vo zid ama istite roditeli pusti ne vospitaa deka misli si pred brak so koj za brak zosto nema razvod. A i pohristijanski sme po doma, Jas ne sum vospitana da vozvrakam/prekeruvam i sveki na start go iskoristi toa moe domasno vospituvanje mi izbrca po fioki po rezultati od analizi me rasprasa i jas kako na majka i se doveriv potoa i maz mi se si potvrduvase i si prodolzi taka za se da gi informira i oni da si zemaat zamav i da se mesaat vo se bidejki neli za nivno vnuce se raboti. Znam deka moram da izlezam od tuka za da najdam izlez ama mnogu mi paga tesko. Na mravka vo zivot ne sum gazela akao sum mozela da pomognam sekomu i sega po glava so kamen Gospodov me mava za seta dobrina. Krivo mi e. So kolku ljubov zbor sum davala i nadezi i pored se da se podlezuvav na hormoni i jas znam mene licno kolku tesko mi pagase se po zdravjeto toa i na kraj pak dzabe.
    Inaku @AngelOfArh ne se somnevam deka e gej. Stoznam mekusko e i ligle po malce kon negovite ama ne mi se veruva.

Последна измена: 4 февруари 2016
  5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @vichy жено, не сум те читала до сега ама ова сега што го рочитав е страшно .Незнам колку години имаш и кај живееш ама спакувај куферите и фати си патот кај твоите . Тие што се моментално со тебе не се луге, во најтешките моменти кои сега ги поминуваш треба да се со тебе а не да ти паметуваат како да се они доктори .Мнг ама МНГ селски и заостанати сфакања (извини што си земам за право вака да се изразам).Имаш ли ти родители ? знаат ли тие со какви луге живееш ?? дај спаси се додека ти е време , какво дете со таков човек !!!!

Едит : прочитав горе за твоите родители .....

На rose60 и zalosna им се допаѓа ова.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ok a ako ti spomnam deka pari se vo prasanje. I toa znaes kako so pari dovolno pari da kupat takvo nesto. I na kraj jas nema nikogas da doznaam deka mm ne saka poveke da pravi nisto. Taka da ima mnogu raboti i mene sto ne mi se jasni. Kokretno eve ne sum pristrasna no nekoj da vi kaze svekor i svekrva se mesaat dete da se pravi prirodno a nefaka 4god.aktivni obidi ama oni umislile taka i site obidi gi bojkotiraat ili tato odi so sin mu i jas koga vikam treba nov spermatogarm mene mi se izderava svekor mi kolku tesko mu pagalo toa na egoto na maz mi(abe za dete se ke napravam ne ege da meram....)i krijat da davat sperma ko zmija noze? Sto bi pomislile deka e ploden?I doktorov mi ima receno od porano po se sto opisuvas vo golema mera e sterilen ama tesko im e da ti kazat e zosto togas kolku i da sum kulturna moze i vo crni hroniki da me citate zosto ni sama neznam veke sto nemam probano od terapii i na kraj spermata da e mislam:@ !!!

7. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @vichy
    Ova zema pregolemi razmeri ... nesto tuka gadno smrdi , zaveri,uceni,korumpiranost,laziranje,i bog znaj uste sto
    Ova e pogolemo od bracno nesoglasuvanje i nesoglasuvanje so svekrva i svekor
    Off topic 200 %

На rose60, Mina Mouse, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.778
    So narusen balans na horminite nema sansi da ostanes bremena.
    Primas li nekoja terapija?

9. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znam deka e nadvor od tema i zal mi e sto ve gusam. Ama eve neiskusna sum i neznam kako da go objasnam ova. Site ista maka macime. Dali kaj zenskite sto e makata mazite koga im objasnivte deka do vas e problemot dignaa race ili so moli-koli se obiduvate za dete. Znaci moze i negovata sperma da ne e kvalitetna jas pak ke se borev za nas 2ca a on po nagovor na mama/tato se otkaza od strat se e molenje od moja strana. Neznam sto da mislam za niv osven se najloso oprostete mi ama ne pozeluvam nikoja da e vo moja koza. Znete li kolku boli zenskosta koga nekoj vi ja pogazuva i ve sprecuva da go osetite nejvozvisenoto od site cuvstva sostojbi blazenata/majcinstvoto.?

10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Primam glukogfaz postojano i spirinolaktonot go prekinav malku. Ama treba denovive pak da go pocnam. Ama neznam veke sto da pravam. Sakam da prestane se ova i da pomine mnogu vreme da si najdam covek od zbor,so razbiranje za mene i da si sozdadam normalno semejstvo. Premnogu li baram sto vaka mi se vraka so loso?

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.739
    Допаѓања:
    322.992
    @vichy извини ,да те прашам нешто...имате секс вие за да останеш бремена ?

На rose60, Mina Mouse, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.498
    Луѓе не сум од темава ама ве читам и еве не можам да издржам а да не пишам. Значи баталете ја женава, нејзината приказна колку е веродостојна и таа самата не знае, плус трилион пати е советувана во темата свекрви и снаи и не, не разбира, така да џабе дробите. Таа кажа таму - НЕ БАРАМ СОВЕТ, САМО СИ СЕ ОЛЕСНУВАМ, така што и на темава ако има некое гинеколошко прашање одговорете и, ама другото оставете оти е бетер од Гордиев чвор и жената апсолутно ги игнорира вашите совети и ќе продолжи така до бескрај.
    Ви посакувам среќа на сите во вашата борба за бебче!

На rose60, crazygirlfromfrance, majavel1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Znaci kaj tebe definitivno postoi problem pa ne mozis da zabremenis i isto se somnevas deka i vo nego postoi problem?

14. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.778
    Mila hormonite se neregularni i od pregolem stres.dzabe goltas apcinja.i spironolaktonot na tvoja raka go prekina?
    Moj iskren sovet odi kaj tvoite.gledas deka tamu se macis.i najdi dobar endokrinolog.se ke se sredi.daj si vreme.

На zalosna и vichy им се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Kaj mene definitivno postoi problem. I so tek na vreme od negovoto i nivnoto odnesuvanje pocnav da se somnevam deka on krie nesto.

16. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Ајде да се собериме на кафе...

17. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas ne sum bila vo sostojba da treba da mu kazam na mm ej jas nemozam da imam dete po priroden pat morame so dr metodi da probame no sigurna sum deka bi me razbral i bi se borel so mene do kraj, a sto ako i pokraj se on nema problem samo ti si mislis taka ( ne svakaj pogresno jas ne zafakam nicija strana ni tvoja ni na maz ti).

18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    A zosto naveduvam 4god. aktivno probuvanje. Ete na pocetokot duri ne sum mislela na zatrudnuvanje onaka od merak. Ama poslednive 2godini se e rutinski po negov nagovor zosto on misli ke me zatrudne prirodno a ubavo nie receno dodeka hormonite ne ni gi sredat pri podgotovka dali inseminacija/dali inf ke bide nema dete.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Aj

20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Se e toa uste poubavo da nema problem. Ama eve sama prasuvam a nemam odgovor zosto tolku odbivnost da se obideme do kraj na sekakov nacin za dete? On ke polni 40 proletva,znaci ne e decko. 9godini smE opsto zaedno.