Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    аха ок фала ти :) ти прв пат ова го правиш ? се надевам ке има убава вест наскоро :)

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Во систина резултатот ист. Терапијата се зголеми и тоа е тоа! Којзнае што му е проблемот?!

3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Прв пат го правам да. На моменти многу сум надежна, а на моменти мислам дека ќе добијам и овој месец. На 300 ума сум :)
    Како е пишано да биди-така.

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    ке биде ке биде, твое е да се опуштиш сега и само позитивни мисли .... :) олабави ја главата не пази на симптоми ... ти рекоа нешто да одмараш или си функционираш најнормално ... ?

5. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @VedaG10@ си функционирам најнормално, докторката не ми кажа нешто особено да правам. Јас самата си припазувам да не кревам многу тешки работи или да се движам со многу брзо темпо. Всушност, внимавам од моментот кога почнавме со обиди. После односи не ставам веднаш од кревет, дури и си ги поткачувам нозете на зид или на спалната. Така сум слушала.

На Bebulleee, stejsi2005 и VedaG10 им се допаѓа ова.
  6. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    @Mari-Ja i jas sekoj mesec otkako se obiduvame-posle dobivanje maz mi mi bese na meta, svesno ili nesvesno. Prv do mene da mu ja isturam lutinata. No sednav si razmisliv deka i on sigurno ocekuva II crtki ko i jas i deka mu e dovolno stresno i tenzicno pa odtogas se obiduvam da bidam realna dali ima mesto i prostor za bes i kavga ili ne. Relaksiraj se so nekoj ubav roman ili komedija vo vakvite denovi i raboti na tvoite II crtki. Site sme bile ili sme vo tvojava situacija barem ednas vo zivotot. Gushki do site idni mamicki

На Mari-Ja, Bebulleee, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

bela.m И јас така правам после однос под крстот ставам перниче и со нозете на горе и лежам полаа саат од прилика така многу жени ми имаат кажувано дека и тие така правеле.

8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591

Да да и јас истото го правам :)

На Bebulleee, stejsi2005, tanja manja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Душички сме. Се надевам дека се ќе ни се исплати. Оф...туку колку пати така сум заспивала да знаете само, со нозете поткачени или без облека на мене, стуткана во ќебе... никако да не се помрднам...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    лелеел и јассс и не сум се тусирала до наредниот ден вечерта се со надеж... за греотка сме ..... а колку време пробувате ?

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ние се обидуваме нешто повеќе од година дена. На периоди упорни, а на периоди не многу упорни :) Затоа не сум нешто многу загрижена бидејќи знам со кој интензитет се одвивале работите :D
    Но, време е сериозно да си ја сфатиме работата :*

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Какво пазење, ако треба да биде ќе биде. Ако не треба нема да биде. Веќе ич не се замарам јас. Бев на преглед и се е ок. И реков на докторката дека сум се иплашила од рана менопауза ама ми рече вака: „не треси глупости, каде со вакви јајници менопауза, ајде мрш дома“ :D Така да, си вежбам јаки вежби секој ден, си станувам после секс и си се туширам, си живеам најнормално. Мислам дека психата е таа што „убива“, така да максимално си правам да ми е убаво, а бебе ако треба да дојде-ќе дојде.

На Beby $, newring86, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Нема посебна процедура,од 10ти ден на циклус одиш на мерење фоликули, најчесто 2 или 3 пати ке треба,на одредена големина -докторот одлучува кога ти става инекција и тоа е тоа. Одиш дома и се дружите почесто со партнерот :) Може да не успее веднаш,но секако ги зголемува шансите. Среќно

На VedaG10 и kateto123 им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    Ајде само немој да се нервираш оти и тоа влијае.А ти кажаа од што може така?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Вика може моментално да е. Може со намалувањето на терапијата, се претпоставки. Ме врати на 50 па ќе мерам јас на 2 недели. Битно воена има точни резултати :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јас после однос, лежам со перница под задникот, и кренати нозе 1 час.
    (Цела ќе се укочам):lol:
    Аа за туширањето одма после тоа станувам и се туширам.. Правилно е или не? :!:

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас одма се туширам!

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ју-хуу викенд, деновиве се убив од работа и немав време за читање ама сега фаќам нешто и кулирам, барем до утре попладне! Мислев некоја книга на темава да фатам, мислам белетристика ама со таква приказна, само се плашам да не ме погоди многу, па ќе грабнам некоја романса :lol: Да не имате некоја препорака за отргнување мисли и кулирање?

На VedaG10 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Beby $

Beby $ Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    97
    Извинете што ви се мешам во муабетов ама мора и ја тоа да го правам...по која причина вие го праете тоаа??

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Beby така јас лежам за спермата повеќе да се задржи во мене ;) да не истечи наеднаш цела а со самото лежење спермата полека ке си појди каде што треба .... и потоа ако се фати ќе биди нешто :) вака мене ми имаат кажувано ;)

На Bebulleee и Beby $ им се допаѓа ова.