Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ола чикас, се вклучувам во живо од мојата љубавна одајка (fingers) Еве ме нога преку нога у вис, со киндлот, мислиш на плажа сум. Ајдеее пливачи, пливајтеее! :D:D

На gabimama2, zajka1, Be-yO-nCe и 16 други им се допаѓа ова.
  2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Pisav, no nikoj ne mi odgovori posle kolku neuspesni obidi za bremenost se pravat ispituvanja. Nie se obiduvame 6 meseci?

3. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Кај пареви помлади од 30 години, после 1 години обиди.

4. tance <3

tance <3 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    142
    Ako ti e za uteha jas 12 godini sum so istite maki bidi jaka

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    @*sisi* нема правило. Најголем број гинеколози препорачуваат после 1 година активни обиди да се прават испитувања. Ние после 6 месеци прво направивме спермограм, па хормони,брисеви.... Прави како мислиш самата. Ако мислиш дека ке се осекаш посмирена ако почнеш со прегледи, тогаш почни. Ако сметаш дека ке ти направи тоа повеке стресови, дајте си уште некој месец..... Верувај, исптувањата носат стрес со себе кој не е потребен во оваа битка.

Јас сакав да прашам - Ивановски во Систина или Ефремовски во Ремедика? Помогнете ми да се одлучам....

6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Togas da pocekam uste mesec dva pa ke videme strav mi e nem da nemozam da imam bebce bidejki imam abortirano e od toa najmnogu me faka panika... :(

7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Mila jas sum 22, toj 26 ke pocekam ako ne pa ako ne biva za mesec -dva ke idam pak na ginekolog da vidam tamu sto ke mi kazat, inaku tie ispituvanja se pravat istovremeno neli i kaj dvajcata?

8. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Кај маж се прави спермограм и смермокултура, додека кај жените се мнооогу повеке испитувања

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @CocaColla имате правено спермокултура? Кога праќаат да се прави спермокултура? Пред инвитро?

10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас сум кај Димитров Ремедика ... мнг мнг добар ! за овие што прашуваш ти не сум запознаена

На newring86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женички како сте ? Како викендов ? Мене денес ми заврши ова гадново и се пуштаме на работа .Нова надеж ... @Bebulleee @Mari-Ja како е кај вас.Нешто ново ? :f::*за сите

На Mari-Ja, stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Веда, кај мене сеуште е исто 15 дена... До сега

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Девојки на работ на нервите сум утрово. Нели требаше да правам ХСГ пошо ја излечивме нели бактеријата месецов. Требаше да добијам некаде околу 3-ти. Во петокот кога си дојдов од работа гледам на тоалет малку крв како лигаво. Ех си викам добив таман ќе си направам хсг нареден викенд. Но потоа, уште два пати имав на бришење нешто розевкасто и толку. За бременост нема шанси, лечевме бактерија, па односи имавме на 24-25 ден од циклус некаде отприлика. Зарем толку кратко и беше редов на мојава менструација, што убаво си беше редовна последнава година. Што ќе беше ова на секој пат да имам препрека значи?! Што и да одлучам да правам - спречена сум:@

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    1. Зошто ја отфрлаш веројатноста? Ако имаш подолг циклус, може и тогаш да си имала овулација. Може е имплантација?!
    2. Мене еднаш ми се случи така, кој да знае од што. Додека не се напив примолут не дојде - немаше никаков гинеколошки проблем кога бев на ехо.

Сепак, јас навивам за опција 1. Стискам палци (fingers)

На Mariangel, Bebulleee, pandelka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Vcera citav deka mnogumina zabremenile so parea od kamilica.Utopluva i gi otpusuva kanalite.Dali ima nekoja od vas probano taka.Pozdrav

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кукле ја отфрлив од старт оти кај нас проблемот е и во моите циклуси и во спермата на мм. А малку и поради мојава „среќа“ буквално за се да се борам со препреки. Дури и за еден обичен шопинг полазот ми е таков да се оди наопаку (facepalm) Току чекав да се излечи бактеријава и толку се радував што циклусите ми се доведоа во нормала што едноставно беше невозможно на тие две радости да не бидам повторно тресната од земја и еве пак - бум! Проблемот со мензисот is back.:@

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас пак ќе кажам - може си грешка :D

На pandelka, zajka1 и only44you им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.433
    [Qne raTE="BirMelname bremenost, post: 2689849, member: 83116"]Девојки на работ на нервите сум утрово. Нели требаше да правам ХСГ пошо ја излечивме нели бактеријата месецов. Требаше да добијам некаде околу 3-ти. Во петокот кога си дојдов од работа гледам на тоалет малку крв како лигаво. Ех си викам добив таман ќе си направам хсг нареден викенд. Но потоа, уште два пати имав на бришење нешто розевкасто и толку. За бременост нема шанси, лечевме бактерија, па односи имавме на 24-25 ден од циклус некаде отприлика. Зарем толку кратко и беше редов на мојава менструација, што убаво си беше редовна последнава година. Што ќе беше ова на секој пат да имам препрека значи?! Што и да одлучам да правам - спречена сум:@[/QUOTE]
    A zosro ne razmialuvas na bremenost? Eve jas na primer imam zacnato na 24 dena od ciklus.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    So istiot partner so koj sega sakas da zabremeni prethodno ostana trudna ili drug maz bese vo prasanje? Ako tolku ti e sekiracija deka abortusot moze da ti poprecuva bremenost najdobro e da ispitas proodnost na kanali. Iko poveke e psihicko opteretuvanje ako nemalo po cinot komplikacii.

Последна измена: 7 февруари 2016
  20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Ne ne e istiot so drug bese i jas ne ni osetiv deka svrsil inaku vednas bi se napila apce bidejki togas ne sakav da sun bremena a i so togasniot g-din ne mi dozvoluvaa da bidam.