Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Podobro za tebe. Glava gore. Psiha rastereti. I da zneas stom ednas fatilo tebe pak ke ti fati. Ti pisav epten ako sakas da ne se grizis proveri si ti proodnost na kanali. Iako kompletno ke se znae sto e problemot ako voopsto go ima i otkako ke ispiatas hormoni na 3den od ciklus i spermatogarm od maz ti najdobro po 3dena neimanje odnosi megu vas.

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Штом еднаш останала бремена нема потреба од проверка на проодност. Во твојот случај штом си забременила еднаш од друг обрни внимание на маж ти, нека ги направи прво тој сите испитувања, па ако е се во ред продолжи да правиш испитувања за тебе.

На Anetaoh, only44you и *sisi* им се допаѓа ова.
  3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Pa da kd videme uste 2-3meseci ako ne biva ke pravi ispituvanja.Sto se odnesuva do mene jas inam redoven ciklus logicki ne bi trebalo da imam problem so hormoni si imam ovulacija ama ete ne biva.Sega da mine menstr.i ke probam so "parenje so kamilica"da se utoplam malku i jas ns e na odmet.☺

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Ти ме зaбoрaви ли мене :D три денa имaв рoзев исцедoк :D

На delvi, mareane, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Pa da ke videme uste 2-3meseci ako ne biva ke pravi ispituvanja.Sto se odnesuva do mene jas inam redoven ciklus logicki ne bi trebalo da imam problem so hormoni si imam ovulacija ama ete ne biva.Sega da mine menstr.i ke probam so "parenje so kamilica"da se utoplam malku i jas ns e na odmet.☺

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @alisijad Не те заборавив ти ја имаш најинтересната приказна околу забременување досега :D За исцедоков не знаев дека си го имала, еве јас денес го немам повеќе. Но, ја отрфлив варијантата да ме стрефи твојата среќа зошто колку што се сеќавам, кај вас немаше и проблем со спермограмот, а ние сме отепани од двете страни. Како и да е ќе си чекам јас неколку дена и ќе одам на лекар да видам дали ќе провоцирам циклус или....

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ти си за ќотек! ај направи си тест :)

На delvi, Kristula, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кукле ти ли ми кажуваш да направам тест?! :rofl::rofl::rofl::rofl: Се насмеав кога прочитав. Денес немам тест дома, а веќе ги прошетав сите аптеки во БТ изминативе година и неколку месеци. Си имам некое глупаво правило да не купувам тест од иста аптека од срам да не ме памтат колку сум очајна :rofl: Шала на страна не ми се прави тест така сум се договорила со себе. Не ми е прв пат да ми доцни, се нервирам што повторно почна вакви зафрканции кога мислев дека конечно влегувам во некој ред. Ќе бидете известени за се од прва рака :*

На Kristula, Momichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Ама затоа јас бев отепана и за двете страни :) имав да три дена исцедок и јаки менструални болки мислев секој момент ке пробие. Прави тест , никогаш не се знае среката кога ке дојде :)

На Momichka, Bebulleee, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    :rofl: ти не си кажала дека мразиш тестови како мене и @jacqueline.s :rofl:

На jacqueline.s и pandelka им се допаѓа ова.
  11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Значи ке пукнам од нервоза :@ Пак добив значи, пред 12 ми заврши еве пак ми дојде. Утре ке идам на гинеколог да земам упат за хормони да испитам, очигледно до нив е проблемот. :(

12. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470

Odlicni bile ovie Femisan A moze da gi probame ne se ni mn skapia, a pomagaat.

На kateto123, tanja manja, CocaColla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Немаме правено. Средувавме хормони па докторката ни рече 2-3 месеци да одмореме, у смисол да не се оптеретуваме со испитувања, да не се замараме многу, да почекаме да видеме дали баш хормоните биле причина или има нешто друго.

16. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    I nekoha feminka imase pisano deka se mn dobri i deka nabrzo ostanala bremena
    Treba konsultacija so gin.za ovie ili ?

17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    470
    Pa moze a i nemora ovie se na prirodna baza,a znaes kaj nas doktorive se skeptici za se ona sto e od prirodata i samo znaat hemii da davat.Taka da jas bi gi zela na svoja raka nemaat nesakan efekt od bilki im e sostavot.

18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Јас ги имам пиено и тоа неколку месеци по ред,околу 500 ден.се ефект никаков искрено ги пиев за миомот што го имав ама и за друго не осетив ништо.Можеби различен организам различно делува,ако имате некој проблем пример бактерија,вирус,цин има други лекови на природна база појаки поздрави отколку овие неколку капки во денот,сменете исхрана и што повеќе витамини.
    Две год.ја правев габата комбуха можете да прогуглате за неа и немав ништо чисти брисеви и пап,ја прекинав одма ми се појави бактерија и цин еве сега пак ја обновив плус цвекло,морков Ц витамин обавезно

19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Se mislev dali da pisam, pa si vikam ajde da si kazam da mi olesni. Minative 4 dena, edno po drugo mekici. Super! Ne mi bese tesko, bas onaka pozitivno i srekno gi precekav. Momentot bese koga eden glup, bezoseten momak iskomentira(citiram) ajde i kaj vas, nie veke sme dokazale deka znaeme da pravime deca(facepalm) boze...mislam mi dojde na samari da go fatam. Ne me natazi momentov, da ne me sfatite pogresno, ali me prenervira! Mi stana loso. Mislev deka mi e od mnogu blago i sok...koga dojdov doma meram pritisok 160/100! Pa ajde apcinja, pa lezi, miruvaj|( mi e krivo sto dozvoliv vakov komentar da me iznervira, ama ete, nekogas ne moze covek da e imun. Ko ke mi tekne deka utre ke go vidam, kancelariite ni se edna do druga, mrak mi pagja na oci:@ znaci ne znam sto tip na lugje se takvite? Bez um, bez kultura, bez sto se? A, mlad covek e. Mislam posle ova, nema veke sto da me iznervira.
    Nego jas imam uste 4 dena. Simptomi za dobivanje kolku sakas. De me bolat jajnici, de glava, gradive, lice lom, kosa mrsna, lesno se nerviram kako sto zaprimetivte od ova sto go pisav:nod: znaci cetvrtok sigurno dobivam. Sea mi e krivo sto majstorov za praenje deca ne go prasav za recepta za magicna sperma!!! Of samo ako izusti nekoj zbor denovie na taa tema:punch: ke se zapoznae so:devil: i toa vo zenska verzija so plus dobieno ima da bide opasno:bandit:

На vichy, zajka1 и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  20. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Незнам зошто што и да пишам останува незабележано... Како да е од затворен тип групава