Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Јас го правев месецов парењето со камилица.
    Во леген претходно добро измиен со сода бикарбона, ставате врела вода и две кесички камилица. Чекате малку да се под излади за да не го изгорите местото доле бидејќи нели е многу осетливо, и потоа земате голема крпа или фротир, клекнувате врз легенот и се обвивате со крпата но да се внимава никаде да не излегува пареата. Така седите 10-15 минути а потоа си легнувате добро затоплени и облечени и после еден час би требало да водите љубов и да останете да лежите до сабајле.
    Јас ваков ''рецепт'' знам.
    Среќно на сите

На Bebulleee, stejsi2005 и Momichka им се допаѓа ова.
  2. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Јас имам еден рецепт еве да кажам, го применив и следниот месец останав бремена. Ова важи за сите кои немате некаква здравствена пречка или сте ја излечиле и уште нема ништо. Од аптека зедов капки Femisan A, коензим Q10,и бебешки витамин Д. Капките ми помогнаа за цистите и за матката да ми се исчисти бидејки имав многу кратки менструации, Q10 е за поквалитетни јајце клетки а витаминот Д е многу важен за плодноста. После само една доза од овие еве сум бремена 10 недели. Се надевам ке израдувам уште некој:*

На kjukli, *sisi*, podravka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    не се препорачува зимање на витамин Д3 без предходно исптување, во големи количини знае да е токсичен. Испитајте го на клиничка биохемија.
    Мене ми беше недоволен и со месеци пиев пливит д3 капки додека не стигна до 31. После ги прекинав. Гинекологот смета дека и ова помогнало.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas go ispituvav vit d.Nizok mi bese.Pa piev vit d3 kapsuli na dr wolz pa se normalizira I gi kupiv kapkite na plivit neli poeftino.Nq sledno merenje pqk bese namalen.I sea pak gi pijam kapsulite pa ke vidime kako ke bide

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Нормални вредности се од 30 до 100,над тоа е потенцијално токсично. Мојот беше 32,па на своја рака зедов бебешки капсули кои се послаби од оние за возрасни и испив едно кутивче. Не се плашете не се качува така лесно. Ако сепак ви е страв излегувајте почесто на сонце, тоа исто помага малку за недостаток на вит. Д.

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mnogu lesno se namaluva no mnogu vreme e potrebno da se kaci.I najtesko se regulira.Mene na prvoto merenje mi bese samo 16.Posle terapija dva meseca se kaci 37,pa sega posledno merenje 28

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    на биохемија нпрмални се од 10-44 и се што е под 30 е недоволно. Кај испитуваше ти чудни се вредностиве.

8. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Јас испитував во Плодност, Битола. Има разлика од лабараторија до друга, претпостаувам. Ништо страшно каде и да се прави ви пишува на резултатот референтни вредности па ке си видите.

9. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Zdravo idni majki,da ve pozdravam i posakam ovaa godina site da sme so bebinja i da vi ja raskazam nakratko mojata prikazna:3godini vo brak od koi 2 miomektomii,brisevi,hormoni,hsg vo red,spermogramot varira ama sekogas problemot e vo podviznosta.Ovoj mesec ke pravam prva inseminacija vo Plodnost,od sreda pocnuvam da pijam klomifen za ponatamu pak ke ve izvestam

На Mari-Ja и kateto123 им се допаѓа ова.
  10. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Da ne ve citiram site, site ste vo pravo :) trebase da vratam, ama nekogas prostotilukot na lugjeto ostava bez zborovi.
    Da se vratam na temata. Mnogu mi e macno so simptomive. Migrenata me poseti sabajle i nikako da si odi:( edvaj cekam da probie ciklusov oti vaka tesko odamna ne mi bilo. Vakvi glavobolki ne pamtam. Pa i vremevo me dotepa. Toplo/ladno, vrne, gree sonce, aman!
    Ne zapamtiv mesecov koj do kade e? Koj treba da se raduva sega za brzo? Jas definitovno ne. Imav nekoja nadez minatata nedela, ama sega 0, nema sansi:shake:
    Poveke sreka za mene vo mart:)
    Vas vi pustam sreka(fingers)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas sum vo Bitola mazena

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Земи било што од Џули Џејмс, нема да грешиш. :)

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    kako se ispituva D vit ?

Krvna slika obicna ili ?

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Ko ke si vo ovulacija, imas prodziren sekret kako belka od jajce. Na redoven ciklus od 28 dena ovulacijata nastanuva na 14 dena. Jas imam ciklus na 30 dena. Ama nemozev da odredam ovulacija.. Pa se odluciv za test za ovulacija. Toj mi pokaza || (pozitiven) na 18ti. Toa znaci vo slednite 24/48casa ke nastani ovulacija. I sekako togas rabotevme na slucajot i eve mi kasni 16 dena.. A so ke izlezi samo vremeto ke pokazi. A ti srcka razlistaj na google ke ti staani pojasno :) ti posakuvam srekja i pobrzo da si gi vidish 2linii :*

На stejsi2005 и kikin им се допаѓа ова.
  15. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    abe Bebule ne napravi analiza na krv za Beta da ti proverat ?

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Nee, nemam provereno

17. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    ami so cekas :)

На bebaa и gabimama2 им се допаѓа ова.
  18. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

DA SE PRIJAVAM JAS ZA NEDOBIVANJE NA 17-TI OVOJ MESEC:),POSLE 3 MESECI POSLE SPONTANIOT ABORTUS EVE SE VRAKAME VO NORMALA I VO AKCIJA ,SE E OK,VE GUSKAM SITE:hug::hug::hug: I VI POSAKUVAM NAJUBAVI II:l::l::l::f::f::f:

На Mariangel, pandelka, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Локум :rofl:
    Незнам ни јас шо чекам. Ама па од една страна си велам да не се разочарам. Од друга си велам ГОСПОД. И уште си чекам. Денојве ќе закажам на гениколог ќе видиме(fingers)

На bebaa, *Cloudy Girl*, delvi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    ajde @Bebulleee izraduvaj ne ti:),pocni da ja polnis stranava so ubavi i radosni vesti :party:,ti ja pustam celata sreka,srekno mila :f:

На *Cloudy Girl* и Bebulleee им се допаѓа ова.