Ние најверојатно инвитрото ќе го правиме во Ремедика. Брисевите се чисти, ги земав резултатите дури ни кандида немам за папот ќе почекам. Денес бев за хормони тоа утре резултати, и отидов до кај матичниот си побарав упат за хсг. Ми закажаа на 16.02 во 09.40 на Гак. И бев до таму да прашам што ми треба плус, имаше преголема гужва ми рекоа еден ден порано дојди со резултати од крвна слика и мокрача за да не те боцкаат тука и толку. Малку ми е страв но мушки ќе издржам Поздрав
Hmmmm paa iskreno kazano ne znam samo ona mi kazualaa deka napraela ...istoto i jas napraev ama tuka kaj sto ziveam jas ima edeno kako bazence slicno e i tamu imas kako sauna parea od kamilica i ja bev tamu dkoro 1 sum sedelaa ama na plodni denovii pa sega ce vidim rezultat ako pomaga praite site sto si cekame mamicki da bidemee☺️☺️
За што ти треба цена, ако знам да ти кажам... Инсеминација е 9300, ехо околу 2000-2500 мислам, спермограм 2000, ХСГ околу 3500 мислам, хормон по 700-800 еден. А и можеш да си се јавиш, најдобро, ќе ти кажат цена за се.
Јас со инфо за кломифен. Пред месец дена стана тема за разговор, заборавив кој ми рече месец за месец. И не знам како и јас сметав да не се преоптеретам со кломифен. На кој мозок. Кломифен се пие како терапија од 4 до 6 месеци, а можеби и повеќе. Денес ова падна на разговор со Чедо тестисите, од Систина. @kukla21 како и секогаш, твоите информации беа веродостојни.
А зошто јас знам дека се пие 2 месеци, максимум 3? После тоа има продолжено дејство 2-3 месеци немора да се пие...
Јас пиев 3 месеци и останав на четвртиот без кломифен со висок пролактин (тој месец почнав достинекс). До пред кломифенот немав со месеци овулација. Најверојатно е така со продожено дејство.
А што сум кажала?! Изгледа веќе многу зборувам И уште ова, кој е чедо тестисите? Ова му е некој надимак или? Збунка сум
Треба да (не) добијам на 13ти февруари. Примав Прегнил. (погоре имам пишано за симптомите деновиве). Два дена имав кафен исцедок (минимално), вчера нема и еве денес пак. Болка во јајниците на моменти, ретки и благи болки (од пред неколку дена). На моменти мислам дека ќе добијам а на моменти апсолутно ништо. Офф... неизвесна сум. Вчера маж ми ми вели: „Ти си бремена. Поинаква си. Ликот ти е променет“ И тоа коментарот беше од никаде )) Дај Боже да е во право. Ме полудува ова исчекување. Дајте некој охрабрувачки збор
Добар прекарот на докторов Арно гинеколозивe што не ги викат Дунда уствари може има некој со таков прекар, хехе