Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Честитки ивановичка, да си имаш најлесна бременост, прекрасен пороѓај и најзлатно бебе :hug:

На ivanovicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Честитики Ивановичка :* имај си прекрасна и лесна бременост и едно убаво и здраво бебенце :inlove:

3. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    ФАЛА ДЕВОЈКИ ФАЛА ФАЛА НАЈМНОГУ ДА СИ ЈА ДОЧЕКАТЕ НАЈУБАВАТА РАДОСТ И ДА УЖИВАТЕ ВО НЕА.... ОВА МИ Е НАЈУБАВ ДЕН ВО ЦЕЛИОТ МОЈ ЖИВОТ....ФАЛА ВИ НА СИТЕ ... УЖИВАЈТЕ ВО ЖИВОТНИТЕ РАДОСТИ :inlove: :* :* :*

На hunny-bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Честитки до сите нови трудници.Ивановичка,Сандрим и сите други погоре(незнам на кој честитав,на кој не).
    колку беше Господ дарежлив овој период!
    повлечете нога,па и ние по вас поскоро.. :)
    се да биде во ред со сите вас до самиот крај кога ќе си ги видите своите деца.
    поздрав

5. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Честитки до сите идни мамици..Да имате лесна бременост и здрави и слатки бебци кои ке ве прават секој ден се посрекни...
    Инаку и јас правев пред 30 минути тест и некои чудни две црти...Незнам што да кажам...Збунета сум...Какви требаат да бидат цртите?

6. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Jas imam drugarka i veke ima dve zdravi pravi dechinja...Mislam deka so prvoto detence se obiduvaa poveke od edna godina, no dali bese toa pricinata neznam.

7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Какви се тие чудни црти даниелка? :D Или ги има, или ги нема.....и обично се прави нели :lol:
    Не озбилно, ти се појави втората црта, макар и бледа?

8. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Какви се тие чудни црти даниелка? :D Или ги има, или ги нема.....и обично се прави нели :lol:
    Не озбилно, ти се појави втората црта, макар и бледа?[/quote]
    Да втората црта се појави бледа...Ама изгледа неуспешно го направив...Ке пробам вечер пак..Не беа црвени, туку модри цртките..

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    не се откажувајте девојки :) господ ке ви даде дете :)

На efimija.t и nana2112 им се допаѓа ова.
  10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Ама јас колку што се сеќавам, ако неуспешно го направиш тестот, таа контролна цртка C нема да се обои.....ако и двете ти се обоени, тоа е тоа, трудничка си :)

11. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Да втората црта се појави бледа...Ама изгледа неуспешно го направив...Ке пробам вечер пак..Не беа црвени, туку модри цртките..[/quote]

СОНЦЕ; направи го тестот од сабајле....на прво .... јас сабајлево со сопругот уште во 6 станавме и ми покажа две цртички.... сигурна сум дека и ти си трудничка само не брзај со тестот... полека и рано рано... по утрото денот се познава ...ајде ти ја пуштам и на тебе цела срека ...... :*

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Јас вчера бев на комплетен гинеколошки преглед и многу се охрабрив.
    Се е океј, (сем полицистичниве јајници кои си ги носам до роџење) 8)
    Ми кажа дека нема да имам проблем со зачнувањето (што ми беше посебно изненадување), и дека за моиве јајници ќе биде многу добро да останам бремена.
    Не сакаше да ми препише терапија, иако јас бев упорна да ми даде кломифен, бидејќи преплашена сум дека нема да можам лесно да зачнам, и само читам за полицистични јајници и проблеми при зачнување на нет. :fubar:
    Вчера барав кломифен по цел град но нешто се дефицитарни, па земав само фолна и б-комплекс :) И пак ќе биде по негово, т.е овој месец ќе пробам со пратењето на овулација и по природен пат :)
    ....Па држете ми среќа! :$

На efimija.t, Moira, danielka0507 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308

СОНЦЕ; направи го тестот од сабајле....на прво .... јас сабајлево со сопругот уште во 6 станавме и ми покажа две цртички.... сигурна сум дека и ти си трудничка само не брзај со тестот... полека и рано рано... по утрото денот се познава ...ајде ти ја пуштам и на тебе цела срека ...... :*[/quote]
    Фала ти за целата срекичка од се срце...Да утре и ние ке направиме од сабајле, а и изгледа некој глупав тест купив сега..Веќе трет ден ми доцни, а и ние се обидуваме повеќе од 1 година..Така да можно е да бидам мамица...Им посакувам на сите феминки тука да ја имаат твојата среќа што поскоро, па сите одеднаш да преминеме на друга тема :) ...

14. ladydi1

ladydi1 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    zdr jas sum nova na forumov i sakam da prasam menstruacijata trebase da mi doe na 9 i ne mi dojde pa si proverif test i se bese ok imase 2 crticki bev na ginekolog i mi kazaa deka se poznava znak za bremenost ama neam nekakvo gadenje ili bolki vo stomakot dali toa e vo red molam za odd

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    шом ти доцни од 9ти, па и тестот ти излегол позитивен,тоа е тоа, трудна си, честито...со лесно да ти е бременоста, а за симтомите ќе се појават, кај некои се одма, кај некои покасно, кај некои воопшто и ги нема, еве јас имам другарка што е веќе 8 месец, а нема воопшто никакви симптоми
    Стварно ми е мило за тебе... ајде со среќа

16. ladydi1

ladydi1 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    fala na odg milo mi e so go slusnav toa i so sreka na site

17. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Здраво имам прашање до вас ние со мојот партнер 4 месеци настојаваме за дете но никако не фаќа мене претходната менстурација ми беше на 18 април и послемто имавме односи и пробувавме за дете но за жал мене ми дојде на 12 мај неочекувано немав никакви знаци освен мали болки кај јајниците кои ни најмалку не очекував дека ке ми дојди и од ко ми заврше осеќав болки кај јајниците... стварно незнам дали има нешто или не бидејки менструацијата ми дојде 6 дена порано а нон стоп ми идеше нормално, но вчера и денес осекам многу апетит нервоза знаци како да ми иди пак а ко ми дојде не осекав ништо незнам дали да направам тест или не ? дали некој може да ми даде мислење, совет ? ФАлa

18. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Трудничка сум :) :) :) :) После 1,5 година обид, конечно се фати.....И многу сум среќна..Ви ја пуштам мојата срекичка на сите што поскоро и вие да сте вака среќни како мене..

На m1lani, ilence, ivanovicka и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Знаев :lol: Уживај си сега, одмарај, и само позитивна мисла :)

Со среќа и со лесно! :hug:

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.485

Честитки , имај си лесна бременост! :*