Па си се галиме на два, три дена, докторот ми вика 3 пати на ден, јазикот до колена да му дојде хахаха
После 46 (денес веќе 47) дена доцнење мене ми велиш дека сум на три и пол што не правам тест? Препоставувам се уште сме на статус кво. Кај мене никакви промени, освен што сите можни симптоми на менструација ги имам, баш сите. Се фаќам себеси како трчам во вц да видам да не сум добила
Честитки до новите мамички, да си имате лесна и среќна бременост ! Погоре пишувавте за апстиненција за подобра сперма за зачнување, би сакала да ви кажам дека не секогаш е добро да паузирате 2-3-4 дена. Доколку мажот нема проблеми т.е. е со нормоспермија, препорачливо е почести односи, наводно спермата постојано ќе има по некој солиден пливач да чека овулација (што е подобро). Ние никогаш немавме секој ден односи, секогаш го правевме она што го зборувавте погоре и гледавме секој втор ден најмалку.Немаше резултат. Месецот кога останав трудна бев на преглед во њуборн, докторката виде фоликул и рече сега секој ден наредниве 6 -7 дена ќе имате односи. Секој ден, ако ви се може и два пати. Ја зачудено ја гледам, си викам што збори женава цела сперма ќе ни отиде залудно. Ама послушав и прв пат во скоро 2 години пред и пост овулаторно секој ама секој ден имавме...и се фати. Така да, вие што мажите ви немаат проблем можете да пробате и секој ден, нема што да изгубите
Здраво идни мами. Ве читам неколку дена, и еве официјално се придружувам на тематам. Ние два месеци се обидуваме, па ми се пали некоја сијаличка дали сме во ред? :-/ имам редовен циклус, нормални фоликули, нормални микро наоди.. Што прво испитувавте вие, јас немам хормони испитувано, нити спермограм сме правеле.. Не знам после колку време обидување се прават испитувања за плодност? ПС. Честитки за идната мама, дај боже да ве има бар по една дневно
2meseci se mal period za da te zagrizuva. No, sepak nie potpolno ti ja razbirame zelbata. Da se vratam na temata takvi ispituvanja se pravat vekje ako 1godina nemozis da ostanis. Noo, ako tebe ne ti se ceka tolku mozish i na 6 meseci. Pap, hormoni, brisevi, spermogram.. I tek potoa odat dr raboti. Ajde so srekja sto pobrzo da ostanis
И мене гинекологот ми вика три пати на ден моја братучетка имаа неуспешни обиди 4 години, и кога го послуша советот на докторот, секој ден односи забремени, па и два пати е сега човек не знае во што да верува и што е правилно...
А стварно не ми е јасно, нели прл се качува природно во бременост? Зошто да се труиме со лекови и сега? Јас на своја рака ги прекинав скроз откако дознав. Незнам што е целта сега ама некако не ми се сигурни докториве, еден така друг инаку.
Нема правило срничка. Само пиј ги точно на 12 часа. 14ден е идеално, ама зависи како ќе созреат. Кломифенот е да извади повеке фоликули, и повеке да се развијат.
Falaaa vi na sitee..daj boze gospot site neka ve raduva kako mene denesk.. Dajj bozeee...pa gospot ce ti vrati i na tebe i ce te izraddua dajjjjj bozeeeeee Paa se obiduvav skoro 5 mesecii..ama naa kraj se opistiv ne ni planirav vise ne ni imav vola...ama bidnalo nekako..haha