да и јас го имам осетено тој притисок од тетки ,стрини, комшии бидејки иако сме 3 години во брак последнава година се обидуваме за дете но сите мислат дека 3 и одма со прашањата па зошто ,како.Една комшика која ја гледам 3 пати во година беше кај свекрва ми и се дрзна да ми кажува како сум требала да одам на лекар како може сум имала проблем бла бла , а не е упатена во ништо од мојот живот.... тоа се прости неразумни луге без култура според мене , ретко кој добронамерно ке те праша. Јас неможам на сите да трубам како сум имала спонтан па како сега не се фака 1 година ....Тие што те сакаат и ти мислат добро секогаш се во тек со работите ..
@VedaG10 ,ke vidis sega uste malku,edna po edna ke pocnat da ne raduvaat,sekako so pozitivni rezultati,cekaj da im kazat na mazencata pa potoa na nas,ako nie ke se strpime,samo neka ima dobri vesti
Женски знаете ли каде да најдам метилирана фолна или метил ацид фолиц.Имам некои генски мутации па таква требало да пијам.
тука нема во земјава, едино фемибионот софржи метафолати активен облик на фолна киселина, види ако може него да го пиеш.
@VedaG10 незнам што да кажам. Многу сум тажна. Денес ќе сум ваква, од утре ќе сум со други мисли. Свесна сум дека колку повеќе мислиме ја одолговлечуваме целава работа и затоа мораме ама МОРАМЕ да се промениме и да ја пробаме магијата на зборот „опуштено“ Ве гушкам сите
ama mene treba doprva da ne mi dojdi imam uste 10 tina dena do togas , toa od cista mira onaka me fati, ako od sega placam tek na 20 ti koga ke mi dojdi ke treba kosi da kornam hah
Lele lugje...moram da se pozalam. Znaci volku loso pred dobivanje ne mi bilo nikogas. Nekoj pritisok vo jajnicive imam uste od pred edna nedela. Sekoj den se poveke me boli. Iscedok, ako mozam voopsto taka da go narecam-odvraten, nekoja boja neubava...se mi se vrti vo glava deka e infekcija nekoja ili navestuvanje za dobivanje...sum imala i prethodno vaka iscedok, ama ova e epten znaci! Ajde, jas sto ke dobijam to e sigurica, nego @kukla21 da ne izraduva! Zbiraj hrabrost i izmocaj mu se na testot na site drugi sto cekate, so srekja
Zdravo devojki,milo mi e sto mozam da ja spodelam makata so vas. veke god i pol probuvame no nikako da zabremenam. Soprugot napravil spermogram i spermokultura i se e vo red otkako se izlecivme od ureaplazmata i dvajcata .napraviv hormon.ispitivanja gleam deka prolactinot mi e 27.5 a doktorkata mi vika demek normalno e toa. Sakav da gi p
Sakav da gi proveram kanalite Hsg kaj tolovski ama ne znam kaj koj doktor da se obratam ne znam kako se dvizat cenite po privatnite bolnici