Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Не се чуди... јас немам успомен тест со две црти :D Никогаш не се осмелив, ни кога ми утврдија бременост... еве ме 9ти влегувам, и сега да ми речеш тест да правам, ќе ми се слоши ми се чини :D

На kjukli, stejsi2005, pandelka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Хаххаа море ќе си го напрам, и ќе го урамам :P

На VedaG10, kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Подвижни 15% морфологија неиспитана поради слаба концентрација...

4. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Не мерев сабајле,но некако брановите топлина кои цел ден ги имам ме натераа да измерам :)

5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Kukle mene odamna mi imaa spomnato deka beli topcinja na pupkite bile mnogu ubav znak, demek za bebe. Jas imam takvi od kako znam za sebe, taka sto ova i ne mi bese merodavno. Daj boze da e stvarno ubav znak(fingers) samo ne gi cepkaj. Ostavi, vidi kako ke se odviva situacija narednive denovi.
    @AngelOfArh i jas edvaj cekam da dojdam vo trudnicki muabeti:inlove: ah, zenicki...sakam da ja drzam nadezdata na minimum, ama kako pominuva vreme se palasam deka e se pogolema(facepalm)
    Se spremam da izlezam so mm. Se nalakriv i op mi svetna, gotovo, dobiv. Otidov vo wc, duri se soblekov, usljakav i nokti i pantaloni i sve lom napraiv. Nemase nisto. Pa se brisam so toaletot i go analiziram:x da me vidi nekoj od nekoja strana ke rece zenava se izmrdala od umot(facepalm) a, tek do vtornik:|

На kateto123, stejsi2005, Momichka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Najdobro e ko ke si ushte vkrevet... Toplomerot do tebe i da merish, posle od ko ke stanish dzabe e.

На babyhope и bebaa им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    I jas imam takvi od ko znam... Duri nekogash gi prickam interesni mi se, pa googlav malce na net za niv, a i procitav tuka da ne se cepkaat i prekinav...

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мора сабајлечки. Јас уствари баш пред малку пишав за мерење температура зошто така ја добив идејата како тебе. Вчера вриев цел ден се потев, топло ми беше и бевме на гости вечерта. Кога се вративме дома, си легнав пред тв во спална и гледам мм го оставил топломерот до кревет, настинат беше пред некој ден па што мерел. Земав така легната во 1 ноќеска измерив, 37.1. И сабајле отварам очи, го гледам пак до кревет, ај да видам викам, 36.7.

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На ареолите имам и и јас. тука немав.
    Ај го отупев и јас. Или правам тест или не смарам! Бог да чува и да брани сум! Знам дека ве нервирам, јас самата себе се нервирам што сум ваква! Вчера се убедив тест да правам и му викам на мм ај тест да купиме на враќање накај дома - ми вика не бе, што ќе правиш, ќе чекаме. И ме предомисли.

10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Проблемот лежи во таа пуста надеж!! Сите сме исти, не си само ти. Реков не се замарам, реков не барам симптоми ама пустото посилно е од тебе и сам ти оди мозокот натаму. Еве ме денес цел ден си ги пипам, чудно ми е зошто уште не ме болат, обично почнуваат цела недела пред добивање, па спласнуваат и за ден-два добивам. Па неколку дена имам намален апетит, а обично 5-6 дена пред добивање ждерам ко прасица. И значи ете пак свесно или несвесно си бараме симптоми сите! Фак... А цело време се потсетувам дека може нешто од кломифенот од пред месец и пол да е ефект, па да касни и тетката, да не дојде на 20ти.

А @babyhope, остави ги докторите што зборат, еднаш викаат нема шанси за природно, еднаш викаат само еден треба. Како Господ не е никој, нема да ме изненади да ти се случи некое чудо.

Последна измена: 14 февруари 2016
    На kateto123, pepapa, babyhope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    E da si go vujne,sto treba da cekas,docni 2 nedeli,i da otides na gin ako e malo ke ti rece posle nedela pa moz i dve da odi pak,napravi si test pa posle za na gin pak cekaj si ama bar ke znaes ako si ke se cuvas ako ne dr

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    И јас така читав.За следење базална,се мери насабајле уште не размрдана од кревет и секогаш во осто време.Така било најточно.Ама не сум правела такво нешто.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Хахаха - јас секогаш си викам ако не ме болат, нема да добијам и тоа ќе ми биде сигнал. Нема правила. Надежта последна умира!

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Леле истиов муабет за тестов мм ми го направи пред 5 минути. Ми вели не прави тест, ќе чекаме. И така се договоривме. Ама, сега го гледам си брои кога ќе се родело:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Ех што е оптимист.
    Иначе да кажам и јас сум ракче во хороскоп:$

На MilaP, stejsi2005, *Cloudy Girl* и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Па тоааа, затоа се трипам, го сфаќам ко некој знак, а не треба реално, рано е, не се знае ништо. А си викам леле не ме болат, да не не добијам јас. И тоа сонот глуп што го сонував ме јаде, а не верувам во такви срања!

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не е битно во што веруваш, битно што ти одговара во дадениот контекст :)
    Мм само се крсти и вика - дај боже! ние двајцата отидовме со паметот. :?:

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Маашала, машала ама ракчина имало тукааа. Ајде да ве усреќи господ..

Туку ова со тестовите и мм така ми вели секој пат.
    А гледајте сега ко останав трудна и мислеќи дека ми касни само 22дена, се слушнав со него дали да земам тест ми рече не.. И јас цврсто убедена дека има нешто и купив.. И позитивен, а мене не 22 дена 2месеци ми каснело хахахаха... Затоа кукле не чекај прај го одма сабалје и изненадиго мти, сабалјечки

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Дај боже да е така :)

19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Бетааааар сме.. :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Еве сум ијас :hai: :D мене рано мие е за недобивање на 27.. Ама немам некоја голема надеж ,не бевме многу активни месецов освен ако се деси некое чудо.. Иначее гледам повеќето вредни сте биле месецов па ај ви ја пуштам сета среќа на светов да ме израдувате, @kukla21 храбра си ти ,и тоа многу храбра не се напнувај и ќе биде .. @Kristula мила еотен се радувам за тебе што се среди се,ти викав ќе биде се ,ајде сега и едно бебче :*
    Гушки и до сите другите :hug::hug::*

На MilaP, pandelka, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.