Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас презакажав во Систина за хсг, сега во 1 и 15 часот.
    Др Ивановски ќе ме гледа.
    Ќе ви кажам како сум поминала.

На pandelka, Mari-Ja и VedaG10 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Значи како сум се насмеала :) Ме гледаат луѓе ко шлаки сум :)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas super pominav kaj nego na hsg.

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Се надевам дека и јас ќе поминам добро. Ќе видиме сега за кратко, бев сабајле во гак ама кога видов дека иде споро и дека ги враќаат некој девојки се предомислив, не сакам повеќе да чекам доста беше.
    И одма отидов таму бидејки само тами прават, а вчера се јавив и во ремедика и санте плус но систина остана последна опција и одма ми закажаа искрено се изненадив.
    Мм викаше како па да не тебе кога ќе ти текне па божем одма ќе те примат, ама за кратко си го смени мислењето :)

На Kristula и VIKTORIJA 1 им се допаѓа ова.
  5. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Za pari veruvaj ne odbiva nikoj. Jas na GAK pravev pred 3god. i me kostase 700den. Iako za da stignam do celta jas licno vaka razmisluvam ne zalam pari.

6. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Sabajlevo primetiv krv na toaletna hartija ,mnogu malku i slabo ama zastrasuvacki..vednas otidov na ginekolog plodot e dobar super se razviva ima srceva reakcija.vo 8+1 nedela sme..mi. rece imalo malo odlepuvanje i mi stavi progesteron.bez odnosi i odmaranje dodeka ne se zacvrsti plodot.devojki da panicam li imate li vakvo iskustvo

На Mariangel и mama89 им се допаѓа ова.
  7. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Мене ми се има истото случено.Нема простор за паника за мал секрет црвен.Проблемот е крварење,јака црвена боја,болки и сл.
    :)

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas nemam probano nisto sto velat znajki bajki,bidejki so godini imam miomi,dve operacii zad mene,maz mi ima varikocela so konstantno los spermogram,sto i da probam dzabe e. Sega ke pravam prva inseminacija,ako imam 2 neuspesni ke odam na vitro.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. monikaimarjan

monikaimarjan Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    jas so prvoto detence vo bremenosta imav krvarenje piev samo dobreston.i ponatamu rabotev nitu lezev nitu odmarav imav strasni bolki i sekogas mislev i panicev oti nema da mozam da go donosam.no ete se se zavrsi dobro vece e 4 godini sega ziv i zdrav bez panika samo bidi smirena i slusaj gi sovetite na doktorot i se ke bide vo red.:)

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Mozebi ne me razbravte:grankite od sto se pravat tie metli,samoto drvo a ne koristeni metli,drvoto raste pokraj reka starite go znaat.

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Здраво девојки :* Јас само да ве поздравам. Мојава тетка при крај е веќе, месецов беше многу оскудна и досадна дека е таква. Буквално се лигавеше. Ама еве и дојде крајот. Некако позитивно сум настроена и решив да не ја оптеретувам многу-многу главава моја, па и на мм.
    Инаку, барав наназад ама не успеав да стигнам до рецептот за парење со камилица. Навистина ми е непријатно да барам да се повторуваат некои работи но многу би ми помогнало во кртки црти да објасни некој.
    Стискам палци за сите што се во неизвестост и се надевам на многу тазе мешиња месецов :l::sun::f::hug:

На NikiBastore и VedaG10 им се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Dear_Thing (fingers) pustam sreka!
    @bokace so lesno! Ne se plasi:)
    @manako malo nedorazbiranje. Jas, a veruvam i drugite clenki taka razbraa. Ti si mislela na tie prackite da gi recam od koi se pravi metla:D od niv da se pravi lekot. Ama da se naberat neupotrebeni, a ne veke koristeni:) se razbravme na kraj.
    Tuku jas pak imam grcevi. Piev magnezium i me popusti. Kako privrsuva denov, se poveke mi stoi deka i utre nema da pravam test od pusti strav(facepalm) se nadevam ke soberam hrabrost do utre:?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    ах жени ... колку се искомплицирал муабетот за пареата :D ме фативте ,,на инат,, го барав назад низ темава еве го да нема пак забуни
    инаку у врска со хороскопот и јас сум рак, ај ке белки ке испадне точен кај сите :)

На Bebulleee, bela.m и VIKTORIJA 1 им се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591

Цело сабајле го барав , како го најде незнам .Сепак фала :*

На bela.m, CocaColla и VIKTORIJA 1 им се допаѓа ова.
  15. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Здраво девојки и јас со мојот проблем, направив 2 теста на 3 ден бев на гиниколог и ми кажа дека нема знаци на бременост, а веќе 7 ден ми доцни, и јас уште се надевам. има ли простор за надеж :(

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.765
    Допаѓања:
    105.052
    Баба лаже quote не лаже, убаво си рече ти оти од комуналец и дале метла. А и да се берени од крај река, треба малце да се внимава на тоа што се користи за женското репродуктивно здравје. За затнати канали постои хсг, хистероскопии, лапараскопии, си има начин да се решите од овие проблеми а не варени метли.

На vichy, VedaG10 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Девојки мене пре 2 дена ми заврши менс и со мм сме во голема акција хахах па се надевам дека на 8 ми март ке имам преубав поклон со II :D :D :D

На Bebulleee, gabimama2, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Tocno e sega se ima i se pominav sekoj den po bolnici sum 3 godini,pisav metla cista od komunalec,toa bilo pred 45godini koga nemalo ni obicno eho za pregled.

19. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    SEKAKO DEKA IMA,MOZEBI POKASNO SI ZABREMENILA,POCEKAJ USTE NEKOJ DEN PA POVTORNO POJDI NA GINEKOLOG ILI POVTORI GO TESTOT,SREKNO (fingers)

На VIKTORIJA 1 и bella.gk им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас сум рак иии Лани овој месец - овие денови имав позитивен тест :) и родив 4.11:) изгледа раковите февруари ни е плодниот месец :) дај Боже кај сите вас овој февруари да ви донесе среќааа

На Mariangel, Bebulleee, VIKTORIJA 1 и 2 други им се допаѓа ова.