De mi se cini deka ima edna prebleda crtka, de mi se cini deka si zamislvam... Kako i da e, ke moram da go povtoram za dva, tri dena...osven se razbira, ako ne si umisluvam i ako ne dobijam vo meguvreme. E tek sega ke poludam do petok sto mi trebase ova?
I jas ja gledam. Mislam deka nema da dobiesh Za ubavo neka e! Ne cestitam před vreme ama za nekoj den kje cestitame site.
Ne znam zenicki. Mislev da ne mu kazuvam na mm, ama sega go razbudiv, mu pokazuvam i mi vika ima dve crtki... Pa se cudi zasto ne se raduvam. A, ne mozam uste da se opustam. So ovie grcevi sto gi imam, so ona cuvstvo deka vo sekoj moment ke dobijam, mi se stega srcevo i ne mi dava da se raduvam. Se plasam premnogu.
Јас гледам. Јухуууууу!!!!! А не ми веруваше Едит. Што ќе го мислиш до петок, оди преку крв прави тест.
Zdravo devojki, ne sum.pisuvala ama redovno ve sledam. Koga ostanav bremena i jas imav vakov test i ne minse veruvase , utroto napraviv uste eden i povtorno imase bleda linija , simptomi nekoj posebni nemav osven bolki vo gradite kako za dobivanje i grcevi na desnata strana imav. Na ginekolog otidov ama ne se gledase bremenost se uste bese rano, se preplasiv i jas ne znaev dali da se raduvam, ama po edna nedela se pokaza na eho malata tockicka. Eve sega se spremame za bebce , ne se sekiraj ima bremenost se ke bide vo red samo pocekaj za na ginekolog za da moze da se vidi plodot na eho. Vi posakuvam na site pobrzo da si odite od tuka
Se mislev kukle... Si vikam pravo vo avicena da odam, ama se premisliv. Mnogu sum preplasena deka nema nisto
Imaaaaaa, ama odvaj se gleda... Malce si trudnicko, gali sega meseto i za nekoj den povtorigo testot.. Sreknoo
Земи си тест self clear тој е почуствивтелен и ќе си потврдиш. Барем една недела да ти доцни и на гинаколог. Мене со 2 дена доцнење ми покажа на ехо,нема потреба и од крв да проверуваш. Само ехото да е малку поново,кај мојата матична има нова опрема. Во систина и на ден доцнење веднаш се гледа на ехо.
Daj boze da ste site vo pravo i vo petok da slavime. Do togas malku ke sum rezervirana. Ne mozam uste da se opustam...ah barem malku da bese povidliva crtkata toa e sto e...cekam do petok
I jas ja gledaaaammm ... .. Malku SI trudnicko..yupiii ..eden rak pomalku .. Samo opustise I se ke e Vo red, mozebi pokasno SI ostanata..so lesno milicka, Uzivkaj
Ти честитам од се' срце, само смирено и пак повтори си го тестот за некој ден, ќе видиш дека цртичката ќе биде појака и ќе се гледа појасно
@Kristula aaaaaaaaaa Трудна си, бејб! Оди по уште еден тест, некој поскап што покажува во секое време од денот. Или оди одма преку крв. Плиииис, давај надеж ајде!! Те гушкам, многу ми е мило. Се молев и за тебе покрај останатите
Дечки, од нигде никаде ама да не објаснувам сега, само да прашам - има ли некој од вас искуство со Ureaplasma urealytocum? Некоја мисла вчера ми влезе во глава ама ај да не го тупам. Знам инфекцијата точно што е и како е, прочитав по нет; ме интересира лично искуство некој ако имал: лекување, компликации, влијание на спермограм и сл.
И јас гледам честиткиии, а @kukla21 моја колешка кога беше трудна имаше грчеви де во раце де во нозе магнезиум и даваа за тоа.
Sure check bese testot, pisuva neli deka moze vo sekoe vreme od denot da se pravi. Edinstveno da zemam self clear, iako mislam deka nema potreba. I taka ke pocekam dva,tri dena, pa ako e stvarno nesto ubavo, ke pokaze bilo koj test Nadez...nadez ne znam dali da davam uste. Iskreno na minimum e mojava nadez. Srcevo mi e stegnato. A, mozebi ne treba, ama posilno e od mene. Daj boze se da e vo red i za nekolku dena da si vidam nekoja povidliva linija...do togas cekam
И јас сум да почекаш неколку дена, а колку време ти доцни? @kukla21 ... како те држи место да не правиш тест? Не сум ти во кожа, ама јас на твое место не би издржала.