Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас купив пред неколку месеци, така отидовме првпат на проверка. Тебе нема да ти кажат ништо посебно, обично ехо е само, а за мажот се доплаќа некои 2000 за инфективен скрининг ако немате правено досега, наводно им бил неопходен за спермограмот.

2. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Да се пријавам сега и јас,тестот негативен вечерва прекинувам терапија па да превземам нешто за полипов,кога не сака не сака..искрено не очекував позитивен тест бар да ги прекинам вагиналетиве ми се смачи од нив.Добра ноќ,утре со нови сили и дај Боже повеќе нови трудници

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Жал ми е женички на тие што ви дојде :( Искрено ви посакувам природно да си осанете и да немора да шетате по болничкиве ходници. @kukla21 баш се надевав за тебе,а што се случи со ваучерот што поднесуваше.И јас денес тапа ден.Бев кај Герасимова за да ми даде терапија колку мг метилирана форма и од кога клексан.Ми рече почеток на март со резултати од контрола на афа да отидам,и плус скрининг на хемостаза да ми направат,па после ке ми одредела клексан и да се спремам за ивф.Јас се изморив веке од овие испитувања,и по пат во колата си се расплакав.Ми иде да кренам раце од се.Што е најтрагично,ја прашувам сега што точно е проблемов што седум год не останувам трудна и неуспешно беше ивф,се знае ли?Ми вика па сеуште неможе точно да се одреди.Уффф се изморив.

4. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

@bebaa стварно ми е жал што седум години си во исчекување,не е фер,не би сакала да сум на твое место,се надевам и ти посакувам дека нема уште многу да чекаш....А мое мислење би било твојата историја од овие 7 години да ја дадеш уште на неколку доктори да ја пролистаат,можеби некој друг се разбира повеќе.Позз

5. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    ах @bebaa силна жена си ти..... Испачи се, и од утре нов лист. Господ ти чува нешто многу убаво :hug:

6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мила а имаш ли деца или за прво пробуваш?
    Треба да ти се додели орден за храброста :hug:

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    За прво :( .Ние на почетокот првите години не ја свативме сериозно работата дури сега подледниве две години почнавме со инсеминации и еве пред некој месец ивф.Првите години хормони брисеви,канали и спермограм,се во ред и ајде ке чекаме рековме.:( .Тоа е нека ни даде Господ сила оти сами не можеме.Барем за мене си кажувам.

На Kristula, stejsi2005, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти се восхитувам, од вакви приказни како твојава, ми иде да се засрамам што се разочарувам и паѓам во депресии ,, Бравоооо :clap: силна жена си ти :muscle: :hug: :*

На Mari-Ja, ssweety и *sisi* им се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Оф да знаеш колку пати паднав во депресии,фала му на Господ што ми дава сила.Немој да се депресираш само потешко си правиме со тоа.

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Значи која дрскост ја имаат луѓето тоа чудо нешто. Одам во маалското маркетче прегеска, некоа минута пред затварање беше, продавачките чекаат да им заврши работно време, и една ми вика. А бе вие одамна праевте свадба, уште немате дете... зашто не се обидете, време ви е.. Си викам од кај па ти заклучи дека не се обидуваме. Мислеше ке и се отворам, ке и раскажам се од А до Ш, ама ја зезнав. И возвратив со еден осмех од 8ца до 8ца и и реков еее кај се видело деца, деца да гледаат чекај уште малце да пораснеме, уште ни се шета.

На vichy и Winter Lady им се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    E ubavo si im go plesnala ne si gledaat nivniot zamackan prozorec go gledaat tugiot takov e nasiot mentalitet za drugite se da znaeme a za samite sebe ne prostacki.

На stejsi2005 и CocaColla им се допаѓа ова.
  12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Е има секакви идиоти без осет , таман ќе се средам ќе си дојдам присебе и тогаш ке ми плесне некоја нешто и толку ми треба да се разочарам ....

13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Eden drugar na takvite znatizelni personi im vikase abe si se e*eme ne se sekirajte i stom go cujat e.... site mukla :)

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Научив да не си земам ништо при срце од душебрижниците туку да им вратам со контраудар. Боли секако, ама поарно насамо или пред мм да си се истажам него ли да му се отварам на секој што има желба да дознае било што.
    арно си знае човекот и стварно таквите одговори се најдобри, нема да има следно прашање :D

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Да се оперирав, но се збунив и јас. Најверојатно не е остранета преградата убаво, или пак оваа да е нова некоја.
    Не знам што да кажам но на хсг на снимката тоа се видело.
    Пишува дека целосни и проодни се двете туби и контарот стигнал до крај со присуство на септум.
    Самиот доктор одма ми кажа проодни се каналите но имаш преграда, дојди на ехо да те видам и одма му кажав дека оперирана сум и ми кажа изгледа не било убаво сработено.

16. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Devojki, kako mi ste? Denes napraviv test, ama ne pokaza niss. Trebase da dobijam na 15ti, imav grcevi vo stomak na denot za dobivanje, a vcera imav malku kafeavko, a od menstruacija aber nikakov. Si davam lazna nadez deka ima bleda crtka, amaa...
    Za kolku vreme da go povtoram testot?

Прикачени фајлови:

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Kaj mene vo komsii stariot broi tuka sum bila 3 godini a ne sum rodila ni dete ni kuce ni mace,a zena mu se kikoti a taa pred40godini ima rodeno dete i go ostavila vo dom i si zede za pravo da me ismejuva.

18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ова ќе биде еден од оние тешките денови, го осеќам уште од сабајлево. Како прво, десна града деф боли, таа обично почнува прва поради тоа грутчето. Второ, неколку дена откако почнав да мерам температура имам 37.1 приквечер и 36.9 сабајлечки на станување, а денес паднала на 36.6, па како што читам, тоа е симптом дека наскоро ќе добијам - веројатно 19-21 како што е по план. Трето, на мм вчера му зеле брисеви за да видиме да не има некоја инфекција што ги дава тие екстремно високи леукоцити и докторот му рекол, Можно е да има инфекција зошто ова е огромна бројка и треба да има причина. Ако има инфекција, ја уништува спермата и ќе ја средиме. Ама ако нема инфекција, зошто спермокултурата беше чиста, тогаш со бројките од последниот спермограм, не ви бега инвитро. И четврто, се изначитав овде тажни и негативни работи пред легнување, па и мм ме гледа што читам цело време и бетер се нервира. Не знам од каде веќе да ги црпам силите за ваквите денови, особено кога ме чека работа ко за тројца луѓе во текот на денот...

Искрено се мислам да престанам малку да го читам форумов. Бетер се нервирам кога читам и за сите други и бетер се оптоварувам кога пишувам по цел ден што и како ми се случило. Не сум паметна што да правам...

19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Убаво ќе направиш ако престаниш со форумов. Јас кога ми се случи спонтаниот скроз го „откачив“ форумов. Јас уште кога ги добивав симптомите кога почнав да крварам читав цело време, и уште полоши искуства наоѓав и паники во главата. ММ цело време ми викаше да го баталам форумот зашто уште толку од туѓи приказни (увек ги бирав најлошите) си праев филм дека мене тоа ќе ми се случи, и се случи на крајот. Мозокот ми пукна. Затоа, направи одмор малку, па здравје боже, за некое време да се читаме пак, ама во друга тема.:)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    и јас ја изгубив надеж овој месец,осекам доаѓа госпоѓа вештица:devil:,уф тоа е тоа чувство кое го имам пред да ми дојде,едностано си знаеме,нели...многу среќа на сите други кои очекуваа убави вести,јас со нова надеж дури следниот месец...гушки од мене :hug: