Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Кога сме кај докторите од ГАК, ме интересира како се вика еден млад е доктор таму, ама името не му го знам, се запрајвме муабет нешто и не знам да кажам како се вика...Помош? Значи може да се каже дека е најмлад во ГАК (ако некому му е добро објаснувањево...:)

2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Некогаш и во најдобрата болница и со најдобрите лекари работите не одат како што треба.
    За Систина колку лоши работи имам слушано од медицински аспект не од услуга.
    Се работи за жива материја и тука не може ништо со сигурност каже.
    за ДР Димитров јас лично неможам лош збор да кажам, ама ете ти се случило.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Баш тоа сакав да го кажам...

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да да точно, Јас толку мнг убави работи слушав за Димитров стварно човекот им помогнал на многу жени .И неколку од нив се мои блиски луге...Некои доктори што не гледаат Димитров гледа :) Ке видиме со мене како ке биде :)

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Сестра ми правеше лапаро- и хистероскопија во Ремедика кај Димитров, после 6 месеци остана бременa. Ете она е задоволна.
    Исто и моја другарка вадеше септум во Ремедика, сега има ќеркичка.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Koga ne saka, ne saka :( plodni denovi mi se, bas denes mi e 14 den, i ko za nesrekja imam nekoja bakterija, puknav od cesanje i pecenje koga sum vo toalet, kje si puknam od maka... Popladnevo kje kupuvam tableti kanesten i da nemam odnos vecerva??? Da go utnam denov? Mi se place :'(

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.384
    Јас сум пресреќна за Кристулка ама за Кукле суѓ многу тажна и разочсрана, не ми се збори.

На Kristula му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Денес нешто ми рекоа што ме замисли, дека прекумерната тежина влијае во забременувањето ... Да напоменам тоа го знаев ,,да имам малце повеќе кг ,ама не сум до толку тоа да е причината, па зарем дебели не раѓале до сега? Иначе зедов денес мед и ореви,бадеми,брусница,смокви,урми,и цимет ..сите ќе ги исецкам и во медот ќе ги ставам па маж ми на гладно по една лажица да јаде,, спермограмот не беше лош но сепак нема штета да се проба општо за здравјето ,,, што викате треба да одстои малце или може да се јаде одма ?

9. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Mazot mi odma go jade,sekogas razlicno go pravime,citav deka i susam bilo ubavo.

10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Kanesten mast, odmivanje so soda bikarbona i caj od kamilica i vaginaleti kantarion. Se toa pomaga dokolku e kandida, ne mora da znaci deka e bakterija. A za odnosi i jas bi sakala da znam sto e podobro, dali mozes ili da go preskoknes denov...

На crazygirlfromfrance му/ѝ се допаѓа ова.
  11. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Cestito,bas mi e milo,da bides najubava i najsrekna trudnica

На Kristula му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Licno za debelinava ne veruvam celosno. Mislam deka ima sansi da e tocno no za ekstremna prekumerna tezina. Imam poznanicka koj veke 6 godini ne moze da ima deca, so niv se e vo red, pa minatata godina i kazale deka mozno e debelinata da i pravi problem. No, zboruvame za zena koja e mnogu niska, a ima preku 100 kg... Taka sto ne znam ako nekoj ima 10tina kg poveke kako bi bilo toa problem? Ne se opteretuvaj ti sega! Sekakvi informacii ke cues i procitas, ama ne veruvaj vo se, samo ke si ja opteretis dusata :)
    Za ova sto go imas napraveno, jas nesto slicno kombinirav lani za mm, i ne go ostaviv da stoi. Kaj nego imase podobruvanje na imunitetot, zatoa i mu go pravev.
    @AngelOfArh fala ti mnogu:hug: daj boze se da e vo red kaj mene i naskoro da ve druzam oficijalno i opusteno:*

На Mariangel и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Dusicki moiii .... jas ve citnuvam na brzina samo denovive sum vo frka neocekuvano t.e posakuvano no ne tolku brzo kako sto ispadna za mesec i pol odprilka se selime vo stranstvo i na nis nemav vreme da mislam osven liceto sto mi e za nikade ako uste ova iznenadi i da ne dojdi ovoj mesec ke bidi wowww
    @kukla21 zal mi e mila :(

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

Кога бев во плоднос на преглед др таше ми рече дека можи да има проблем зголемената тежина ... а јас не сум мн дебела раце нозе слаби е само стомак што имам а си имам висина ( и што си имам стомак и сите ме прашуваат дали сум трудна :/ :'( )
    А сестра ми е мн ниска и крупна а има 2 мали ангелчиња и остана бремена без проблем така да мислам дека нема врска тоа со тежината ...

15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ste slusnale si na gin. ordinacija vo Skopje Genesis tamu raboti dr.Gorgi Nikolov?

16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    и јас си имам висина , и имам од прилика 10 кг повеќе од колку што треба, се трудам да ослабам , ама денес се изнервирав една ми вика треба да си ослабесх па ќе имаш дете , вака тешко,,, па јас немам 100 кг бее,,, познавам ептен дебели што се па си имаат деца,

17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    И јас имам вишак 10кг што сепак мислам дека не е мн спрема што има мн крупни а имаат деца .и сега сум на диета од кога ми рекоја ама еве не се ослабува лесно. А најмногу ми пречи кога ќе ми речат еејјј трудна си??? а кај мене нема ништо :/ :'(

18. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas koga trebase da gi operiram miomite,doktorot mi rece ako ne oslabis nema operacija,tezinata ti gi pobrkuva hormonite i ti sozdava novi.Za tri meseci oslabev 20kg i hormonite mi se sredija

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.384
    Јас забременив со макдималната тежина која сумја имала досега, не е тоа до толку ддебелината колку ризик факторите, а и место да уживам сега јас се стегам во јадење. Следно дете здравје дури откако ке ослабам едно 30кг.

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Само мене ли ми се гледа ептен бледа линија?:^) Повтори го за некој ден.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.