Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @kukla21 Кукле вчера ми го запусти денот. Откако те прочитав си окарав на животов и зедов се преплашив и купив тест. Негативен е - се разбира. Мислам подобро е да добиеш отколку негативен тест да имаш. Сега кој ќе му ја мисли....(facepalm)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас неколку жени познавам што забремениле без проблем а имаат бааги кила фазла имаат.Не е лошо да си симнеш некое килце ако имаш одфазла чисто за здравје и за полесна бременост инаку нека не те плашат.

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    тука има ептен бледа цртка

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587

И јас се прашувам истото @ANGIE1 .Еден месец кломифен целата станав стрии. Градите ми се опуштија и стомакот. А немав ни кило повеке.
    170cm сум и 73 килограми. Цела сум крупа. 44 носам гардероба, а xl блузи.
    Ама не ми се слабее, што ако ми се фати, после пак ли ке се попrавам и цела кожа ќе ми се растегне пак :(

@BirMelek наредниот месец повеќе среќа :(
    ах тие наредни, никако не доаѓаат убавите наредни.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Слабеењето е многу тешко посебно кога се планира бременост и сте под стрес,ама бременост со поголема килажа е уште потешко.
    Рачунајте тоа се плус 15-20 кг ако пазите ако не може и повеќе.Отоци, притисок и ред други работи.Шансите за природно породување се мали,а царски е операција.Кога останав бремена бев и на диета и секој ден спорт.за време на бременост секој ден пешачев 3 км и се породив за 20 мин на бокс.Пак се поправив 15 кг на пазење. Не си играјте бременоста може да биде блажена состојба но и хорор.затоа здрава храна пешачење секој ден по 3 км.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И јас завидов преѓе, ама ај реков дека од телефон да не не ми се гледа убаво..

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    I jas maka macam so visok kilogrami ali sega naglo kaciv mislam deka e od hormonskata terapija sto ja primav togas koga ja primav ne kaciv ali eve sega posle skoro godina dena potoa sum strasna ne mozam da se prepoznam duri site mi vikaat abe da ne ima nesto novo si vikam u sebe ima ahaa...

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Сакам да искоментирам во врска со тешината.
    Да, и јас е согласувам со вас со прекумерна тежина. Еве јас познавам една жена. На снами и е сестра и можам да кажам дека има 120кг.. А можеби и повеќе. А си има детенце. Еве и јас имам плус некое кило и мн ми смета цела сум претворена во стомак и нозе.. Нискам сум 160 а имам 64кг.. Од ко ја напрајв киретажата паднав во депресија, и тогаш сите слабеат а јас утеха во јадењето... Ама да сме здрави и живи

Јас мислам дека се е до нашите глави, многу сме оптеретени, не го живееме животот во мир, љубов.. Се само се оптеретуваме за бебче, а аите знаеме дека еден ден и ние ќе бидеме мајки. Ама тоа е тоа посилно е од нас, колку и да се зборува џабе.
    Кукле, многу ми е жал, не се разочарувај ќее има подобри денови. Те гушкам :*

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Jas mislam deka e kaj sekogo razlicno... komsika moja, gradena e taka da ima debeli noze, ogromni, a trupot slab. I posto ima svekrva alapaca, cela naselba znaese deka nemoze trudna da ostane poradi tezinata. Bi rekla deka ne e ubavo ni da si predebel ni da si preslab ama pa, druga komsika, visoka 178, tezina ne poveke od 45 kg, 4 deca rodi! Preslaba bese ama ete... od tolku sto site mislime zosto ne se biva, na sto se nema da pomislime...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @BirMelek жал ми е што сум ти го уништила денот. Те гушкам од срце!

@AngelOfArh бебе ќе има годинава, па „Мајка Јана“ еве на! :)

На kjukli, darcy, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Te guskam jas posilno. Otkako procitav za tebe znaev deka mu dojde kraj na mojot film.Daj si rekov da pravam test da se olabavam pa da dobijam i jas. Cuvstvuvam deka rabotite gi dobivame na slicen nacin - na poteskiot. No, bebinja ke imame najubavi najsakani i najgaleni.Sto li samo ke mu kupuvam....

На Bebulleee, pandelka, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    хахах - и јас ко тебе - се имам одбрано :)

На mama89 и BirMelek им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Kolickata I krevetceto veke gi kupile drugi....E zatoa odbrav edni novi sega "najsoleni" Aj da vidam koj ke mi gi zeme :)))) Zabeguvam I se smeam sama vo krevet. Zeni, defititivno nervite mi popustija sto od ucenje, sto od rabota odgovorna sto imam, a najveke od makava za bebe sto me jadi.Of lele....

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас од учењето куртулив!

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    I jas pred pomalku od godina koga polagav pravosuden ( sto tesko mi gi osteti nervite) mislev deka kurtuliv. Doktorot mi rece pravenjeto bebe ne priznava pravosuden ispit, ni nisto. Vo smisla da se olabavam od stresovi. Ama sega ke mu se izbacam so doktorat na nareden pregled.Ne mozam da go cekam bebevo jas da se inaeti tolku vreme :)

16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Eeee a jas se zalam sto sum zapisala vtor fakultet i kukam ne mi se uci... motivacija vakva mi fali! Bravos!
    P.s. za kupuvanjeto, se sto sum sakala za svoe mu go kupiv na vnuk mi :D kvalitetni raboti sto cekam da mi se vratat koga ke ostanam jas bremena :D se smeeme so snaa mi, mi vika ti samo rodi, dva kufera prakjame samo za pocetok i cela oprema pred da se porodis :D taka da, obezbedena sum :D
    P.p.s. sto mislite za kupuvanje kolicka i oprema polovni? Tuka neznam koj kupuva novi, cenite se za razl od kaj nas poskapi za 100 evra sto se odnesuva na kolicki, maxi cosi konkretno...

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Никако да соберам храброст да одам кај гинеколог (машко) :D се срамам :$:lol::rofl:

18. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Затоа јас претпочитам да одам кај жени :D дополнителни секирации не ми требаат. А свесна сум дека нема потреба од срам, не сум ни прва ни последна што ја видел, ама не бре, посилно е од мене.

У врска со муабетот погоре за килажата, мислам дека нема баш некоа врска, само ние што сме опседнати со бебе во се нешто глеаме причина. Другарка моја со 80кг тежина на 160цм висини си забремени без проблем од прв обид. Јатрва ми е пак ептен минијатурна, 154цм 43-4кг исто немаше никаков проблем

Инаку јас сеуште немам добиено, веке трет ден ми доцни, некои тапи болки во долниот дел од стомакот осекам од време на време па трчам во вц да се проверам, нервоза ме јаде максимално ама ја нема гостинката. И ке ме зезне знам, ке дојде или утре или во петок па трет ден од циклус ке ме фати неработен ден, за проверка на хормони, ке морам на 13ти ден да чекам. Мм прегеска ме тераше да купиме тест ама не бе, не купувам, кажав до 10дена доцнење не рачунам ништо.

19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Имав јас постирано тука и број нејзин...на многу луѓе им помогнала...да се разбереме не е гледарица бајарица туку од разни тревки - билки прави лек .излекувала мноогу

20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Epa sega bidejki djabe se nerviras, ke cekas i ke cekas i ke dobies posle 9 meseciii :) ajde i ti izraduvaj ne, kako feminkite vo izminatite nekolku dena! :*