јас користам подлога за пудра од ингрид, препрепредобра е, ги измазнува несовршеностите, не дава да влезе пудра во порите и лицето е бебешки меко и нежно... а не е ни скапа, околу 280 денари е
Го земав и јас прајмерот на Гарниер Perfect Blur, па еве да кажам некој збор Го користам веќе 10-тина дена, секој ден и генерално - задоволна сум. Навистина го измазнува лицето, ги прави порите помалку видливи и со пудрата одозгора лицето изгледа како фотошопирано. Подлогава дава стварно ефект на фотошоп во живо Е сега, на производот пишува да се употребува врз дневата крема која ја ставате наутро, и има причина зошто е така. Подлогава многу го суши лицето, бидејќи меѓу другото наменета е и да матира, па никако да не се нанесува директно на лице без крема одоздола. Јас пробав и без крема, нели морам се' да испитам и ми го пресуши лицево, кое патем ми е доста мрсно. Значи, никако без крема. Друго, во однос на тоа дека подолго ја задржува шминката, не забележав некоја драстична промена, исто ми трае пудрата на лице како без Гарниерот, меѓутоа целокупниот изглед е дефинитивно подобар со него отколку без. Порите се помалку видливи (а моите се големи бидејќи мрсна ми е кожата), сите оние ситни линии околу очите се измазнети и пудрата буквално лизга на лицето, многу полесно се нанесува. При нанесување на Гарниерот се чувствува она силиконско чувство како кај повеќето прајмери, ама не е страшно. Дава чувство како да ми се мрсни прстите, но всушност тоа е силиконот, кој е основа на прајмерот, а воедно и на повеќето прајмери на пазарот. Иако Гарниер производите не и' одговараат баш најдобро на мојата кожа, досега не забележав да се исфрлам од прајмерот како што беше случај со ББ кремата на Гарниер, која отиде директно во канта. Можеби затоа што пред прајмерот ставам крема, како што е препорачано. Генерално, сум задоволна. Не е магичен производ, нормално, но ситните дупки од акни и големи пори се пополнети и со него лицето изгледа добри 70% подобро отколку без него Дури и само со прајмерот, без пудра одозгора, лицето изгледа поубаво, почисто и поблескаво, одма има разлика. Во него има и пигменти што ја рефлектираат светлината, така што дава убав, свеж изглед инстантно, во случајов важи тврдењето на кутијата дека само за 5 секунди ја трансформира кожата. И уште нешто, го држи лицето мат подолго отколку само со пудра, дефинитивно уште саат-два плус отколку само со матирачка пудра. За тие пари (495 ден.) би рекла дека е сосема ок
девојки овој прајмеров на Гарниер оние со сува може да го користат? гледам дека викате и мрсната кожа ја суши доста па викам сувава да не ми ја пресуши ептен
Јас не додржав го купив имам сува кожа, со добра хидратантна крема одоздола мислам дека нема да има гајле
Може да ми кажете од кое Космо го купивте Гарниерот? Јас бев во Космо во ГТЦ и тие прв пат слушаа за такво нешто и го немаа, нормално
427 Во Космо е поефтино девојки вчера го зедов, прво прашав, но не и текнуваше на продавачката, бидејќи по дрогерииве никој не се замара да те услужи сама го најдов па и го покажав, ааааа да вика тоа е ново затоа не ми текнуваше
^ А во кое Космо? И јас бев вчера во ГТЦ и и’ објаснував, го покажав на слика, отидов сама барав, ама го немаа изложено...
Сити мол, некако многу повеќе во сити мол трупаат работи од се, Во шатци имаше многу акции но само во сити мол, Хелти Миксот пудрата беше на -30%, кармини на Мислин по 50денари имаше уште 2,3 , еве Гарниеров го имаше, голема паковка е ќе го најдеш таму сигурно
И јас дојдов да ви кажам за ова, дека во Космото во Сити Мол а баеги поефтина од ДМ. Јас не сум воопшто загреана за подлогава, се' додека кремата ми е добра мислам дека нема да имам потреба од неа. Би ја купила во лето, кога би ми било потребно порите да ги држам под контрола.
Ми треба подлога за шминка, само незнам каква да купам. Дај пишете мислење која е најдобра според вас... Имам нормална кожа, повремено се мрси кај т-зоната.
За Garnier-ов уште некој да сподели искуство,да ме доубеди читав reviews и некои пишувале мозолчиња дека им правело после неколку дена,од тоа се плашам п.с. мрсничка кожа имам "This DOES contain silicones which some people hate as they can be damaging to the skin. "
99% од прајмерите содржат силикон, тоа е и целта, пошто силиконот ги пополнува порите и неправилностите и ги прави помалку забележливи. Јас го користам прајмерот на Гарниер околу месец дена и досега не сум се исфрлила од него. Од ББ кремата за мрсна кожа и тоа како се исфрлив кога ја користев, па се плашев и со прајмеров да не биде така, ама не, воопшто. Нагласено си е и на амбалажата никако да не се користи директно на лице, обавезно крема претходно, па прајмерот врз кремата. Во принцип ич не ги сакам производите на Гарниер, ама од прајмерот сум задоволна, имам пишувано поназад
^^ Јас веќе некое време ја користам подлогава и сум презадоволна. Ми го измазнува лицето, ми ги пополнува порите, пудрата лизга над подлогава. Единствена маана и е што не ми ја држи пудрата нешто многу подолго на лицето. И јас се плашев да не ми се исфрлам, бидејќи од ББ кремата цело лице ми беше со поткожни ама сега за сега немам никаква реакција. Се надевам вака и ќе продолжи