Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^^
    Од Гарниерот и јас сум задоволна го користам две недели, горе долу си ги задоволува наведените карактеристики на покривност на неправилностите, и точно е тоа дека пудрата лизга под неа, но не стои пудрата ист временски период со, како без прајмерот,
    Без прајмерот мислам дека подолго трае пудрата.
    Но, сепак, најбитно нешто кога збориме за овие работи , подлога за шминка и шминка на лицето е пудрата.
    Ако соодветно си ја погодите пудрата нема потреба од прајмер.
    Тоа е мое мислење индивидуално е , секако

За парите, задоволителен е.

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Пудра за лице

Ај и јас да кажам збор-два за прајмеров на Гарние, Perfect Blur:

Уствари со еден збор би го опишала и накратко би кажала дека е УЖАСЕН!
    Џабе фрлени пари. Го користам под пудра, зошто без пудра, кремот кој го користам секојдневно дава подобар ефект од прајмеров уствари барем дава некаков ефект, за разлика од прајмеров кој ништо ама баш ништо не прави ни за 5 саати не па за 5 секунди како што пишува на него. А со пудра, е катастрофа. Јас имам комбинирана кожа и кога ставам од прајмеров чуствувам како под пудрата да имам некој гаден слој кој ми ја мрси кожата дополнително.
    Катастрофа, е тоа е моето искуство со прајмеров. :x

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Aх бре девојки две недели го барам прајмерот на гарниер и никаде го нема, и секаде `имаше еден ама да видам....ах, се потрошил` и тој муабет секогаш =) Додуша никаков прајмер неможам да најдам никаде неделава секаде се потрошени (сем во некои парфимерии прајмери од над 1000 ден се останари на артдеко и сл)
    Е сеа мене ми треба поволна варијанта, и ако сте информирани кога ќе го донесат во некоја парфимерија на локација Аеродром - Бисер па и до Џамбо. =)

бтв. а и гледам има повеќе членки не-до-толку-задоволни од гарниерот па ако не го користат јас би им го купила =)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Хајди, од Гарниерот имаш во ДМ во Верото што е. Јас прегеска бев и имаа неколку. Провери си таму. Или во Космо кај Тинекс на булеварот „Трета Македонска Бригада“, а ништо чудно да го имаат и во Тинекс маркетот.

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Барав неколку пати во тинексот во космо, првиот пат и објаснував на продавачката што е тоа прајмер, па откако заклучи дека нема ми нудеше креми за лице. Вториот пат (пред 4-5дена) друга продавачка ми рече да побарам во подобро снабдените космо маркети.
    Во дм барав и во Капитол и во Џамбо немаа, ама пред една недела тоа сега може донеле.
    Во секој случај фала, ќе побарам ако стигнам уште утре =)

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Во Космо Тинекс во Сити Мол го има 100% :)

Јас мојот од ДМ во Капитол го купив, тогаш имаше прилично многу на залиха.

7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^^^
    Во Сити мол , Космо, Дм гарант ќе го најдеш
    Таму чуваат од се поголеми залихи

8. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Конечно и јас на крај да го купам прајмерот на гарниер но јас за разлика од вас онака да си се пофалам го купив најефтино за само 385 денари во Тинекс.

За тоа дали е добар или не мора да го користам барем една недела бидејќи имам доста осетлииво лице.

Ветувам дека ќе ве известам :D

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Јас прајмеров на Garnier престанав да го користам.
    Почнав да приметувам дека дополнително ми се мрси лицето од него под пудрата. :(
    Може не е кај секого така, ама кај мене е.
    И толку, не планирам под пудра да го ставам повеќе.
    Самостојно можеби, ама и тоа зависи како би делувало.

P.S Сè што е убаво кај нас не се продава. :doh:
    Најдобар прајмер што спречува дополнително мрсење е Prep+Prime Skin Refined Zone на МАС, а за визуелно намалување на порите - POREfessional на Benefit.

10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Ја има ли во Скопје ?

11. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Пудра за лице

Денеска купив ваква пудра или подлога за шминка како и да е.Сакам да прашам како сте задоволни од неа и дали прекрива?

12. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Пудра за лице

Ја имам користено потемната нијанса 6ката и таа ми одговара иако имам светол тен, 5ката некако ми е многу бледа..Инаку лесна пудра е, нема којзнае каква покривност,треба да ставиш повеќе слоја да ти е покрие ако имаш проблематична кожа, ако имаш чисто лице тогаш таман ќе ти биде.Позитивна страна е што не се познава многу дека имаш пудра ставено...Јас ја комбинирав со камена пудра посветла бидејќи има розов подтон, па само со течната не ми беше лицето нај нај..Не е којзнае колку трајна,ама онака за денско кафе може да се најди.Сепак за парите вреди, ја купив 107 ден од Веро, цената варира од 130 ден поскапа ја немам начекано. 6/10 од мене :)

13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Кога ставате подлога ја ставате само неа под пудрата, или прво крем па подлога па пудра?

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Пудра за лице

Изгледа само јас не ја сакам таа павловичева маст, после неколку минути лицето му е како зејтин да имам ставено. :^)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Пудра за лице

Епа по малку се става и потоа камена,затоа е камената за да не светиш(како сијалица :lol:) и кога ќе упие таман доаѓа :) Инаку само да се нашлапаш камена без подлога здола и како варосана, вака се совпаѓа и е супер! А течните пудри мн го горат лицето,мене оваа маст ми го спаси лицето инаку ми се лупеше кожата :(

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Пудра за лице

Па и не е за лице таа крема, посебно не како подлога за пудра без разлика колку е сува кожата.
    Како прво, наменета е за бебешка кожа, а не за кожа на веќе да речам возрасна девојка чија кожа има потреба од друг тип на витамини и супстанци кои ќе ја прават кожата убава и ќе ја одржуваат здрава. :)

На koritsaki, glosipgirl, kala21 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Пудра за лице

Во ред нека биде така а и нема врска каква крема,кој каква сака и каква му одговара нека си става,што е важно дека камена пудра не оди без подлога со крема ,ете тоа ми беше зборот.А и според мене нема врска тоа витамините се наменети за секого и не е воопшто штетна (бидејќи е за нежна кожа и ја негува) па да не се употребува.Препорачана ми е од некој со искуство на оваа крема,тоа е од тетка ми(а и нејзе од доктор и е препорачана) која ја користи со години.Замислете таа има над 40год и нонстоп е под шминка на лицето,а лицето и е како на 20 годишна девојка :x ,нема ниту една брчка!Само од оваа крема користи секојдневно.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Пудра за лице

Имаш само 15 години, без разлика на искуствата на другите сама ќе си видиш понатаму што и како ќе ти прија на твоето лице, но да не се лажеме, негата секако нема да ја добиеш од Павловичева маст, апсурдно е.
    А тоа дека камена не оди без подлога одоздоле е точно, но не подлога од хидратантна крема, туку од пудра или тонирана крема. Не знам зошто си дозволувате да користите погрешно некои производи кога знаете дека имате карактеристична кожа па потоа кукате дека имало лишаи, имало флеки и што ли уште не. Да се работи за пудра во прав тогаш да - може да се користи без пудра и да се оди на таа варијанта со крема па пудра, но вака - њет.
    Вие си знаете најдобро, не би да коментирам понатаму.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Пудра за лице

Инаку, може ли како подлога да се користи кремата Dalia, од краставица?
    Зедов јас, од мед. Супер крема е, само што многу мириса грдо. Таа ви ја препорачувам, за мозолчиња, за гнојарчиња за се, одма преку ноќ поминуваат, а ја зедов само 52 денари.
    Инаку, ја има некој користено оваа од краставица?
    Под камена пудра би можело..?

20. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Пудра за лице

Ок,во ред ,но и јас не ја користев од што мене ми текна!Препорачана ми беше а и немам проблем со лицето само што од течната пудра пудра ми беше сува кожата а оваа маст неколку па ти што ставив многу ми помогна таа ми го спаси лицето и стварно е за пофалба кремата сега ми е мн нежна кожата како да ми се обновила,а и не користам ништо друго на лицето што би ми го уништило.Мислиш дека тетка ми ќе ми препорачува да ми го уништи лицето?!! Ма немојј..Една обична крема која е мн корисна ја направивте....да не речам.И не планирам на глупости повеке да коментирам.