Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    LadyInTheDarkај жити се проврти си ги постовите на mims-89 наназад па да видиш и тоа какво знаење има од козметика и производи за лице.
    Имам и јас сто пати напишано дека комедогена е таа фамозната витаминска и павловичева маст или како да се вика , и тоа ми е кажано од Др. (ако тоа ти врши некоја сатисфакција што го кажал доктор или некоја феминка- која најдобронамерно ти укажува како совет да го прифатиш ), и ти гарантирам дека таа нема да ти го оздрави лицето како што имаш наведено.
    Познавам многу мајки кои воопшто и не ја користат веќе за своите бебиња туку си користат сосема друга козметика, медицинска!
    21ви век сме, при биљони козметички препарати, со достапни цени вие ставате секакви глупости на лице, неможам да ве разберам!
    И ако не сакаш да ја прифатиш вистината која и Madlina воедно ти ја кажа, немора да се караш. Едноставно одбегни го фактот, помири се и тоа е тоа. Продолжи да си ја користиш.

Немаше да се мешам во муабетов, но кога ја нападна mims морав да се умешам!

На Madlina, senza.parole, francais и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Моментот е што мислат дека ако кремата е мрсна нема да им го исуши лицето, а се постигнува обратен ефект. Остава само површински мрсен слој што и дава сигнал на кожата дека има вишок маснотии и престанува да го лачи себумот кој и онака малку се лачи на сувата кожа и настанува дополнително сушење на кожата. А како што кажав и не мора да си многу начитан и писмен и да имаш докторирано медицина за да го знаеш ова, ама жалосно е што некои доктори не заслужваат да се наречат така и спремни се да кажат било што само за да го откачат пациентот.
    Од дерматолози имам посебна фобија затоа што секогаш ги препорачуваат производите за кои ги плаќаат за рекламирање и јас не познавам дерматолог што во својата кариера има препорачано нешто друго освен Еуцерин, Виши итн... Не дека не се добри производите туку зошто само тие да ги препорачуваат? Незнаат за други производи или само тие ги плаќаат за реклама? :^) Затоа ми е по веројатно да прочитам по интернет што е добро за што и дапрочитам искуство од некој што стварно има користено одредена крема, подлога, пудра било што...

На senza.parole и bubac им се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    А од Еssence новата подлога ја има некој користено ?

4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Да, ја земав пред некоја недела онака од љубопитност и комотно може да кажам дека е одлична. Не ја суши кожата, многу добро се нанесува пудрата на неа, трае многу подолго од вообичаено и не ми се прават дамки или брише пудрата во пределот кај носот (ова се однесува за мојата комбинирана кожа).
    Исто така ги препорачувам и прајмерите на Rimmel, ги има на Асос и често се на попуст. Со нив дефинитивно секоја пудра делува многу поубаво и е подолготрајна. Мала предност само би дала на Fix & Perfect, ми се чини ко пофино да го измазнува лицето.
    [​IMG][​IMG]

5. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Која цена се прајмериве на Римел ?

6. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    На jagodka.18 и rainlover им се допаѓа ова.
  7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Конечно и кај нас ја донеле подлогава на Лореал. :D
    Ако некоја ја има испробано нека пише импресии! :$

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    564
    ^^ колку пари е? оф со душа ја чекав после толку добри критики на нет.

9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ 905 денари (ако заприметив добро).
    Малце ценава е соленка ама па ако стварно е толку добра како што ја фалат, мислам дека вреди. :)

10. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    А девојки тука кај нас го нема Римел стеј мат прајмерот? Читав многу добри критики за целата стеј мат колекција( прајмер,течна пудра и камена) па сакав да си купам се наеднаш,за најдобри ефекти :!: . Може тука негде да се најде или ќе мора да го нарачувам? :)

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Самото име RevitaLift ви кажува дека е за здрела кожа, односно за кожа со брчки. Судејќи според тоа што мајка ми ја користи дневната крема од оваа линија Ревита Лифт значи и подлогата ја има таа улога да ги затегне и измазни брчките, за некаде на 40 години би требало да е, затоа не се летајте по подлогава.

На Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не знам како не сум го видела претходно прајмеров кај нас, ниту пак сум обрнала внимание ама дефинитивно сум пропуштила многу. Мислам дека е наменет е за сите типови кожа и јас со мојава комбинирана можам да се пофалам дека не светнав во проблематичната Т зона во рок од 5-6 часа што дефинитивно е голем напредок за мене.

Немам зборови да опишам каква магија прави со самото нанесување, порите во истиот момент ги снемува, а кожата станува совршено мазна, како фотошопирана, и спремна за нанесување пудра. Текстурата е многу чудна, кога ќе се нанесе како да ја снемува на кожата и нема потреба од чекање да се впие. Имам користено и други подлоги ама ништо ни приближно слично ко ова на Гарниер.
    Цена во ДМ: 465 денари

Препорачувам :up: 10/10

Споредба со POREfessional & Maybelline BABY Skin

На rainbowec, Elaria, xxAngelxx и 3 други им се допаѓа ова.
  13. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Пудра за лице

Феминки вчера си купив пудра со мат ефект. Пудрата не е од некоја позната марка од MODA OIL FREE (така се вика пудрата ), ама цената и беше 400 ден. Презадоволна сум.Еве од сабјле сеуште ми стои на лицево, не ми свети и супер изгледам.
    Би сакала да ве прашам, што користите како подлога??
    Дали ставате некоја посебна подлога или обична крема?
    Јас имам мрсна кожа, ама ако не ставам помада околу носот, брадата и челото, секоја пудра кога ќе ја ставам мие како лушпи, сува, а за кратко време ќе ми светне лицето.
    Дајте некој предлог за добра подлога.....

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.074
    Пудра за лице

Јас имам комбинирана кожа за масна т-зона.За подлога го користам кремот 3 во 1 very me од Орифлејм.Цената е 199 ден.Многу сум задоволна.Може да се користи и без течна пудра.

15. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Пудра за лице

И јас го користам истиот тој крем!Задоволна? Да,да! :*

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
  17. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Не, овој што го постира е како BB кремче, а горе препорачаниот е стриктно подлога, јас сум ги користела и двете, но повеќе ми се допаѓа подлогата, пудрата цело време си седи и не мрда од лицето. За оваа зборувам

Прикачени фајлови:

18. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Го нема во овој каталог!!!!!
    Штета, ќе го чекам наредниот

19. SweetChild