Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Некoјa феминкa јa имaше пoдлoгaтa нa мејбилин сaмo незнaм кoјa беше мoжеби @mirandaa ? Дaли си зaдoвoлнa oд пoдлoгaвa се мислaм дaли и јaс дa јa земaм

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Prezadovolna sum,prikraj mi e i bas poracav po drugarka sto ke odi utre vo Grcija da mi ja kupi,bidejki tuka vo Skopje seuste ne ja zabelezav.:(
    Ubavo go matira liceto i lesna e mnogu.Kupi ja,mislam deka nema da zazalis.

На ivancekitty и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Девојки, ја пробала ли некоја од вас подлогата за шминка на Аура?
    Ме интересира каква е.

На rainbowec и Rose96 им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Од Грција ја зема? Ако можеш прашај ја од кај ја наоѓа зашто јас прашав овде во Гр и ја нема и нема ни да ја донесат во скоро време така ми рекоа :( инаку јас од Америка ќе ја порачам

5. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Najprvata mi ja donesoa od Svedska,no pred nepoln mesec koga bev vo Grcija ja zabelezav istata na kasa vo H&M i bas se zacudiv,no i se izraduvav i ja kupiv,7.99€ bese.
    Sega mi e krivo sto ne zemav poveke,bidejki mozno e i sega da ja nema,no stom ja imase pred nepoln mesec sigurno ja ima uste..Se nadevam.:worried:

На ivancekitty и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ја купив оваа од Орифлејм [​IMG] , колку да порачам нешто од каталогот и после две нанесувања можам да кажам дека воопшто не си одговараат со течната пудра Ревлон колорстеј. Ваквата комбинација ја трансформира пудрата во сосема друга, не изгледаше убаво на лице, брзо светнав.
    Првиот пат ставив крема за лице па подлогота, па потоа пудрата. Следниот пат не ставив крема, ама пак ефектот беше за никаде. Пишуваше дека ја измазнува кожата, ги намалува порите, ама јас освен бела боја и сјај на лицето не видов друг ефект.
    Можеби ќе ја пробам во комбинација со камена, или на некој друг начин, ама вака првичниот впечаток ми е негативен и после користењето се запрашав дали воопшто и ми е потребно да користам подлога?
    Одговорот веднаш ми беше јасен.:D

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @sesilija јас имав ваква во црно бело паковање пред една година ја купив и бев презадоволна. Во комбинација со пудрата на Макс Фактор скин луминизер ми беше одлична. Долго време ја немам видено во каталогот па да не е оваа во друго паковање? Ама според описов и формулата изгледа е сменета. :)

8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    images (3).jpg
    Ич не сум задоволна. А баш ми треба подлога за намалување и смирување на црвенила. Мене само сјај ми дава и цело лице ми светка после.. Не би ја купила повторно, немам некоја корист, пак ставам пудра, и без неа и со неа исто ми покрива.

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282

Розе, на оваа ли мислиш? [​IMG] http://mk.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=22862
    Уште ја има како што гледам на нивната веб страна, меѓутоа пишува дека производот не е достапен за порачување. И јас како тебе ја немам сретнато низ минатите каталози.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @sesilija Да да за оваа мислев :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Фала Розе (или Роуз треба, сега тоа се замислив кога пишав:tmi::lol:) ќе ја имам во предвид следен пат, доколку повторно ја има во продажба.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @sesilija Ахх камо да ја има ;(, цената беше предобра јас за 170 ден ја начекав :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Јас бев во план да ја земам подлогата на Мејбилин ,но поради парабените и плус читав дека не е баш за мрсна кожа па се откажав.
    Ја купив подлогата на The body shop tea tree pore minimizer и сум пре задоволна , има доста производ 30 мл и цената и е супер 11евра , кога ќе се нанесе на лицето го прави мат и меко, порите ги намалува доста и кога ќе нанесе пудра на лицето пудрата буквално `се лепи` за подлогата и лицето изгледа природно,мат.. структурата е како крема (многу е слична на Бенефит подлогата )има жолта боја плус мириса на некој чај :mm: оваа линија на the body shop - tea tree е поготово препорачлива за лице чувствително со акни (y)

На ivancekitty, crazylady, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  14. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Дали некој ја пробал базата за сенки на Catrice и како е задоволен?

15. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    дали некој ја користел,дали сте задоволни јас имам сува кожа со истакнати пори па ми треба помош и колку пари е од прилика ? :wasntme::lol:

jaaaa.jpg

16. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Не би ти ја препорачала доколку имаш сува кожа.Прајмеров е наменет за да ја матира кожата што уште повеќе ќе ти ја исуши.

На queen13_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    ахам благодарам :*
    некој друг да ми препорачаш ? :?::wasntme:

18. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    Се наоѓа ли некој добар прајмер до 300 денари? И дали некој го користи овој на Есенс да ми каже дали е добар image.jpg

19. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Ne sum koristela do sega prajmer, a imam mrsna koza i sega na zestinive se potam ko luda i otkako ke iskocam za pola saat nemam pudra :( ja koristam veke 10god maxfactor ama sakam da probam i so podloga...Pa devojki prepopracajte dali catrice ili essence (gledam najmnogu se zadovolni od ovie dve) :!: ili mozebi na balea?

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    91.774
    На Eveline, силиконска подлога.
    Одлична е, шминката стоеше на мене од 13 часот до 1 вечерта. Не блеснав во ниту еден момент, а немав ни камена на мене.

На Elence93, rainbowec и eatpraylove90 им се допаѓа ова.