Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    @marama која цена е и каде може да се купи?

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    91.774
    Во Скопје ја има во нивната продавница, на ул. Максим Горки е. На други места не сум ја видела.
    Има две, за сува и за нормална до комбинирана кожа. Чини 290 денари.
    Јас ја имам таа за нормална до комбинирана и ептен ми се допаѓа. Наскоро ќе имам пост за неа, заборавив да се сликам пред и после, а сакам да видите како е и после неколку часа. :)

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Препoрaчaјте ми пoдлoгa зa сенкa, дaли мoжеби знaете кaквa е тaa нa NYX ? @anastasijaki ти дa не јa имaше oвaa пoдлoгa зa сенкa?

Јa кoристaм пoдлoгaтa нa estee double wear и сегa е при крaј сегa се мислaм кoјa дa јa земaм a дa не е прескaпa кaкo oвaa нa есте :)

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    Не, ја немам. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Za kakva koza e podlogata od aura i koja cena e ?
    Mene mi treba podloga za za suva koza.

6. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Ми треба подлога од зелените што се за црвеничо и акни ако знаете некоја препорачајтеми што ја има кај нас.

7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Најнов трик во јутуб светов, е користење на Nivea after shave balm како прајмер. Од мобилен сум па не можам линкче да пуштам. Финтата е што афтр шејвот содржи глицерин кој помага пудрата да трае подолго на лицето. :^)
    Некоја доволна храбра да испроба има ли? :P

8. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Денес трнав да си купам подлога и останав во продавницата 2 саати.Не ваква,не таква и на крај се одлучив да земам на Ingrid. Искрено не мислев дека ќе ја биде ама ајде си реков за 180 денари.
    За на пладне може да се носи како пудра,а за на вечер како подлога. Прекрива недостатоци,особено ситни бубуљички и лузни од акни.
    За сите типови кожа е, а и ефтинка е 180 денари 32.PNG

На Jordanovska-K и rainbowec им се допаѓа ова.
  9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    И јас ја имам истата, ја купив пред некое време исто на тепка, си реков за таа цена ќе се коцкам.

Првиот впечаток ми беше дека е многу мрсна, а јас имам комбинирана кожа, па се мислев колку ќе ми одговара, а наскоро имав настан за кој шминката требаше да ми трае најмногу што може.

Не ми се веруваше дека шминката не ми мрдна цели 25 часа!

Од пудри ја користам Max Factor FaceFinity, која веќе има подлога во нејзиниот состав, но ми требаше поголем ефект кој оваа подлога ми го пружи.

Дајте и шанса, за оваа цена вреди да се проба.

Колу за споредба, јас ја користам нијансата 60-Sand на Max Factor FaceFinity и ја земав најсветлата нијанса од подлогата и сосема ми одговараше. :)

На buba4e89 и rainbowec им се допаѓа ова.
  10. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    5.178
    Од каде ја купувате подлогава на Ingrid?
    Јас ја користам на Catrice ама некако не сум многу задоволна, ок е ама би сакала да пробам нешто друго па можеби оваа ќе ми се погоди.

На blackstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Јас ја купив од локална парфимерија, мислам дека може да се најде секаде иако не сум ја сретнала во Cosmo или Elixir или пак Schatzi.

12. dottie

dottie Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    35
    Досега никогаш во животот немам користено подлога за шминка, освен крем. Не знам ни дали треба, а ни каков треба да биди. Со оглед на тоа што кожата ми е сува има потреба од подлога? :^)

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па искрено не.
    Потреба од подлога за шминка (значи подлога специјална, а не обична негувачка крема) гледам само за специјални прилики каде шминката треба да издржи повеќе од вообичаено. За обични и секојдневни шминкања нема потреба до толку да се оптеретува лицето. Замисли ставаш крема, па подлога, па пудра, па камена и кожата нема дишење, бетон.
    За такви специјални прилики јас користам на база на Фреш Минералс, како силиконска е. Лицето ми го прави џам, пополнува брчки и пудрата врз неа совршено легнува. Ама не е за секој ден, после тоа лицето ми е со ситни бубулки на некои места, ама се исплати за ефектот што го добивам :lol:

14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    @mims-89 ако може слика да поставиш од конкретната база и цена од прилика ако ти текнува. Веќе подолго време се мислам каква да си купам и се нешто одложувам, ама по опсиов твој такво нешто и барам.
    И ме интересира некој од прилика ако може да ми каже колку им е рокот на траење на ваквите производи од кога ќе се отворат, затоа што сигурно ќе ја користам екстремно ретко, па да не се залетувам ептен да фрлам пари за 3 пати да ставам и да ја фрлам :?:

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    @Giovanna, обично кај таквите производи рокот истекува 12 месеци по отварањето.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Околу 800-900 денари е.
    Многу е слична на една на Гош што ја имаше порано, сега незнам дали ја има уште, оваа:
    Гош е нешто поефтина.

Двете се подеднакво добри.
    Немасна структура има, лицето го матира, измазнува, пополнува кај што треба, стварно го прави стакло. Пудрата совршено легнува и не изгледа воопшто вештачки, трајноста е додека не ја извадиш, ако легнеш така, најверојатно ќе се разбудиш во иста состојба.
    На мојата пишува 18месеци од отварање. Сепак јас мислам ако ја чуваш соодветно нема ништо да и биде. Мислам да не е изложена на дирекна светлина и топлина.
    Како и да е за 18месеци може да се потроши, сеа немора само на свадби, повремено колку да ја трошам ставам и на искачање...
    Според мене е одлична инвестиција да се има ваква подлога во козметичкото катче, меѓутоа тие што се вакви измазнувачки ко силиконски, другите што се обични како креми (на пример Лореал Луми прајмерот, Гарниер Блур и сличните) врска немаат и ефектот е како обична крема да си ставил. Сјај колку ти душа сака, ова е баш онака ко маска да си стаил па лупаш пудра врз неа. Напоменувам не изгледа вештачки, не истакнува брчки и суви делови. Сува кожа имам, мрсните делови (носот) ми ги матира, таму највеќе ми се брише пудрата, а вака си останува додека не ја извадам.

Фреш Минералс или Гош само како бази со ваков ефект, друга со слична структура не сум приметила низ парфимерииве. Кога ќе ја опипаш структурата одма ќе ти стане јасно каков ефект дава.

Неколку страни поназад имам пишано лошо мислење за подлогата, најверојатно зашто не ја користев правилно. Без претходно да нанесам крема ја користев, мислев дека нема потреба од крема, вистината е дека мора прво крема како и да е, не е замена за крема што и не е случај со Луми подлогата на Лореал. Со таа крема+подлога=лампион.

На blueberry93, Mama25, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Фала ти многу @mims-89 баш таква и подлога барав како силикон, а не како овие другиве што ги опиша што ми личат на џабе давање пари. Цената е супер, уште па штом може да се користи 18 месеци од отворање - одлично.
    И јас сум за тоа дека вреди да се купи вакво нешто па макар и да не се дотроши, особено со оглед на тоа што не сум фан на професионална шминка па секако и ми се исплати. Ќе си ја купам обавезно, баш ќе видам и на Гош дали ја има па ќе ви кажам ако ја барате.

18. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Обичен хидратантен крем за фаца и тенок слој течна пудра за во лето и за преку ден.
    Ако е нешо свечено онда идемо: Хидратантен крем, јанг дермче, течна пудра, бела сенка, беломоливче или корентор за подочњаци, камена пудра, руж, лак за коса да не мрда.

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    91.774
    @Giovanna јас би ти ја препорачала подлогата на Eveline. Силиконска е, има за сува кожа и има за нормална до комбинирана. Јас ја имам втората и сум прилично задоволна иако не можам да споредам со друга бидејќи не сум користела.
    Ако не се лажам цената е околу 300 денари.
    Има 30 мл. и може да се користи две години од отварање.

На Mama25, Sexybaby86, Jordanovska-K и 2 други им се допаѓа ова.
  20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Прајмерот на Гош е околу 700 денари во Космо.