Navistina li moze niveata da se koristi kako praimer,mazot mi porano ja koristese ja ima vo pogolemite marketi i mislam deka i vo zegin ja imase,no nikogas ne mi teknalo da ja probam
^^ Го има низ маркетиве секаде, јас дури си го купив да го пробам. Пишав еднаш у темава, видов нема реакции, реков ај да скршам мраз да пробам. Кој знае каков ефект кај мене немаше. Убаво ми ја хидрираше и измазнуваше кожата. Искрено не приметив некое подолго задржување на пудрата на лицето нити контрола на т-зоната.
Ја пробав нивата база на Аура Еве ја рецензијата http://rosee96.blogspot.mk/2016/01/aura-primer-t-zone-review.html
Роуз, ако не се лажам, мислам дека ја имаше пофалено и подлогата од Ингрид, па сакам да те прашам која според тебе е подобра подлога? Оваа ја имам пробано, таа од Ингрид не, па би сакала да прочитам твое мислење.
@sesilija Во последно кожата ептем многу ми се мрсни така да оваа повеќе ми се допаѓа, таа од Ингрид ја имав за сува кожа и ми даваше преубав dewy финиш и ептем убаво легнуваше пудрата ама ефектот после некое време кај мене беше ептем мрсна кожа за жал, освен со Ревлон или Есте тогаш ефектот беше по долготраен (таа за мрсна можеби ќе ми биде подобра). Планирам сега да ја купам базата на Golden Rose Mattifying Base па ако не ти се брза почекај ја рецензијата, на интернет нема никава рецензија така да незнам ни што да очекувам хахаха @kim.k Ако може да напишеш некој збор за подлогата на Гаринер мислам дека видов некаде по темите дека ја користиш.
A како е во споредба со другиот прајмер на Аура, која е подобра според тебе, и која за каква кожа е посоодветна?
@Elaria Другиот го немам користено освен за веридбата шминкерката таков ми нанесе ама не ми се допадна како "легна" пудрата потоа на лицето, ама незнам дали беше до пудрата или до прајмерот. Инаку ако имаш комбинирана/мрсна кожа овој е многу добар ако ти е сува/нормална подобро другиот земи си го затоа што овој е многу агресивен прајмер дури и во нанесувањето се чувствува мало затрегнување на кожата, па ако имаш сува/нормална кожа можно е уште повеќе да ти се исуши.
@Rose96 , јас го имам од Garnier прајмерот и мене ми одговара, ги собира порите и многу матира. Инаку имам масна осетлива кожа. Не ми предизвика реакции. Дури камуфлира/ собира и ситни брчки. Според мене тој е баш за луѓе со широки пори, или ситни брчки. Не би го препорачала на луѓе со сува кожа. Од другиве што сум ги пробала тој на Макс Фактор не ми е убав. И Аура стариот не ми е нешто посебно. Лореалот ми е супер. А најубав некако освен на Garnier ми беше и тој на Fresh Minerals.
Тој на Лукс е многу понежен од овој и приметив дека потоа помалку ми се познаваат порите, го дава оној smooth ефект на кожата и плус ја хидрира кожата. А додека пак овој на Аура дава поголем мат ефект. Двата ми се допаѓаат и двата ќе ги купувам и ги користам зависно што сакам тој ден.
Сакам цело време да пробувам нови работи и баш се мислев меѓу Макс Фактор о Гарниер или Голден Росе затоа што во последно баш ме изненадуваат со нивниот квалитет.
Кaде јa имa пoдлoгaтa? Истo вo зегин? Акo мислиш нa oвaa мислaм декa е зa сувa кoжa зaштo и тaa пудрaтa phοtoready е зa сувa.