@cooll дa пo кремaтa зa лице секoгaш нaнесувaм прaјмер (нa сите прaјмери штo сум ги кoристелa дoсегa тaкa пишувaлo )
Која е разликата меѓу прајмер и подлога? Јас имам нормална-комбинирана, што ми препорачувате..Почетник сум во шминкање затоа си немам појма
Препорачајте ми некоја добра подлога за шминка.Дали некој има користено подлога од aura ,колку сте задоволни од неа?
Го има ли во Македонија девојки, сте го сретнале ли? http://www.boots.com/en/Rimmel-Match-Perfection-Fix-Perfect-Primer_1230447/
Devojki kazete nekoja dobra podloga za suva koza,dosega ja koristam samo kremata afrodita od neven kako podloga,bidejki od drugi podlogi sto imam probano mnogu mi ja susat kozata
@Biodevojka читав и гледав на нет многу рецензии и туторијали за шминкање каде го користат лосионов на Nivea како подлога за шминка. Ме интересира што мислиш на составот, дали е во ред да се користи повремено? Сакам да го земам ама не ми е баш ефтин, плус иде пролет, а лицето секогаш ми е лом на пролет, па би сакала да видам твое мислење.
Во Македонија не сум го сретнала до сега ама го имам нарачано преку asos.com Ништо посебно не е, не би го купила повторно.
Ingredients: Water, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Chamomilla Recuitita (Matricaria) Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tapioca Starch, Triceteareth-4 Phosphate, Maltodextrin, Carbomer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Piroctone Olamine, Fragrance Ова го најдов на нет.
Здраво станува збор за обичен лосион после бричење, кој за среќа е добро формулиран во смисла нема силикони и алкохол што е реткост. Не знам каков тип на кожа имаш ама третата состојка Isopropyl Palmitate е многу масна и со причина е употребена овде затоа што после бричењето кожата е чувствителна и има потреба од масни состојки во комбинација со смирувачки како камилицата. Меѓутоа ако имаш масна или комбинирана кожа склона кон акни, не знам баш дали е најпогодно за прајмер. Во секој случај подобро отколку силиконските прајмери. Можеби глицеринот овде е клучна состојка со оглед на тоа што задржува вода и спречува сушење, ама напоменувам ако имаш масна кожа не е баш погодно. Инаку како декларација е скоро ок, со исклучок на две состојки Triceteareth-4 Phosphate кој е сурфактант и чудно ми е што го гледам во еден лосион после бричење и Carbomer. Поздрав.
Дали некој има пробано некој од прајмерите на Голден Роуз? Немам користено нивни производи, по тоа шо глеам се подобруваат, а очајно барам нова подлога, па ако има искуство некој да сподели...
Случајно видов дека татко ми го користи лосионот за после бричење на Нивеа, па се решив да го пробам како подлога за шминка. Убаво ми легна на лицето, пудрата лесно ми се размачка и ми даде убав финиш. Но, за брзо т-зоната ми беше масна и го лицето го чувствував тешко. Да напоменам дека имам комбинирана кожа која ретко ми светнува. Добро се покажа само како подлога за сенка, во поглед на трајност на сенките, но не и за нивниот интензитет. Не би го користела пак.