@crazylady комбинирај со пудра во прав, подолго ќе ти издржи. Мене 4 часа ми издржува самостојно, а имам екстремно мрсно лице
Разгледував низ страниците наназад, ама ако сака некоја поспецифично да ми помогне, ќе биде повеќе од добредојдено. Значи ми треба некоја подлога што ги намалува порите, а по можност и да матира бидејки имам комбинирана кожа па често светнувам во Т-зоната.
Каде во македонија можам да најдам добар фиксатор? не е важа цената . Во аптека може да прашам или некоја одредена продавница за козметика? ке бидам во прилеп 1 недела па ако знаете некое место кажете да си земам
Нa NYX дoстa гo фaлaт фиксaтoрoт , oвaa кoзметикa јa имaш вo Алексaндaр кoзметикс aкo не си oд Ск мoжеш дa се јaвиш нa тел и дa пoрaчaш
100 мл е, дефинитивно се исплати го користам па да не претерам пола година и сеуште не е потрошен. Ставам мала количина зошто е потечен и многу убаво се распростанува по кожата. После нанесување има чувство на лепливост меѓутоа одма се впива и ја остава кожата мека. Имам комбинирана кожа ( на образите посува, а т зоната ми е мрсна ) Го имам пробано со повеќе пудри и сите функционира одлично.
@koritsaki ако не грешам го спомна некаде фиксаторот во спреј на Алверде? Скептична сум малку и немам време за рецензии да читам, па би било фино едно коментарче да дадеш. Многу ми прија течната минерална на Алверде, ама не е доволно долготрајна за да ми издржи цел работен ден без корекции, па се обидувам да и најдам некакво чаре, по можност без силикони во составот и да е барем со пристоен квалитет.
@Giovanna Фиксаторов го немам многу испробувано , двапати досега го имам користено, бев повеќе саати надвор , на крштевка и баш беше топло времето , во никој случај лицето не ми го затегаше , нату пак засветев тој ден иако јас кога одам на вакви настани ставам секогаш прајмер пред да нанесам пудра а и користам мат пудри па и тоа допринесува да не ми засвети толку брзо лицето. Фиксаторов е органски производ , нема силикони , парабени и др штетни материи , околу 250 денари го земав а и не сакав повеќе пари да давам зашто немам и премногу проблеми со мрсно лице , ниту па користам фиксатори често еве можеш овде нешто да прочиташ повеќе http://www.mrsfoxy.com/2015/06/alverde-sprej-za-fiksiranje-sminke.html