Подлога за шминка?

Discussion in 'Лице' started by emce-kremce, Mar 12, 2010.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Фала ти многу за брзиот одговор. Јас немам мрсно лице или некакви други проблеми, ми треба исклучиво за да ја зголемам долготрајноста на пудрата, а притоа да не и го уништам составот и да зашлакам со нешто што ќе ме бетонира. Ќе го пробам, не е воопшто скап, па и да не го бива нема да ми е мака. Ќе пишам како и да е дали сум задоволна или не веднаш штом го пробам.

koritsaki likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Giovanna да тоа ми беше зборот , 250 денари и да не ти чини нема да ти е мака барем.. јас бев решена да го земам тој на MAC Fix plus мислам се вика ама 15 евра за тоа не ми се дава плус знам дека нема да го користам скоро ич :) често го употребувам и за хајлајтер кога нанесувам на лице , со четката поминувам на хајлајтерот и потоа прскам на четката со него и потоа на лице хајлајтерот е многу поинтензивен :)

Giovanna likes this.
  3. steffriss

steffriss Популарен член

Prajmerot na garnier kade moze da se najde?dali go ima vo dm?i koja cena e ?

4. Avery

Avery Популарен член

Вчера го видов во Рамстор маркетот во Сити мол. Беше околу 470 ден. Го има и во ДМ, само таму производите што не се од ДМ- марка ( Алверде, Балеа...) се обично за 20-30 ден поскапи од другите места.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ми треба подлога што ќе ми ги пополни порите, да ги направи помалку видливи. Ја користам новата пудра на Картис што е доста матирачка, така што не ми е битно за каква кожа ќе биде. И да не е мн скапа.

6. steffriss

steffriss Популарен член

Blagodaram na informacijata, se mislam pomegju primerot na aura i ovoj na garnier...imam kombinirana koza, t-zonata mi se mrsni dodeka kaj obrazite mi e suva kozata.Procitav nekade za garnier prajmerot deka kaj mnogu potroshuvaci se javile nesakani akni posle podolga upotreba,pa zatoa se dvoumam a bash mi treba nekoj dobar prajmer

7. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

И јас се мислев меѓу тие 2. Аура има нов прајмер кој е преееенежен кога ќе го нанесеш(пробав тестер на рака). За овој на гарниер гледам дека го препорачуваат за постара кожа, башка е излезен 2014. Овој на аура е апла нов и се мислам него да го земам. Некако имам чувство дека е подобар затоа што е покасно излезен, еве не знам. :D

8. steffriss

steffriss Популарен член

I jas sum povekje za aura :D sakam da si go zemam denovive,pa ke vidime dali ke mi se dopadne

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Овој го користам и многуу сум задоволна, ја измазнува кожата и пудрата изгледа преубаво. Многу сум задоволна. :)

ivancekitty, joy1 and India like this.
  10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Која цена е?

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

780 ден.

joy1 and Rabbit like this.
  12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Која цена се прајмерите на Голден Роуз, знае некоја? :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

900 den e:)

Rabbit likes this.
  14. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Девојки да ми препорачате прајмер за комбинирана кожа, што ќе ми ја продолжи трајноста на пудрата во текот на денот. Т-зоната, односно челото најбрзо ми светнува, а останатиот дел од лицето, како да ми се брише пудрата. Ја користам Аура подлогата (белата), сум ја користела Prime and fine розевата и таа во тегличка од Катрис. Нешто друго да препорачате?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не секоја пудра може да одговара со прајмер. На пример јас го имам тој на авон лукс супер ми е со други пудри ама со Боржуа не и не. Имам комбинирана кожа.

16. zara*

zara* Истакнат член

flower_perfection_translucent_smoothing_primer.jpg
    мислење ?

Attached Files:

17. Mishela

Јас ти ја препорачувам pore minimising подлогата на Аура, онаа во мало бело шишенце, со црно капаче и тиркизна декорација.
    Зелена е течноста, делува како кашеста блендирана смеса и малку е чудна, но со сосема мала количина се постигнува одличен ефект.
    Мене ми е потребно нешто помалку од зрно грашок, за да нанесам само на Т-зоната и морам да кажам дека одлично одговара со Ревлон Колорстеј за мрсна кожа. Всушност, ми одговара и со Макс Фактор Фејсфинити и со Боржуа City Radiance и Air Mat. Подлогата е конкретно наменета за Т-зоната, па сметам дека ќе ти одговара, без разлика која пудра ја користиш на лице.
    Откако ќе нанесам пудра, по навика ставам многу малку камена пудра за секој случај, но и тогаш кога сум го прескокнала овој чекор, лицето останало матирано и чисто.
    Не знам која тубичка по ред ми е, навистина е добар овој прајмер и иако доаѓа во мала количина (20ml по цена од приближно 300 денари), сепак ми трае со месеци, зашто го нанесувам само во Т-зоната, во минимални количини.
    Поисплатлива и поефикасна варијанта од овој не сум пронашла. :D

Оленка* and Chica.Loca like this.
  18. zara*

zara* Истакнат член

овој ?
    primer-t-zone_m.jpg

19. lovemme

lovemme Форумски идол

Хехе сакав да прашам која подлога одговара на ревлон за мрсна кожа и гледам Мишела веќе пишала ,фала ме просветли :) . Иначе овој на Аура е добар за акни ?
    @zara* го немам користено овој прајмер ама го имам забележано на страната lookfantastic.

20. Mishela