Фала ти многу за брзиот одговор. Јас немам мрсно лице или некакви други проблеми, ми треба исклучиво за да ја зголемам долготрајноста на пудрата, а притоа да не и го уништам составот и да зашлакам со нешто што ќе ме бетонира. Ќе го пробам, не е воопшто скап, па и да не го бива нема да ми е мака. Ќе пишам како и да е дали сум задоволна или не веднаш штом го пробам.
@Giovanna да тоа ми беше зборот , 250 денари и да не ти чини нема да ти е мака барем.. јас бев решена да го земам тој на MAC Fix plus мислам се вика ама 15 евра за тоа не ми се дава плус знам дека нема да го користам скоро ич често го употребувам и за хајлајтер кога нанесувам на лице , со четката поминувам на хајлајтерот и потоа прскам на четката со него и потоа на лице хајлајтерот е многу поинтензивен
Вчера го видов во Рамстор маркетот во Сити мол. Беше околу 470 ден. Го има и во ДМ, само таму производите што не се од ДМ- марка ( Алверде, Балеа...) се обично за 20-30 ден поскапи од другите места.
Ми треба подлога што ќе ми ги пополни порите, да ги направи помалку видливи. Ја користам новата пудра на Картис што е доста матирачка, така што не ми е битно за каква кожа ќе биде. И да не е мн скапа.
Blagodaram na informacijata, se mislam pomegju primerot na aura i ovoj na garnier...imam kombinirana koza, t-zonata mi se mrsni dodeka kaj obrazite mi e suva kozata.Procitav nekade za garnier prajmerot deka kaj mnogu potroshuvaci se javile nesakani akni posle podolga upotreba,pa zatoa se dvoumam a bash mi treba nekoj dobar prajmer
И јас се мислев меѓу тие 2. Аура има нов прајмер кој е преееенежен кога ќе го нанесеш(пробав тестер на рака). За овој на гарниер гледам дека го препорачуваат за постара кожа, башка е излезен 2014. Овој на аура е апла нов и се мислам него да го земам. Некако имам чувство дека е подобар затоа што е покасно излезен, еве не знам.
Овој го користам и многуу сум задоволна, ја измазнува кожата и пудрата изгледа преубаво. Многу сум задоволна.
Девојки да ми препорачате прајмер за комбинирана кожа, што ќе ми ја продолжи трајноста на пудрата во текот на денот. Т-зоната, односно челото најбрзо ми светнува, а останатиот дел од лицето, како да ми се брише пудрата. Ја користам Аура подлогата (белата), сум ја користела Prime and fine розевата и таа во тегличка од Катрис. Нешто друго да препорачате?
Не секоја пудра може да одговара со прајмер. На пример јас го имам тој на авон лукс супер ми е со други пудри ама со Боржуа не и не. Имам комбинирана кожа.
Јас ти ја препорачувам pore minimising подлогата на Аура, онаа во мало бело шишенце, со црно капаче и тиркизна декорација. Зелена е течноста, делува како кашеста блендирана смеса и малку е чудна, но со сосема мала количина се постигнува одличен ефект. Мене ми е потребно нешто помалку од зрно грашок, за да нанесам само на Т-зоната и морам да кажам дека одлично одговара со Ревлон Колорстеј за мрсна кожа. Всушност, ми одговара и со Макс Фактор Фејсфинити и со Боржуа City Radiance и Air Mat. Подлогата е конкретно наменета за Т-зоната, па сметам дека ќе ти одговара, без разлика која пудра ја користиш на лице. Откако ќе нанесам пудра, по навика ставам многу малку камена пудра за секој случај, но и тогаш кога сум го прескокнала овој чекор, лицето останало матирано и чисто. Не знам која тубичка по ред ми е, навистина е добар овој прајмер и иако доаѓа во мала количина (20ml по цена од приближно 300 денари), сепак ми трае со месеци, зашто го нанесувам само во Т-зоната, во минимални количини. Поисплатлива и поефикасна варијанта од овој не сум пронашла.
Хехе сакав да прашам која подлога одговара на ревлон за мрсна кожа и гледам Мишела веќе пишала ,фала ме просветли . Иначе овој на Аура е добар за акни ? @zara* го немам користено овој прајмер ама го имам забележано на страната lookfantastic.