Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Фала ти многу за брзиот одговор. Јас немам мрсно лице или некакви други проблеми, ми треба исклучиво за да ја зголемам долготрајноста на пудрата, а притоа да не и го уништам составот и да зашлакам со нешто што ќе ме бетонира. Ќе го пробам, не е воопшто скап, па и да не го бива нема да ми е мака. Ќе пишам како и да е дали сум задоволна или не веднаш штом го пробам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.723
    @Giovanna да тоа ми беше зборот , 250 денари и да не ти чини нема да ти е мака барем.. јас бев решена да го земам тој на MAC Fix plus мислам се вика ама 15 евра за тоа не ми се дава плус знам дека нема да го користам скоро ич :) често го употребувам и за хајлајтер кога нанесувам на лице , со четката поминувам на хајлајтерот и потоа прскам на четката со него и потоа на лице хајлајтерот е многу поинтензивен :)

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Prajmerot na garnier kade moze da se najde?dali go ima vo dm?i koja cena e ?

4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Вчера го видов во Рамстор маркетот во Сити мол. Беше околу 470 ден. Го има и во ДМ, само таму производите што не се од ДМ- марка ( Алверде, Балеа...) се обично за 20-30 ден поскапи од другите места.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Ми треба подлога што ќе ми ги пополни порите, да ги направи помалку видливи. Ја користам новата пудра на Картис што е доста матирачка, така што не ми е битно за каква кожа ќе биде. И да не е мн скапа.

6. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Blagodaram na informacijata, se mislam pomegju primerot na aura i ovoj na garnier...imam kombinirana koza, t-zonata mi se mrsni dodeka kaj obrazite mi e suva kozata.Procitav nekade za garnier prajmerot deka kaj mnogu potroshuvaci se javile nesakani akni posle podolga upotreba,pa zatoa se dvoumam a bash mi treba nekoj dobar prajmer

7. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    10.378
    И јас се мислев меѓу тие 2. Аура има нов прајмер кој е преееенежен кога ќе го нанесеш(пробав тестер на рака). За овој на гарниер гледам дека го препорачуваат за постара кожа, башка е излезен 2014. Овој на аура е апла нов и се мислам него да го земам. Некако имам чувство дека е подобар затоа што е покасно излезен, еве не знам. :D

8. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    I jas sum povekje za aura :D sakam da si go zemam denovive,pa ke vidime dali ke mi se dopadne

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Овој го користам и многуу сум задоволна, ја измазнува кожата и пудрата изгледа преубаво. Многу сум задоволна. :)

На ivancekitty, joy1 и India им се допаѓа ова.
  10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.146
    Која цена е?

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    780 ден.

На joy1 и Rabbit им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Која цена се прајмерите на Голден Роуз, знае некоја? :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    900 den e:)

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Девојки да ми препорачате прајмер за комбинирана кожа, што ќе ми ја продолжи трајноста на пудрата во текот на денот. Т-зоната, односно челото најбрзо ми светнува, а останатиот дел од лицето, како да ми се брише пудрата. Ја користам Аура подлогата (белата), сум ја користела Prime and fine розевата и таа во тегличка од Катрис. Нешто друго да препорачате?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не секоја пудра може да одговара со прајмер. На пример јас го имам тој на авон лукс супер ми е со други пудри ама со Боржуа не и не. Имам комбинирана кожа.

16. zara*

zara* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    533
    flower_perfection_translucent_smoothing_primer.jpg
    мислење ?

Прикачени фајлови:

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас ти ја препорачувам pore minimising подлогата на Аура, онаа во мало бело шишенце, со црно капаче и тиркизна декорација.
    Зелена е течноста, делува како кашеста блендирана смеса и малку е чудна, но со сосема мала количина се постигнува одличен ефект.
    Мене ми е потребно нешто помалку од зрно грашок, за да нанесам само на Т-зоната и морам да кажам дека одлично одговара со Ревлон Колорстеј за мрсна кожа. Всушност, ми одговара и со Макс Фактор Фејсфинити и со Боржуа City Radiance и Air Mat. Подлогата е конкретно наменета за Т-зоната, па сметам дека ќе ти одговара, без разлика која пудра ја користиш на лице.
    Откако ќе нанесам пудра, по навика ставам многу малку камена пудра за секој случај, но и тогаш кога сум го прескокнала овој чекор, лицето останало матирано и чисто.
    Не знам која тубичка по ред ми е, навистина е добар овој прајмер и иако доаѓа во мала количина (20ml по цена од приближно 300 денари), сепак ми трае со месеци, зашто го нанесувам само во Т-зоната, во минимални количини.
    Поисплатлива и поефикасна варијанта од овој не сум пронашла. :D

На Оленка* и Chica.Loca им се допаѓа ова.
  18. zara*

zara* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    533
    овој ?
    primer-t-zone_m.jpg

19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Хехе сакав да прашам која подлога одговара на ревлон за мрсна кожа и гледам Мишела веќе пишала ,фала ме просветли :) . Иначе овој на Аура е добар за акни ?
    @zara* го немам користено овој прајмер ама го имам забележано на страната lookfantastic.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351