@koritsaki, јас неодамна го споделив моето трагично искуство со прајмерот за мрсна кожа од Аура, па од тогаш се префрлив на матирачкиот прајмер од Голден Роуз. Несакани ефекти како акни и затнати пори полни со црнки немам, но во последно време не го користам толку често од причина што и не се шминкам многу летово. Ми се допаѓа, фин е и ги минимизира порите, а и го регулира лачењето на себум без притоа да ја дехидрира кожата и да почне да се перути. За цената која ја има е многу фин, можеш да го пробаш него ако ти фаќа око.
@koritsaki Мене најефикасен ми се покажал 2 во 1 спрејот на Римел, го користам и како база и како фиксатор и шминката најдолго ми изгледаше уредно и мат. Друга предобра базс и што се гледа веднаш ефектот е на Авон од линијата Марк, уште веднаш по нанесувањето лицето ми е скроз мат и порите не се познаваат. Пробај баш и види дали ке ти одговара.
@koritsaki ако бараш прајмер што ќе ти помогне во врска со порите, имам совршено решение Имам пишувано и во омилени продукти, се работи за прајмерот на Dr Brandt - Pores no more Спојлер: Прајмер Ова е малку по high-end опција, ама не сум нашла нешто посовршено. Ги брише порите од лицето, буквално. Ни Бенефит ни ништо не се мери со ова. Во Сефора го има, не памтам точно колку беше (ама околу 40-50 еур е големото пакување). Го имам купувано и од Сефора и од интернет (од beautybay ми се чини). Последен пат од Сефора во Белград го земав, така да сигурна сум дека и во грчката го има. Освен што ги пополнува порите и дава фотошоп ефект, матира и има nude боја, така што одлично го изедначува тенот и многу често го носам и самостојно, без пудра, особено сега летно време. Речиси иста цена се со Бенефит Porefessional големото пакување, (кој исто така е многу добар), но овој е 5 пати подобар во однос на прекривање на пори. Скап е навистина, но според мене вреди и тоа како. Речиси иста текстура има како Бенефит, само што е доста поматирачки и пополнувачки за пори. Топло ти го препорачувам, не можам да ти опишам колку е одличен и колку вреди за секој денар, презадоволна сум. Еве го ефектот (сликата е од нет, меѓутоа е совршено доловен вистинскиот ефект кој го дава):
Ви благодарам девојки на советите Денес поминав од кај Голден Роуз ја пробав базава на рака вака ок ми се виде. Сепак ќе поминам некој ден ненашминкана да пробам како ќе седи на лице @Sexybaby86 да за овие производи имам слушнато , сега баш проверував на нет на страната на грчката Сефора и гледам имаат некои производи за нега на кожата , серуми , креми итн па ќе отидам на лице место и ќе прашам баш дали го имаат прајмерот. Сега за сега гледам тој на Mac да го истрошам па ќе испробам и др ако треба па ќе одлучам
Имам комбинирана кожа,мрсна на Т зоната особено во текот на летото.Првин користев од Аура наменет баш за Т зоната,за минимизирање на порите ,но за истите пари подобро се покажа другиот прајмер на Аура,би го препорачала.
prv pat se ubediv da si nabavam prajmer i da probam kakvi proizvodi se tie. najmnogu pozitivni komentari najdov za selektiranive proizvodi na aura pa bi sakala da prasam kako se dvizat cenite.
Јас ја користам и задоволна сум. Го измазнува лицето и навистина е премеко на допир. Видливоста на порите ја намалува, меѓутоа не целосно. За цена не знам точно, ама мислам дека беше околу 300 денари.
Пишува дека е за сите типови на кожа, но на мене некогаш ми светнува лицето по 3-4 часа. Така да, мислам дека најмногу одговара за нормална кожа.
Добра подлога за шминка што ги покрива бар малку порите..До 300-400ден..Го користев aura prime me но не бев баш задоволна
Феминки а ставате ли крем пред подлогата или всушност тоа е замената за кремот.. ? Не сум користела до сеа подлога или фиксатор.. освен крем, коректор, пудра течна, камена и тоа Па ме интересира повеќе околу подлогата..
Искрено од двете, само што Римел плус и како база го користам. Дали некоја од вас ги има користено овие нови бази од ГР?
znaci krema za lice podloga pudra korektori kontur rumenila... i posle so lopata treba da rines jas mislam mnogu e,ili podloga ili krem za lice