Дали има подлога на Deborah и каде и која цена се движи?Имам дебора пудра па сакав иста таква подлога да земам,или да побарам друга...незнам ваше мислење??? Користев досега само креми ама за подобар ефект би сакала да земам убава подлога ,фала
Bi sakala nekoj da mi odgovori dali kaj nas ima da se kupi podloga za senka za oci (na primer Urban Decay Primer Potion) ili Artdeco i kolku cini?I dali ste imale iskustvo so home made podloga za senka....Bidejki nemam vreme da odam po prodavnici i da baram bi bila blagodarna ako nekoj mi kaze kade ima i dali ima i ako nekoj ima iskustvo so ova da go spodeli so mene. Odnapred vi blagodaram [mod-kirilica:udqupzhc][/mod-kirilica:udqupzhc]
И мене ме интересира за ова чудово, башка тубичката е иста како на пудрата за мрсна кожа, па по некоја си логика би требало и подлогата да е попогодна за мрсна кожа!? Ај share, ако сте го здогледале некаде низ парфимериите.
јас имам комбинирана кожа (со Т-зона) и како подлога користам Clean&Clear dual action oil-free moisturiser. ги неутрализира сјајните полиња на лицето, без да ја исуши кожата и убаво ја лепи пудрата. А како подлога за шминката за очи, ставам ARTDECO Camouflage Cream околу цело око..
http://jjsdollyrockers.files.wordpress. ... primer.jpg кога ке отидам следниот пат во Јуник, баш ке видам дали го има чудово и колку пари чини инаку користам крема за лице како подлога за шминка,инаку сакам да ја пробам секнд скин 040 -со таа еднаш ми шминкаа и беше супер, баш ко моја втора кожа се заинтересирав за базата за сенки на Арт деко убава е ,ми ја презентираше продавачката во Шатси а таа на Менхетен е промашена инвестиција-од искуство ти кажувам
Јас како подлога користам обична крема бекутан..Секогаш треба да се почека некоја минутка кремот да се в пие убаво па после се нанесува пудрата,а потоа немам никакви проблеми со шминката останува иста дури цела вечер..
Ме интересира дали некоја има користено од овие крем-подлога за шминка од Нивеа и како сте задоволни? Поготово ме интересира за плавата штое за нормална и комбинирана кожа.
Јас ја имам. На почеток откако ја купив првиот месец беше супер, ама за брзо време многу се стврдна и сега е неупотреблива Инаку како база е добра, прави да не ти се собираат сенките и да не се растекуваат.
Јас ја користам базата за сенка на Артдеко.Мене ми е прекрасна!Не знам колку е,ама јас веќе година дена ја користам скоро секојдневно и уште имам. Ги прави сенките поинтензивни и подолготрајни,има убава текстура и преубаво мириса. Кажете ми некоја убава подлога што ја има кај нас?Јас ја имав на Make up Forever,ама од странство ми ја донесоа.Преубава беше,али при крај ми е...Кај нас ич не сум приметила подлоги,кажите ми кои ги има(ако ги има и кои се убави
На оние нежните како мене им ја препорачувам Борогал-К, се продава во аптеките за смешна цена. Мене ми ја препорача дерматолог пред две години пошо тогаш мака мачев со такви мали, нервозни, саклетски брумки и оваа крема ептен беше срцка спрема мене, го намали и црвенилото Малку изгледа сумљиво, ама ете две години го користам и сум мн задоволна.
Па не пишува за каков тип на кожа е, само дека ја смирува и дека го намалува црвенилото. И плус убаво се размачкува пудрата и изгледа перфектно, една другарка вчера си стави и беше презадоволна.
Зошто мислам дека Борогал кремата се користи како крем против брчки? Сум чула дека порано доста ја користеле таа крема против стареење и е со жива Кај нас има една, околу 55 години е жената, знам дека користи Борогал, ама лицето и е целофан, чисто сјајно, ама во лето шеширот не го вади од глава, вика дека сонцето ко најлон ќе и ја изгори Поправете ме ако грешам, ама се ми се чини дека за тоа е Борогалот