Да, мене многу ме нафрлаше зелениот прајмер на Аура па го оставив. Во моментов го користам Porefessional од Бенефит, со него немам таков проблем. Декларацијата ја немам прочитано, но не мора да значи дека тоа што те нафрла е поради силиконот. Може да биде од било што. Не знам каков друг да ти препорачам, јас не успеав да си најдам никаков соодветен прајмер од тоа што се нуди кај нас.
Ај малце помош за избор на прајмер. Имам проширени пори, комбинирана повеќе накај мрсна кожа, не само Т зона туку и цело лице некогаш знае да ми е заникаде. Си користам една крема од Биотен што ми е погодена и ми ја матира кожата и убаво изгледа, али ми треба и за подлога пред шминкање. Не дека се шминкам нешто многу, но сепак. Пишете ако некој ви се погодил колку толку, чисто да пробам кај мене.
Гледав пред извесен период на YouTube течен илуминатор користат како прајмер. Има некој што пробал таков? Да сподели дали е подобар течен илуминатор или прајмер.
Prajmerot na loreal infallible mnogu e dobar samo sto ne potpolnuva pori, a na garnier i dobro potoplnuva pori matira i mi e po dobar od loreal . Loreal cena okolu 700 ,ovoj na garnier okolu 450
Совет кој прајмер да го користам? Читав рецензии за аура прајмерот но кажуваат дека не матира толку и дека пак се познаваат порите.
Го земав на Лореал, црната туба т.е мат. Одличен е, веќе два дена шминката изгледа фантастично! 685 денари е.
Бела сум само на деловите каде што ќе го нанесам прајмерот. Тоа е челото и носот (дека тие ми светат). И можеш да замислиш како изгледа По тоа и заклучив дека е од него. Со пудрата кога сум само, не сум бела, иако има спф.
Хм... чудно. Можеби дека е за изедначување на тенот, па да го прави тоа. И јас го имам, не сум приметила такво нешто.
Здраво. Ја користам Bourjois healthy mix, до сега ми била одлична, но како што се стоплува времето забележувам дека Т-зоната по 3-4 часа иако сетувана со транслуцентна и камена пудра, ми светнува и многу лесно се брише. На образите преубаво ми легнува и потешко се брише отколку околу носот.. Совет за добар прајмер? Го имам тој на Гарниер, но не сакам да го употребувам секојдневно заради потешката структура.