Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    76
    Девојкии можете ли да ми препорачате некој прајмер за комбинирана кожа да матира и да ги намалува порите?

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Има споделено искуства од членки на претходната страна/и.
    Прочитај!

3. blueberry23

blueberry23 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    100
    Исто, од чисто лице си добив две бубулици

На MonikaM113 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    375
    Освен катастрофалните резултати од Аура прајмерот (проѕирно цилиндрично пакување - околу 450 ден) лицето ми се исфрла и од прајмер на Балеа (иако со шминка се вклопува фантастично). Прашањето ми е: дали ви се случило и на Вас слично? Да ви се прави чицето лом од прајмер (многу ситни акни на цело лице)?

И доколку да, што користите за подлога на мрсно лице?

5. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Зошто од БЕНЕФИТ прајмерот за намалување на порите ми се прават лушпи на носот и образите, изгледа како паштета? Нели сите го фалевте.. за мене е џабе фрлени пари.
    IMG_20181002_024118_032.jpg

6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Ај нека каже некој кој е подобар прајмер ама да не ми се лупи на кожата во носот и на образи а каква ми е кожата искрено незнам ама мислам чувствувително. И цена. Благодарам однапред :*

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.700

Јас го имав истиов прајмер , мене не ми изгледаше лицето како со паштета мачкано хехех , но откога ќе го нанесев на лицето , како да ми го правеше мрсно лицето повеќе , како да објаснам , наместо мат , она како некоја мрснотија...
    Мрсно лице имаш нели? Да не ти треба поголема хидратација на одредени делови на лицето? :?:
    Мене прајмериве на Бенефит неми се допаѓаат , ниту овој ниту тој другиот за мат финиш. Среќа вториов го имав на тестер и не ми беше криво , не дадов повеќе пари..
    Јас сум многу задоволна од Smashbox , имав пишано и погоре за него :) наредно на Естее или Диор би сакала да испробам :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене Porefessional од Бенефит многу ми се погоди, го потрошив до последната капка.

Сега нарачав еден од The Ordinary, па да видиме како ќе се покаже.

Матирачкиот на Голден Роуз не е лош, ама повеќе ми се допаѓа како ми стои под ББ крема, инаку имам чувство дека ептен ми ја масти Т-зоната кога го ставам под пудра и затоа сакам да го сменам.

На Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Мрсно лице имам да.
    Smashbox виолетова амбалажа?
    Со Диор никако нема да згрешиш, а за Естее не гарантирам, разочарана сум од пудрата. Подобро Диор.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.700
    Да овој прајмер на Smashbox , за порите е навистина одличен и ми врши работа.

Го имаш пробано прајмерот на Диор? За овој поточно мислев :)

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Imam suva koza.. liceto ko dehidrirano mi izgleda... obavezno stavam krema pred tecna pudra.. ama ne izgledam svezo sama se primetuvam.. predlog,cekor po cekor ato da pravam i sto sw da koristam poZ

12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Дали знае некој колку чини прајмерот Pore filler na NYX?

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.700
    Како што се сеќавам околу 1000 денари

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Dali nekoj ja koristel silikonskata baza na Ingrid i iskustva? Na naa prozirnata mislam

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.855
    Јас сум ја користела базата, пудрата убаво ми легнуваше и ги измазнуваше порите но ми правеше премногу бубулици на образите и челото.

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Предлог за прајмер со ефект на измазнување на пори? Освен тој на Бенефит, барам нешто достапно во Македонија и не онлајн.

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Waka-waka не постои таков, за жал :| Се што е добро за измазнување пори не ни е достапно. Имаше порано еден многу солиден на Катрис, Prime and fine во округла тегличка, и евтин беше, ама одамна го нема во продажба. Има еден Prime and fine во туба сега, ама врска си нема, благо речено е ужасен.
    За жал онлајн само е опција за добар blurring прајмер. Јас Dr Brandt со години го користам, одличен е, од Beauty bay го нарачувам. И Бенефит е супер. Сега дознав за уште еден што многу го фалат, на Winky lux, не ми текнува како се викаше, ама еден е, на сајтот нивни го има и може да се порача. Планирам тој да го пробам, да сменам малку.
    Знам дека нејќеш онлајн, ама од мое искуство, од дрогерискиве и хајенд кај нас скоро се имам пробано и ништо солидно нема за пори :|

На sorbet и Waka-waka им се допаѓа ова.
  18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Каква подлога за шминка би ми препорачале, имам чуствутелно лице комбинирана кожа кон сува со акни и затнати пори како на сликата. Screenshot_20181012-234346_Chrome.jpg Направив прво голема грешка избрав лошо пудро за мојата кожа Боржуа 123, која ми го суши лицето и за неполн час ми се гледат акни пори се, и ми прави лушпи. Каков прајмер да користам на оваа пудра ваљда некој помрсен за лицето да ми изгледа свежо и не дихидрирано?

19. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Дали во дм има некој прајмер од wet n wild и дали некој го има пробано?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ако не сакаш да ја смениш пудрата, види го тој illuminating прајмерот од Голден Роуз, 360 денари е.
    Можеш да го мешаш со пудрата за да ти стане похидратантна, или да го нанесуваш самостојно пред да ставиш пудра.

Сепак ако имаш сува кожа со масна Т-зона, мој совет е да пробаш да ја смениш пудрата. Зашто верувај, џабе е и прајмер и крема ако не одговара пудрата. Ова и од искуство.

Пробај прво да ја поправиш мешајќи ја со хидратантна крема или прајмерот, па види како ќе се покаже.