Подлога за шминка?

Discussion in 'Лице' started by emce-kremce, Mar 12, 2010.

1. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Девојкии можете ли да ми препорачате некој прајмер за комбинирана кожа да матира и да ги намалува порите?

Fatalnata likes this.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Има споделено искуства од членки на претходната страна/и.
    Прочитај!

3. blueberry23

blueberry23 Активен член

Исто, од чисто лице си добив две бубулици

MonikaM113 likes this.
  4. Shaya

Shaya Истакнат член

Освен катастрофалните резултати од Аура прајмерот (проѕирно цилиндрично пакување - околу 450 ден) лицето ми се исфрла и од прајмер на Балеа (иако со шминка се вклопува фантастично). Прашањето ми е: дали ви се случило и на Вас слично? Да ви се прави чицето лом од прајмер (многу ситни акни на цело лице)?

И доколку да, што користите за подлога на мрсно лице?

5. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Зошто од БЕНЕФИТ прајмерот за намалување на порите ми се прават лушпи на носот и образите, изгледа како паштета? Нели сите го фалевте.. за мене е џабе фрлени пари.
    IMG_20181002_024118_032.jpg

6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Ај нека каже некој кој е подобар прајмер ама да не ми се лупи на кожата во носот и на образи а каква ми е кожата искрено незнам ама мислам чувствувително. И цена. Благодарам однапред :*

7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас го имав истиов прајмер , мене не ми изгледаше лицето како со паштета мачкано хехех , но откога ќе го нанесев на лицето , како да ми го правеше мрсно лицето повеќе , како да објаснам , наместо мат , она како некоја мрснотија...
    Мрсно лице имаш нели? Да не ти треба поголема хидратација на одредени делови на лицето? :?:
    Мене прајмериве на Бенефит неми се допаѓаат , ниту овој ниту тој другиот за мат финиш. Среќа вториов го имав на тестер и не ми беше криво , не дадов повеќе пари..
    Јас сум многу задоволна од Smashbox , имав пишано и погоре за него :) наредно на Естее или Диор би сакала да испробам :)

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене Porefessional од Бенефит многу ми се погоди, го потрошив до последната капка.

Сега нарачав еден од The Ordinary, па да видиме како ќе се покаже.

Матирачкиот на Голден Роуз не е лош, ама повеќе ми се допаѓа како ми стои под ББ крема, инаку имам чувство дека ептен ми ја масти Т-зоната кога го ставам под пудра и затоа сакам да го сменам.

Sexybaby86 and koritsaki like this.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Мрсно лице имам да.
    Smashbox виолетова амбалажа?
    Со Диор никако нема да згрешиш, а за Естее не гарантирам, разочарана сум од пудрата. Подобро Диор.

10. koritsaki

Да овој прајмер на Smashbox , за порите е навистина одличен и ми врши работа.

Го имаш пробано прајмерот на Диор? За овој поточно мислев :)

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Imam suva koza.. liceto ko dehidrirano mi izgleda... obavezno stavam krema pred tecna pudra.. ama ne izgledam svezo sama se primetuvam.. predlog,cekor po cekor ato da pravam i sto sw da koristam poZ

12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Дали знае некој колку чини прајмерот Pore filler na NYX?

13. koritsaki

Како што се сеќавам околу 1000 денари

xxAngelxx likes this.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Dali nekoj ja koristel silikonskata baza na Ingrid i iskustva? Na naa prozirnata mislam

sofija014 likes this.
  15. sofija014

sofija014 Популарен член

Јас сум ја користела базата, пудрата убаво ми легнуваше и ги измазнуваше порите но ми правеше премногу бубулици на образите и челото.

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Предлог за прајмер со ефект на измазнување на пори? Освен тој на Бенефит, барам нешто достапно во Македонија и не онлајн.

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Waka-waka не постои таков, за жал :| Се што е добро за измазнување пори не ни е достапно. Имаше порано еден многу солиден на Катрис, Prime and fine во округла тегличка, и евтин беше, ама одамна го нема во продажба. Има еден Prime and fine во туба сега, ама врска си нема, благо речено е ужасен.
    За жал онлајн само е опција за добар blurring прајмер. Јас Dr Brandt со години го користам, одличен е, од Beauty bay го нарачувам. И Бенефит е супер. Сега дознав за уште еден што многу го фалат, на Winky lux, не ми текнува како се викаше, ама еден е, на сајтот нивни го има и може да се порача. Планирам тој да го пробам, да сменам малку.
    Знам дека нејќеш онлајн, ама од мое искуство, од дрогерискиве и хајенд кај нас скоро се имам пробано и ништо солидно нема за пори :|

sorbet and Waka-waka like this.
  18. Amelia

Amelia Популарен член

Каква подлога за шминка би ми препорачале, имам чуствутелно лице комбинирана кожа кон сува со акни и затнати пори како на сликата. Screenshot_20181012-234346_Chrome.jpg Направив прво голема грешка избрав лошо пудро за мојата кожа Боржуа 123, која ми го суши лицето и за неполн час ми се гледат акни пори се, и ми прави лушпи. Каков прајмер да користам на оваа пудра ваљда некој помрсен за лицето да ми изгледа свежо и не дихидрирано?

19. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Дали во дм има некој прајмер од wet n wild и дали некој го има пробано?

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ако не сакаш да ја смениш пудрата, види го тој illuminating прајмерот од Голден Роуз, 360 денари е.
    Можеш да го мешаш со пудрата за да ти стане похидратантна, или да го нанесуваш самостојно пред да ставиш пудра.

Сепак ако имаш сува кожа со масна Т-зона, мој совет е да пробаш да ја смениш пудрата. Зашто верувај, џабе е и прајмер и крема ако не одговара пудрата. Ова и од искуство.

Пробај прво да ја поправиш мешајќи ја со хидратантна крема или прајмерот, па види како ќе се покаже.