Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    После неколку пробани прајмери поевтини и поскапи не верувам во нивната функција. Подобро би инвестирала во добра крема што совршено одговара на мојата кожа него прајмер. Искрено не воочив некоја драстична промена.

Само кога сакам сјајна кожа користам илуминатори или прајмери за сјај друго се било само моментален ефект.
    Затоа пак добра хидратантна крема дали со матирачки ефект или за длабока хидратација и тоа каква разлика ми дава. И исто така ако сакате поголема трајност фиксаторите се одлични за таа намена. :)

На crazylady, Ula, Turna и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Се согласувам.
    Дури и некои познати шминкери го делат истото мислење. :)

На Ula, Fatalnata и Rose96 им се допаѓа ова.
  3. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    @Mishela мислам дека ти имаше пишано за прајмерот на голден роуз дека ти се има погодено....но ми се чини дека има 2 3 вида,кој да го земам јас бидејќи имам сува кожа,а обавезно пред да ставам пудра ставам крема која е по мрсна ? :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас го имам тој со матирачки ефект, за масна кожа.
    Има и обичен што е добар за сува кожа, а има мислам и еден како илуминатор со светки низ него за некој посјаен изглед.

Било кој друг освен матирачкиот ќе ти заврши работа штом имаш сува кожа. :)

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.652
    Ја користам оваа пудра.Во парфимеријата ми дадоа едни капки на гош и рекоа да ги ставам на вечер и дека утрето ден лицето ми е спремно за шминка дека нема потреба од прајмер....Инаку имам сува кожа.Што би ми препорачале вие?
    20190111_021609.jpg 20190111_021618.jpg 20190111_021643.jpg 20190111_021645.jpg

6. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Дали некој го има користено ова?

Прикачени фајлови:

7. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Јас како подлога за шминка користам фиксатор ,пред да почнам да се шминкам прскам фиксатор и откако ке завршам со шминкање. Го користам фиксаторот на Балеа и сум задоволна.

8. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Некој предлог за прајмер за сува и возрасна кожа и со попристапна цена?
    :)

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Како влијае фиксаторот на порите?

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Па пори не пополнува , кога ќе ставам пред да се шминкам од фиксаторот ја осеќам шминката како да има многу поубав ефект.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    Некоја подлога за мрсна кожа?

12. MakeupbyDaniElla

MakeupbyDaniElla Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Jas sum makeup artist i koristam takvi podlogi,zelenite prikrvaat crvenilo se koristat i kako korektor i kako primer pred pudra,na ingrid moze da bila,od ingrid ima takvi zelena,rozeva,przozirna za matiranje taka da moze takva bila,inaku ima i poprofesionalni na inglot i mac no togas sigurno uste nemalo prodavnici vo sk pa zatoa predpostavuvam deka se dragstore sminki

Za site sto iskomentiraa za lakot za kosa,toa e golema greska da se napravi,ako sminkata ima dobra podloga pred pudra i e dobro izgradena so kvalitetni sminki a ne fejkovi togas sminkata ke izdrzi i bez prskajne takvi gluposti na lice,postojat fixatori za posle sminka no ne site se dobri,tie sto se dobri ne se stavaat za da izdrzi sminkata a za da se dade svezina na liceto da pridade priroden efekt na liceto za pudrata da ne izgleda tolku voocliva taka da namenata na fixatorite e za toa,vo MK mnogu neinformiranost i dezimformiranost ima,ova so lakovite pocnalo od frizerskite saloni kaj sto mesto fixatori gi prskale so lak za kosa zosto toa im e pri raka i posle demek dobro bilo ako e dobro za liceto za sminkata nema na nego da pisuva kosa a ke pisuva za lice,izgleda sme popametni i od fabrikite sto gi proizveduvaat pa si gi prenamenuvame kako si imame izgoda,kako i da e ima instagram,youtobe,fb,informirajte se poveke,pozz do site makeup lovers

Zdravo,za mrsna koza stavaj prajmeri vrz baza na silikon,prozirni,tie sluzat za matiranje i gi zatvaraat porite ja izmaznuvaat kozata.. pozz

Jas sum makeup artist i koristam takvi podlogi,zelenite prikrvaat crvenilo se koristat i kako korektor i kako primer pred pudra,na ingrid moze da bila,od ingrid ima takvi zelena,rozeva,przozirna za matiranje taka da moze takva bila,inaku ima i poprofesionalni na inglot i mac no togas sigurno uste nemalo prodavnici vo sk pa zatoa predpostavuvam deka se dragstore sminki

На Ula и delevingne им се допаѓа ова.
  13. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Кој е подобар фиксатор, на аура или на голден роус? Доколку имате употребувано и сте задоволни од некој подобар од тие два, би ви била благодарна доколку споделите.

14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    На аура е подобар според мене.

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.692
    Од прајмери за лице пред некое време го потрошив овој на Алверде - има зелена боја , прикрива црвенила одлично бев презадоволна а и шминката стои подолготрајно на лицето. Не знам дали го има во продажба се уште јас го купив во декември..

Од овој на MAC prep+prime во вид на стик - нов е во продажба и реков да го пробам... не прави ништо на лицето ниту помага за прикривање на порите , ниту во врска со маснотијата нешто помага.. а 7 гр е производ и цената 21 евро. Воопшто не сум задоволна не го препорачувам [​IMG]

На buba4e89, senza.parole и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Ако мислиш на тој црниот како спреј од Аура, буквално е како лак за коса. И по мирис и по финишот што го остава, го цементира лицето. На Голден роуз не сум го користела, ама веќе 2-3 недели го користам фиксаторот на Римел и сум задоволна.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Дали го има некоја пробано прајмерот на вет н вајлд? У црно тубиче е ? Пишува дека матира.

18. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Јас ја пробав, воопшто не ми го хидрираше лицето, лицето ми беше суво, а по нанесување на пудра, уште посуво. Имам сува кожа, и барам некоја крема која по нанесување на пудрата ќе изгледа свежо, ќе има убав сјај.

На Cherish33 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Некој прајмер за комбинирана кожа (суви обраази, мрсна Т зона) што измазнува пори?
    Како кора од портокал изгледам инаку кога ќе ставам пудра:|

20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    item_XL_32167199_115835524.jpg
    Овој прајмер дефинитивно ќе ти одговара.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.