Здраво. Некоја дали знае дали сегашниов прајмер на лореал инфалибл матт црниот, е ист со претходниот што беше? Претходниот го имав ми беше многу добар, а не ми се даваат 700 денари напразно.
Подлогата за шминка треба да е подобра и од пудрата. Без неа лицето не е добро и некогаш пудрата која ви одговара може да биде и поефтина од подлогата за шминка.
Ги гледам професионалниве шминкери на јутуб, оние кои работат со селебритис и никој не користи подлога. Само добро ја хидрираат кожата со креми. Порано беа хит тие силиконски подлоги, но сега сите гледаат кожата да изгледа поприродно.
Подлогата ги подобрува тие места на лицето, пример пори како во случајот кај мене. Ако не ставам подлога изгледа многу лошо. Во тој смисол не добро.
Секогаш е подобро без подлога ако имаш добра крема. Ако имаш проблем со пори тогаш ти треба скинкер нега.
Zemete si nekoja krema na Bioten I pocekajte da se upie ili nekoja pohidratantna.. Toa e super podloga za sminka. Koga odite na nekoja posebna vecer kupete si go silikonskiot prajme na Ingrid da vi gi popolni porite I mazno ke vi go napravi liceto. Sekojdnevno za da vi se zatvorat porite izmite go liceto pred sminka so ladna voda BTW jas imam strana za reviews na Instagram taka da ako sakate za poveke soveti zasledete me : ikita.reviews
Ако ја немаш пробано на Urban Decay пробај ја, можеш и да не ја сетираш. Јас би ти ја препорачала оргиналната, ги користам и таа и Eden, оргиналната ми е поубава.
Од нигде UD нема достава до Македонија. Ја купувам во Сефора Грција. Немам при мене да видам колку мл е full size, има и travel size.
Јас гледав на look fantastic има достава до Малта,мислам 4е се плаќа поштарина. Но гледав само travel size.
Зарем постои подлога од 25-30мл? Додека ја потрошиш ќе се стврдне. Јас колку што знам сите подлоги ја имаат таа милилитража, само цената им е различна нормално. Слаба ти е логикава. Ваљда нема на цело лице да ја ставаш подлогата. Очите се само еден мал дел од лицето. И коректорите ја имаат скоро истата милилитража.
Како може течна подлога да се стврдне? Може количински ми треба повеќе па затоа барам со поголема милитража. Башка јас користам шминка секој ден и брзо ми се троши подлогата. Ти и минатиот пат се избаци со попувања освен со тоа што требаше.