Taa треба да даде мат изглед ама чисто сумњам дека ќе биде така. Ти ја препорачувам на револушн во црно тубиче баш за матирање и намалување на пори ама ќе ти ја држи пудрата бар 8 часа.
Мачкање со силикон, малку ја матира кожата, порите не ги намалува само може малку да ги „замати“. Не е толку лоша ама не е нешто револуционерна. Држи океј пудра би рекла, повеќе користам коректор и руменило.
Ова ако не ти е скапо. На Clarins. Од Хрватска го купив 25 €. Провери кај нас дали го има во Cosmo. Предобар е. Штом мм ме праша што му направи на лицето
Дали го знаеш точното име на прајмерот од револушн? Пошто гледам на нивната страна имаат ептен голем избор и не знам за кое точно збориш
Девојки, имам нормална кожа и немам проблем со порите ама ми треба некој прајмер што дава ефект на лицето како blur. и цени ако знаете Фала
Препорака за прајмер што можам да го најдам во секоја парфимерија, нешто од Essence или Catrice можеби? Досега немам користено, но забележувам дека на топло време ми двои и разлева по некое време коректорот кај носот, брадата, понекогаш и кај челото.
Некоја подлога за под пудра, што ги смалува/крие порите да ми препорачате? Комбинирана кожа имам инаку.