И прајмерот треба да го погодиш. Има милион врсти на прајмер, за сува кожа, за мрсна, за покривање на порите... Мене до сега ептен на Smashbox лилјаковиот што ми се имаше погодено, убаво ги покриваше порите и пудрата супер се нанесуваше над прајмерот. Нај катастрофа ми биле на MAC , а сите ги имсм пробано и буквално никаква работа не ми вршеле, а толку пари имам фрлено.
Девојки,да ми предложите добар прајмер што стварно функционира? Ги користам од есенс ама некако не ми вршат работа
Пред било каква пудра, најважна е хидратацијата на лицето. Дали користиш соодветни креми на лицето. Ако да, друг начин е подлога некоја хидратантна да нанесуваш
Освен тоа што добро ја хидрирам доста ми помага фиксаторот. Го користам виолетовиот спреј на Катрис и веднаш поубаво изгледа. Не прави разлика во долготрајноста на шминката, но прави да не изгледа суво и прашкасто. Исто секако зависи од пудрата, Хелти микс на Боржуа пр има убав сјај.
Пред ставање сенка на очи секогаш коректор за очи ставам и вака во ред било секогаш. Се замислив нешто за прајмер за сенката да е попигментирана. Дали навистина е потребно да се користи прајмер за очи или и коректор за лице ја врши истата функција?
Прајмерот ти е за да не ти се собира сенката поточно е идеален за мрсни капаци,ама да и дава на сенката подобра пигментација.
Ако немаш мрсни капаци може и коректорот да ти заврши работа. Јас на пример имам ултра мрсни капаци и само одреден прајмер ме спасува
Можеш, ама треба да избереш прајмер спрема твојата кожа. И нема многу долго да трае ипак бб крема е, ќе мораш да ја сетираш со камена пудра.