Мене многу ми се погоди ама мене во главно ми треба да ми ги (замагли) порите. Мене ми се раширени, а кожата дехидрирана и грдо изгледа без прајмеров. Ја користам со мат пудра, плус ја фиксирам со камена зошто имам мрсно лице. Ама за секојдневно користење не би.
Девојки, Бидејќи се мачам со црвенило, долго време се мачев да најдам соодветен прајмер. Пред 2-3 месеци конечно го најдов. Сите што имаат проблеми со црвенило и чувствителна кожа, би ви го препорачала прајмерот на bell: HYPOAllergenic Anti-Redness Primer Хидрира, не ја иритира кожата, го приктива црвенилото, ем пудрата трае долго време. *Имам сува кожа Го има во Cosmo, околу 500 денари.
Само што си купив прајмер, ама не знам во кој дел од рутината да го вметнам. Моментално користам: 1.тонер (некогаш плус есенција) 2.крема за очи 3.крема за лице 4. Спф 5.пудра, шминка и сл. Дали после спф-то или дури можам и наместо кремата за лице да го ставам?
јас мислам дека многу е и СПФ крема и дневна крема. Згора на тоа и шминка. Премногу ќе е тешка за порите и постои можност за појава на акни бидејќи кожата "не дише" јас ако користам крема тоа е СПФ и е воедно и подлога за шминка, ако ставам обична крема СПФ е во вид на спреј.
Не е многу, напротив дневната крема ќе ја хидратира а спф-то ќе ја заштити. Спф-то освен заштита друга улога нема. Спрејот нема да те заштити многу.
Прајмер за покривање на пори и да го дава тој блур ефект ? Имам нормална накај сува кожа Каде го има и колку е ?
Да ми препорачате добра подлога за шминка кога ќе ставам пудра многу ми го суши лицето, инаку неми е кожата сува.Се познава пудрата и воопшто не изгледа убаво.
Девојки дали некоја го имс пробано еден или двата прајмери на сликиве? Ги пробав во дм предобро изгледаа.. На револутион баш е онака матирачки ( на рака пробав двете) Другово дава како преубави светки. но битно ми е за под коректор и шминка
Дали ја има некој користено оваа подлога од Wet and wild? Ми треба некоја подлога за мрсна/комбинирана кожа